ERDOĞAN'IN SEMTİNDE YURTTAŞLAR İSYAN ETTİ…

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyüdüğü Kasımpaşa'da yurttaşlar yaşanan pahalılığa isyan etti.

GÜNDEM 27.12.2024 18:36:00 0
ERDOĞAN

Bir yurttaş isyanını "asgari ücreti 22 yapıyorlar ama 20'den 25'ten aşağı kiralık ev yok. Ülkeyi yönetenler hangi matematikle yapıyorlar bunu?" sözleriyle dile getirdi. Bir diğer yurttaş ise pazardaki pahalılığa dikkat çekerek "Akşam gelip çöpleri topluyoruz" dedi.

Türkiye'de taban ücretten çıkıp açlık ücretine dönen asgari ücrete tepkiler hız kesmeden devam ediyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğup büyüdüğü Kasımpaşa'da yurttaşlar yaşanan pahalılığa sitem etti.

Kamudan emekli olduğunu söyleyen bir vatandaş, ABD'nin ambargo uyguladığı Kıbrıs Barış Harekatı döneminde bile böyle bir pahalılık görmediğini belirterek, "Aldığım 16 bin 800 lira, asgari ücretin altında. İsyan ediyoruz yani. (Enflasyona) tabii ki eziliyoruz." dedi.

Bir başka vatandaş, "Akşam geliyoruz, çöpleri topluyoruz valla" derken bir başkası "Asgari ücreti 22 yapıyorlar ama 20'den 25'ten aşağı kiralık ev yok. Ülkeyi yönetenler hangi matematikle yapıyorlar bunu?" diye sordu.

Nurhan Yılmaz isimli yurttaş, "Gündüzkü fiyatlar biraz pahalı olduğundan akşam pazarına düşüyoruz artık. Karnabahar altı üstü, kimse beğenip yemez, o da tozları kalmış artık 40 lira. Türkiye'de yetişen bir sebze, sanki yurtdışından geliyormuş gibi 40 lira. Ispanak, afedersiniz ineğin, öküzün yediği bir otu biz 50-60 liradan yiyoruz. Kabul edilebilir bir durum değil" dedi.65 yaşındaki emekli bir vatandaş ise,  "Akşamları çıkıyoruz, saat 6'da, 7'de çıkıyoruz. Emekliyiz, gücümüz o kadar yetiyor" diye konuştu.

"HANGİ MATEMATİK"
Asgari ücrete isyan eden bir vatandaş ise, "Asgari ücreti 22 yapıyorlar ama 20'den 25'ten aşağı kiralık ev yok. İnsanlar nasıl bakacak asgari ücretle kendine, ben onu düşünüyorum altından çıkamıyorum. Bu ülkeyi yöneten insanlar hangi matematikle yapıyorlar bunu? Çocuğum haber seyrediyor, 10 yaşında. Çocuk bile strese giriyor. Çocuğa versen daha iyi yönetir diye düşünüyorum. Hiç bir şekilde bir ülkede vatandaşını bu kadar ezen bir devlet yok" ifadelerini kullandı.

ÇÖPLERİ TOPLUYORUZ"

Pazardan arta kalanları topladığını belirten Saliha Karataş, "Çok pahalı. Akşam geliyoruz, çöpleri topluyoruz valla. Daha marketlere gitmedik, bakalım marketler nasıl? Asgari ücrete bir zam verildi, marketlerde raflar hep değişti daha verilmeden önce. Artık biz ne yaparız bilmiyoruz. İki parça 140 lira. (Daha) almak istediklerim vardı ama para yetmeyince alamıyorsun" dedi.

Pazara gelmek için akşam olmasını bekleyen 72 yaşında emekli bir vatandaş ise "Tekrar balığa geldik ucuzluyor diye, kalmamış. Kamudan emekliyim. Aldığım 16 bin 800 lira, asgari ücretin altında. İsyan ediyoruz yani. (Enflasyona) tabii ki eziliyoruz. Ben eskiden 4 çocuğu büyüttüm, gül gibi geçindirdim. Şimdi ben tek başımayım geçinemiyorum. Böyle akşam üstünü kolluyoruz işte, düşsün de alalım diye. Gittikçe kötüye gidiyor, hiç iyiye gitmiyor. Yaşım 72, böyle görmedim. Savaş gördü bu ülke, Kıbrıs savaşı. Böyle ne ekmek pahalandı, ne böyle pahalılık oldu. Şimdi emekliye de zam vermeyecekler, asgari ücreti düşük verdiler. Bir oyun var" sözleriyle pahalılığa isyan etti.


Kaynak: ANKA

 

 

 

 

  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,86% 0,09
  • EURO

    46,99% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4267,72% 0,20
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Yükleniyor


MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2