ERDOĞAN INSTAGRAM’IN KAPATILMASINI BÖYLE SAVUNDU

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Instagram’ın kapatılmasını ‘AKP İnsan Hakları Eğitim Programı’nda yaptığı konuşmada, “Dijital faşizmle karşı karşıyayız” diye savundu.

GÜNDEM 5.08.2024 21:10:00 0
ERDOĞAN INSTAGRAM’IN KAPATILMASINI BÖYLE SAVUNDU

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından Türkiye sosyal medya paylaşımlarının silinmesini gerekçe göstererek Instagrama erişimi kapattı. Instagrama erişimin kapatılmasının ardından yurttaşlar tepki gösterirken E-Ticaret verilerinde 1.9 milyar liralık düşüş yaşandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Instagram’ın kapatılmasıyla ilgili yaptığı konuşmada yasağı, “Dijital faşizmle karşı karşıyayız” diye savundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:
“Dünya siyaseti en sert virajlarından birini dönüyor. Uluslararası sistemde ciddi bir güç boşluğu var. Ahlak ve vicdan kaybıyla da karşı karşıyayız. Hepimizi ürkütmesi gereken kan, zulüm sahneleri adeta sıradan hale geldi. İnsanların kendi ortak güvenliğini tesis etmek için kurduğu normlar, kurallar günden günde irtifa kaybediyor. İtibar ve güven kaybına uğradı. Kural temelli sistemin yıkılışına hep birlikte şahit oluyoruz. Bu durumu tersine çevirecek adımlar da atılmıyor”

“BATILI ÜLKELER SOYKIRIMIN PARÇASI”
“Gazze kriziyle beraber küresel sistem iflas bayrağını çekmiştir. Gazze’de Filistin halkının maruz kaldığı soykırımı anlatmaya artık kelimeler yetmiyor. Katliam görüntülerine bakmaya inanın can dayanmıyor. Kafası kopmuş bebeklerin, babasının mezarının başında gözyaşı döken çocukların görüntülerini izlemeye hiçbirimizin kalbi dayanmıyor. 16 binden fazla çocuk öldü. 40 bin masum insan şehit edildi. İsrail Gazzelileri sadece bombalarla öldürmüyor, aç ve susuz bırakarak da katlediyor. Haydut devlet, avuç içi kadar toprak parçasına sıkıştırdığı 2,3 milyon insana karşı barbarlığın her türlüsünü sergiliyor. Bu zulüm karşısında BMGK’dan çıt yok. Batılı ülkeler zaten soykırımın parçası.”

“HANİYE’Yİ BURADA KONUŞTURALIM DEDİK”
“Haniye’nin şehit edilmesi ABD’deki alkış sahnesinden bağımsız değildir. Bütün dünya ateşkes beklerken, sonuç müzakerecinin kalleş bir şekilde şehit edilmesi olmuştur. Akıl ve izan sahibi hiçbir kimse böyle bir durumu normal karşılayamaz. İsmail Haniye’ye bir kez daha Allah’tan rahmet, Filistin halkına başsağlığı diliyorum. Haniye kardeşimizi burada konuşturalım demiştik. O planı yaparken hemen ertesi gün maalesef şehadetini duyduk. Cibiliyeti bozuk olanlar ilgimizi hazmedemedi.”

INSTAGRAMIN KAPATILMASINI ‘DİJİTAL FAŞİZM’ DİYE SAVUNDU
“İsrail vahşetini gizlemek için her yola başvuruyorlar. Sosyal medya şirketleri gemi azıya çekti adeta militanlaştı. İsrail’i eleştiren basit bir cümleyi bile kendilerine hakaret sayıyorlar. Dijital faşizmle karşı karşıyayız. Her türlü ahlaksızlığı ve terör örgütü destekçiliğini özgürlük parantezine alıp teşvik eden bu şirketler, Filistin halkının kahraman evlatlarına, direnişine açıkça savaş açmıştır. Sosyal medya şirketlerinin mafya gibi davrandıklarına şahit ediyoruz. Uyarılarımıza rağmen tüm terör örgütleri bu mecralarda istedikleri gibi at koşturuyorlar. Suç ve terör şebekeleri istedikleri propagandayı yapıyor.

