Tarih: 05.08.2022 21:24

ERDOĞAN İLE PUTİN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ: DOĞAL GAZ KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARILDI

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, 'Putin ve Erdoğan, Türkiye’ye gaz tedarikini görüştüler, doğalgaz için kısmi ödeme konusunda anlaştılar' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında, Suriye'deki durum ve Ukrayna tahılının dünya pazarına sevkiyatına yönelik yapılan anlaşmanın detayları ile ilgili Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen görüşme tamamlandı.

Yaklaşık 4 saat süren görüşmenin sona ermesi ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet Soçi kentindeki Sonatoryum Rus binasından ayrılarak, Soçi Uluslararası Havaalanı'ndan Türkiye’ye dönüş yoluna geçti.

GÖRÜŞME SONRASI RUSYA’DAN AÇIKLAMA

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, “Putin ve Erdoğan, Türkiye’ye gaz tedarikini görüştüler, doğalgaz için kısmi ödeme konusunda anlaştılar” dedi.

PUTİN’DEN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Putin görüşme öncesinde yaptığı kısa açıklamada tahıl anlaşmasındaki rolü için Türkiye’ye teşekkür etmiş, Rusya’dan “kesintisiz gaz akışı” nedeniyle Avrupa’nın Erdoğan ve Türkiye’ye müteşekkir olması gerektiğini söylemişti. Erdoğan ise “Bugün dünyanın gözü Soçi’de” ifadesini kullanmıştı.Erdoğan, görüşme öncesinde yaptığı basın açıklamasında, “Suriye'deki gelişmeleri ele almamız bölgeye rahatlama getirecektir” demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —