ERDOĞAN'IN KABİNE SONRASI AÇIKLAMASINDA ANA GÜNDEM SURİYE...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı'nın ardından açıklama yaptı.

GÜNDEM 24.12.2024 10:17:00 0
ERDOĞAN

Suriye'deki gelişmeler"in ele alındığı toplantının ardından açıklama yapan Erdoğan, El Kaide kökenli Heyet Tahrir Şam (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el-Colani ve Suriye'deki yeni yönetimde yer alan isimlerle ilgili de değerlendirmede bulundu. Erdoğan, Colani için "Suriye devriminin lideri Sayın Eş-Şara (Colani) ile yakın diyalog halindeyiz" derken, yönetime gelen yeni isimlerin bazılarının Türkiye'deki üniversitelerde yüksek lisans vb. çalışmalar yaptıklarını anımsattı.

Erdoğan, ağırlıkla Suriye gündemli açıklamasında, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve üniter yapısıyla ilgili de değerlendirmede bulunurken "Bölgemizin geleceğinde DEAŞ ve PKK dahil hiçbir terör örgütünün yeri yoktur. PKK ve uzantıları ya kendilerini tasfiye edecekler ya tasfiye edilecekler" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

2024 yılının son kabine toplantısını gerçekleştirdik. Dış politikadan ekonomiye, sanayi politikalarından göçün idaresine birçok konuyu masaya yatırdık.2024 yılını tamamlarken yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı en objektif biçimde sorguluyor, gelecek yıla dair yol haritamızı çiziyoruz.Bugüne kadar hep kendimizle yarıştık. Çıtayı daima yukarıya taşıdık.2025 bütçemizin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak hep gündemimizin başındaydı. Deprem yatırımları gündemimizdeki yerini 2025 yılında da koruyor.Deprem turistleri ne yaparsa yapsın biz en son hak sahibi vatandaşımız da evine, dükkanına kavuşuncaya kadar çalışacağız.Vatandaş odaklı bir anlayışla bütçemizi şekillendirdik.Sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmak için çıktığımız yolda sendelemedik.

MUHALEFETE "DEĞİŞİM" ELEŞTİRİSİ
Biz istiyoruz ki dünya değişirken muhalefet partileri de kendilerini değiştirsin. Hadi zihniyet değişmiyor, söylem değişsin, tarz değişsin, üslup değişsin. Hep böyle bir muhalefetin arayışında olduk ancak muhalefete dair hayal kırıklıklarının sert duvarına çarptık.

Muhalefet daha öncekilerde yaptığı gibi, 2025 bütçesi görüşmesinde de tüm süreci terörize etmeyi tercih etmiştir. Son bütçe görüşmelerinde de afaki söylemler, provakasyon kokan açıklamalar dışında hiçbir şey göremedik.Böyle gelmiş ama artık böyle gitmesin diyoruz.

2025 yılının muhalefet zihninde ve tarzında asgari düzeyde de olsa bir değişiklik yaşanmasını diliyoruz.Ekonomide bir müjdemizi de bu vesileyle paylaşmak istiyorum. Merkez Bankası rezervleri artıyor. Rezerv 163 buçuk milyar dolara çıktı ve şimdiye kadarki en yüksek seviyeyi gördü.Ekonomi programımızın olumlu etkilerini önümüzdeki dönemde birçok alanda göreceğiz.

Son kabineden bu yana özellikle dış politikada çalışmalarımızı yoğun sürdürdük.2024 yılını malumunuz emekliler yılı olarak ilan etmiştik. Birçok proje hayata geçirdik. 16 Aralık'ta Türkiye Yüzyılının Emektarlarıyla bir araya gelerek kendilerine teşekkür ettik. Emeklilerimiz konusunda asla umut tacirliği yapmadık. Meydanlarda söz verip göreve gelince de sözünü unutanlardan değiliz. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme konusunda kararlılığımızı vurgulamak istiyorum.

SURİYE VE ORTADOĞU

Suriye'de yepyeni bir dönem başladı. Suriye devriminin ortaya çıkardığı yeni durum tüm dünyanın ilgisini bu ülkeye yöneltti. Suriye'nin komşusu ve kardeşi olarak yeni süreci en iyi tahlil eden ülke konumundayız. Hep tarihin doğru tarafında yer aldık. Rabbim bizi Suriyeli mazlumlara mahcup etmedi.Yeni yönetimde yer alan isimleri hepimiz gururlanarak takip ediyoruz.

Suriye devriminin lideri Sayın Eş-Şara (Colani) ile yakın diyalog halindeyiz.Suriye'nin toprak bütünlüğü ve üniter yapısının korunmasından geri adım atmayacağız.Bölgemizin geleceğinde DEAŞ ve PKK dahil hiçbir terör örgütünün yeri yoktur. PKK ve uzantıları ya kendilerini tasfiye edecekler ya tasfiye edilecekler.

Suriye'deki bölücü terör unsurlarına yönelik nokta operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Suriye'deki yeni yönetimin bu konudaki kararlılığını destekliyoruz.
PKK ve uzantıları için zaman kısalıyor, çember daralıyor, yolun sonu görünüyor. Kendilerini bekleyen acı akıbetten kaçamayacaklar. Şairin dediği gibi "Belki yarın, belki yarından da yakın."

  • BIST 100

    9955,41%0,07
  • DOLAR

    39,85% 0,11
  • EURO

    46,99% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4269,51% 0,99
  • Ç. ALTIN

    6644,83% 0,00

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

HATAY’DA ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI: 1800 KİŞİ KURTARILDI

VALİ MASATLI: "CAN KAYBI YOK, ANCAK TEHLİKE SÜRÜYOR"

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY DAVASI TEPKİSİ…

TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

İKTİDARIN KALEMLERİ DÖNDÜ: AHMET HAKAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

FETÖ GÖLGESİNDE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI..

CHP’DE DERİN KULİS: CEYLAN’A TELEFONLA DİZAYN TEKLİFİ!

SADECE 2 EV KURTULDU, BÖLGE TAMAMEN KÜL OLDU: FELAKET ŞEHİR ŞEHİR YAYILIYOR

CHP'NİN DUAYEN BAŞKANI'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR SÖZLER!

NARİN CİNAYETİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK RAPOR HİNDİSTAN'DAN

TÜRKİYE YANGINLA MÜCADELE EDİYOR

ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN PARLAMENTER SİSTEM SÖZÜ: ÇÜNKÜ MİLLET BÖYLE İSTİYOR

Yükleniyor


BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

  • Salı 35.6 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Perşembe 35.4 ° / 19.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2