ERDOĞAN'IN EN YAKININDAYDI! İMAMOĞLU İÇİN AYETLE MESAJ VERDİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç, Sebe Suresi’nin 14. ayetini paylaşarak dikkat çeken bir mesaj verdi.

GÜNDEM 17.03.2025 10:48:00 0
ERDOĞAN

Özgenç'in paylaşımı İmamoğlu’nun diploması tartışmaları sürerken iktidara ve Erdoğan’a yönelik bir gönderme olarak yorumlandı.AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı döneminde hukuk danışmanlığını yapan Prof. Dr. İzzet Özgenç, Sebe Suresi’nin 14. ayetini paylaşarak yöneticilere yönelik dikkat çeken bir mesaj verdi.

Özgenç’in bu paylaşımı, Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptaliyle ilgili tartışmaların gölgesinde, iktidara ve Erdoğan’a yönelik bir mesaj olarak yorumlandı.Sebe Suresi’nin 14’üncü ayeti şöyle: “Egemenler, iktidarlarını, kamu gücünün sağladığı imkânlarla, az veya çok, bir süre sürdürebilirler. Ancak, yönetimdekilerin tefessühünün etkisiyle, kurtçuğun içeriden kemirdiği değneğin kırılması gibi, günün birinde aniden çöküvermektedirler.”

İmamoğlu’nun diplomasına ilişkin iddialar ve YÖK raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. İmamoğlu’nun avukatları Prof. Dr. Adem Sözüer ve Mehmet Pehlivan, konuya dair belgelerle yanıt verirken, Prof. Dr. Özgenç de sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Özgenç, mevcut mevzuatta yatay geçişin kötüye kullanılmasını önleyecek hükümler bulunduğunu belirterek, 35 yıl önceki bir işlemin bugünün kurallarıyla değerlendirilmesinin yanlış olacağını vurgulamıştı. Özgenç şunları dile getirmişti:

"Malum 'sahte' diploma tartışmasının temelinde, yükseköğretim mevzuatımızdaki yatay geçişle ilgili düzenlemelerin tarihsel süreç itibarıyla yetersizlik sorunu yer almaktadır. Tarihsel süreçte yatay geçiş yoluyla öğrenci kabulü, üniversitelerin kendi takdirlerinde olan bir husustu. Buna göre üniversiteler yatay geçiş yoluyla hangi programa ne kadar öğrenci kabul edeceğini kendileri belirleyebilmekteydi.

Mevzuattaki yetersizlikler, zaman zaman kötüye de kullanılabilmekteydi. Örneğin Türkiye’de yapılan yükseköğretime giriş veya yerleştirme sınavlarında belirli bir program için yeterli puan alamayan kişiler, başka ülkelerde kayıt yaptırdıkları üniversitelerden Türkiye’de giremedikleri programa yatay geçiş yoluyla kayıt yaptırabilmekteydi. Bu durumlarda esas itibarıyla sorunu, yatay geçiş işlemini yapan yükseköğretim birimlerinin yöneticilerinde aramak gerekir.

Bugün yürürlükte olan mevzuatımızda yatay geçiş yolunun kötüye kullanılmasının mümkün olduğunca önüne geçilecek hükümlere yer verilmiştir. Zaman içinde iyileştirilen mevzuatımızın bugün yürürlükte olan hükümlerinden hareketle, 35 yıl önceki bir yatay geçiş işlemini değerlendirmek yanlış olur. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kendisine vazife olmayan bir konuda kaşıdığı sorun budur.

Bu bağlamda belirtmeliyim ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında Orman Kanununa muhalefetten dolayı kesinleşmiş bir mahkûmiyet hükmü mevcuttu ve bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı tartışma konusu yapılmıştı.

Benden talepte bulunulması üzerine, bu mahkûmiyet hükmünün Sayın Cumhurbaşkanımızın o tarihte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmasına ve seçilmesine engel olmadığı yönünde değerlendirmede bulunmuştum ve bu değerlendirmem dikkate alınarak, önünün kesilmesi girişimleri akim kalmıştı."

 

  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7