Burada şirketlerin tavrı kadar rahatsız edici bir diğer durum ülkemizdeki muhalefetin kaypak tutumudur. Türkiye egemenlik hakları çerçevesinde bir adım atıyor, ancak şirketlerden önce meselenin öncesine arkasına bakmadan ‘biz bundan nasıl menfaat sağlarız’ diyen muhalefet partileri ayağa kalkıyor.

Bu platformların ayyuka çıkan sansürcülüğü, bunların karşısında kağıttan kaplana dönüşenler ülkemizi tenkit etme konusunda aslana dönüşüyorlar. Özgürlükleri savunmak böyle olmaz.

Batı’dan çok Batı’cı, İsrail’den çok İsrail’ci olan bu ev zencilerinin tek gayesi sahiplerine şirinlik yapmaktır. Bugüne kadar ev zencilerini muhatap kabul etmedik. Mücadelemizi bunların efendilerine karşı yürüttük. Biz asıl onları oynatan kuklacılara odaklanıyoruz.Sosyal medya şirketleri bu alandaki tekel konumlarını, dünyadaki hak ve özgürlükleri desteklemek için değil toplum mühendisliği projelerini hayata geçirmek için kullanmaktadır.”

“ARZU EDİLEN İŞ BİRLİĞİNİ TESİS EDEMEDİK”
Arzu edilen iş birliklerini henüz tesis edemedik. Türkiye’nin hassasiyetlerine karşılık verilirse mesele hal yoluna girecektir.
Yeni Türkiye’nin ihtiyaçları çerçevesinde yeni reform paketlerini devreye alarak bunları karşılamaya çalışacağız. İnsan Hakları Başkanlığımızın hazırlaıdğı kitap çalışmalarının da AK Parti hükümetlerinin örnek insan hakları karnesini ortaya koyacağına inanıyoruz.”

 

  • BIST 100

    11119,92%0,03
  • DOLAR

    42,43% 0,00
  • EURO

    49,33% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5765,74% -0,26
  • Ç. ALTIN

    9326,92% 0,00

ERDOĞAN, SAVCILARA SESLENDİ: YETERLİ SUÇ ŞÜPHESİNE ULAŞILDIYSA KAMU DAVASI AÇMAK YASAL BİR MECBURİYETTİR

GAZETECİ FURKAN KARABAY TAHLİYE EDİLDİ

KOMİSYON SONRASI İLK TEMAS: DEM PARTİ HEYETİ İMRALI’DA ÖCALAN’LA GÖRÜŞTÜ

BARZANİ'NİN OFİSİNDEN BAHÇELİ'YE YANIT: IRKÇILIKTAN VAZGEÇTİĞİNİ SANIYORDUK

OECD RAPORU KRİZİ TESCİLLEDİ: ENFLASYON DÜŞMÜYOR, 2027 VAADİ ÇÖKTÜ

SOSYAL GÜVENLİKTE KARA DELİK: 200 BİN SAHTE SİGORTALI TESPİT EDİLDİ

BORSA OPERASYONUNDA ŞOK DALGA: GÖKHAN GÖNÜL VE AREF AYNI DOSYADA!

14 GAZETECİ KOVULDU, YÖNETİM DEĞİŞTİ, TEKİN’DEN NET MESAJ: DOĞRU ADIM!

TELEFONLAR TOPLANDI, KAPILAR KAPANDI: İŞTE MEB’İN GİZLİ ‘KADIN’ PROGRAMI

ŞAMPİYONLUK HATTI KARIŞTI: DEV DERBİDE KART FIRTINASI VE SON NEFES GOLÜ!

