ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

Bazı bakanlık ve kurumlarda üst düzey atama ve görevden alma kararları, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

GÜNDEM 29.05.2025 11:10:00 0
ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE

Hazine ve Maliye, Enerji, Kültür ve Turizm ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının birçok kademesinde yeni isimler göreve gelirken, birçok üst düzey bürokrat da görevden alındı.

Bazı kurum ve bakanlıklara ilişkin atama ve görevden alma kararları, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni Şafak gazetesinin manşeti ile artan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkındaki tartışmalar ve Bakan Şimşek’in ekonomi yönetiminden gideceği iddiaları gündemdeyken, Hazine ve Maliye Bakanlığında bazı üst düzey bürokratlar görevden alındı, yerlerine yeni atamalar yapıldı.

Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Kuzey Atlantik Antlaşması nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine Uluslararası Güvenlik Genel Müdürü Basat Öztürk atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda açık bulunan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Uğur Aybeğ Kini getirildi. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Mücahid Taylan atandı. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde ise Yönetim Kurulu Üyeliklerine Muharrem Akkaya ve Erkan Tek atandı.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliklerine Kadir Gurbetçi, Mehmet Tunçak, Nadide Gülbay Yiğiteli ve Seyfullah Arslantürk getirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Murat Gül görevden alındı ve yerine Selami Yapıcı atandı.

Ayrıca Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Burak Aykan görevden alındı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Mustafa Çankaya, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Aysel Kandemir atandı.

Karar ile birlikte Adli Tıp Kurumunda İhtisas Kurulu Üyeliklerine 6 yeni isim görevlendirildi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINDA ATAMALAR

Karar ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanı Ahmet Tutal ve Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdür Yardımcısı Ali İbrahim Gür görevden alındı.

Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığına Kurul Başkan Yardımcısı Okan Süler, Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcılıklarına Nihal Selcen Hançer ve Yücel Sezen, Kamu Finansmanı Genel Müdür Yardımcılıklarına Emek Günaydın, Melek Görmezoğlu ve Zeynep Boğa, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcılığına Onur Akın, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcılıklarına Bengü Aytekin, Duygu Güven ve Teftiş Başkan Yardımcısı Selçuk Erdal Günal, Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdür Yardımcılıklarına İsmail Halıcı, Mücahid Duman ve Serdar Ülker, Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdür Yardımcılığına Banu Akçakoca, Teftiş Başkan Yardımcılığına Hazine ve Maliye Başmüfettişi Zeynep Demirbaş Tatlı, Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcılıklarına Hazine ve Maliye Başmüfettişi Cebrail Yılmazer, Vergi Başmüfettişleri Celal Şahin, Erhan Selim, Gökçen Gülsüm Köroğlu ve Yalçın Gemici, Hazine Başkontrolörlüğüne Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Erinç Bayrakçı, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkan Yardımcılıklarına Hazine Başkontrolörleri Çiğdem Kahveci ve Akif Bülent Boyacıoğlu atandı.

Ayrıca Milli Piyango İdaresi Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kabadayı görevden alındı ve Bakanlıkta Başmüfettişliğe getirildi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINDA ATAMALAR

Karara göre Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda açık bulunan Telif Hakları Genel Müdür Yardımcılığına Talha Feyyaz Paksoy atandı.

Bakanlıkta Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken görevden alındı.

Ayrıca Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Şırnak İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Fidan, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise Nihal Sürmeli getirildi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINDA ATAMALAR

Karar ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda 7. Bölge Müdürü Ömer Alkış, 9. Bölge Müdürü Gültekin Yürümez, 12. Bölge Müdürü Celaleddin Bayrakçıl ve 13. Bölge Müdürü Doruk Erdem Öncebe görevden alındı. Ayrıca 4. Bölge Müdürlüğüne Mustafa Küçükkaptan 7. Bölge Müdürlüğüne Ümit Çatulay, 8. Bölge Müdürlüğüne Ali Tuğrul Kaya, 9. Bölge Müdürlüğüne Muhtesin Sevinç, 12. Bölge Müdürlüğüne Taner Biçim ve 13. Bölge Müdürlüğüne Yavuz Yegin atandı.
 

  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,17% -0,06
  • EURO

    50,52% 0,11
  • GRAM ALTIN

    7119,53% -0,22
  • Ç. ALTIN

    11571,81% 0,00

HATAY-ADANA-OSMANİYE HATTINDA ÖZELLEŞTİRME ALARMI: YÜZDE 650 ZAM İDDİASI

SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”

MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA

NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA

ÖĞRENCİLERE ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI VERİLDİ! KAYMAKAMIN HEDİYESİ TARTIŞMA YARATTI

MMK’DA TİS KRİZİ BÜYÜYOR: İŞÇİLER YÜRÜYÜŞ EYLEMİ BAŞLATTI

İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI

ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!

YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!

MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!

50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI

TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ

SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR

TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK

İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI

“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

CHP’Lİ BELEDİYEYE ŞAFAK BASKINI: KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL GÖZALTINDA

AKİF’İN MİRASI EMİN ELLERDE! YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN DUYGU DOLU 12 MART!

TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!

İBB DAVASINDA DÖRDÜNCÜ GÜN: SAVUNMALAR SÜRÜYOR, BARİKAT TARTIŞMASI BÜYÜYOR

HALKBANK DAVASI NASIL DURDU? YAVUZYILMAZ ABD’NİN 10 ŞARTINI AÇIKLADI

ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA

DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME

Yükleniyor

loading

SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”

MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA

NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA

ÖĞRENCİLERE ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI VERİLDİ! KAYMAKAMIN HEDİYESİ TARTIŞMA YARATTI

YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!

MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!

  • Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.4 ° / 7.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17