DARBE POLEMİĞİ BÜYÜYOR: AKP’DE TARTIŞMA, MHP’DEN REST, TAYYAR’DAN YENİ MESAJ

CHP–DEM GERİLİMİNE ÖZEL FRENİ: “CANLARI SAĞ OLSUN, TARTIŞMA BİTMİŞTİR”

PİYASALARA ŞOK DARBE! BORSA MANİPÜLASYON AĞINA EŞ ZAMANLI BASKIN

FUTBOL DÜNYASINI SARSAN FON DAVASI: ERZAN’A 102 YIL HAPİS

İMAMOĞLU’NA BERAAT VEREN HAKİM MARAŞ’A ‘ATANMIŞ’

ÖZDİL ÖNCESİ BÜYÜK DEĞİŞİM: SÖZCÜ, PEKER’İN AVUKATIYLA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

ÖZEL'İN LİSTESİNDE SÜRPRİZ YOK: CHP'DE YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU!

İKTİDAR MEDYASININ HEDEF ALDIĞI İMAMOĞLU DAVASI HAKİMİNE SÜRGÜN

CHP’DE BÜYÜK KURULTAY HAMLESİ: PM 80 KİŞİYE ÇIKTI, MYK YENİLENDİ… HEDEF TEK: İKTİDAR!

BAKAN TUNÇ'TAN FATİH ALTAYLI AÇIKLAMASI

11. YARGI PAKETİ KAPIDA: BANKA HESAPLARINA 48 SAATLİK ‘ASKI’, HATLARA SIKI TAKİP, CEZALARA SERT AYAR

AVUKATI AÇIKLADI: ÖCALAN’IN KOŞULLARI YENİDEN DÜZENLENDİ!

PAPA 14. LEO İLK YURT DIŞI ZİYARETİNDE TÜRKİYE'DE: ANKARA, İSTANBUL VE İZNİK'E GİDECEK

ANKARA’YI KARIŞTIRAN İDDİA: GÖKÇEKLER MÜFETTİŞLERLE KULİS YAPTI, YAVAŞ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

AKP’NİN ‘KAYITSIZ ŞARTSIZ İMRALI’ OPERASYONU: ÖZEL HER ŞEYİ ANLATTI!

“TUTUKLAMALAR SÜRÜYOR, TEPKİLER BÜYÜYOR: KENT UZLAŞISI DAVASINDA ÇAĞLAYAN’DA ARBEDE!

DÜNYA GÖZÜNÜ TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ: PAPA 14. LEO ÇOK KATMANLI BİR ZİYARET İÇİN ÜLKEDE

ÖZEL’DEN KILIÇDAROĞLU’NA NET YANIT: CHP İMAMOĞLU’NUN ÜZERİNE BETON DÖKMEZ!

2026 TARİFESİ KABARIK! HARÇLAR, VERGİLER, ÜCRETLER TEK TEK UÇUYOR

İSKENDERUN’DA 25 KASIM MESAJI: KADINA ŞİDDET TOPLUMUN ÇÖKÜŞÜDÜR!

Yükleniyor


KOMİSYON SONRASI İLK TEMAS: DEM PARTİ HEYETİ İMRALI’DA ÖCALAN’LA GÖRÜŞTÜ

BARZANİ'NİN OFİSİNDEN BAHÇELİ'YE YANIT: IRKÇILIKTAN VAZGEÇTİĞİNİ SANIYORDUK

SOSYAL GÜVENLİKTE KARA DELİK: 200 BİN SAHTE SİGORTALI TESPİT EDİLDİ

BORSA OPERASYONUNDA ŞOK DALGA: GÖKHAN GÖNÜL VE AREF AYNI DOSYADA!

14 GAZETECİ KOVULDU, YÖNETİM DEĞİŞTİ, TEKİN’DEN NET MESAJ: DOĞRU ADIM!

DARBE POLEMİĞİ BÜYÜYOR: AKP’DE TARTIŞMA, MHP’DEN REST, TAYYAR’DAN YENİ MESAJ

  • Çarşamba 18.3 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Perşembe 18.6 ° / 8.3 ° false
  • Cuma 19.4 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8