ERDOĞAN-DEM PARTİ GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile DEM Parti İmralı Heyeti'nin 15:00'te başlayan görüşmesi 1 saat sürdü.

GÜNDEM 7.07.2025 18:46:00 0
ERDOĞAN-DEM PARTİ GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

Görüşmeye dair DEM Parti kanadından yapılan yazılı açıklamada, "Sürecin ilerlemesi konusunda karşılıklı irade devam ediyor" denildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Partiİmralı Heyeti görüşmesi sona erdi.

Saat 15:00'te başlayan görüşme basına kapalı gerçekleşti. Görüşme bir saat sürdü.

İmralı Heyeti'nde DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve DEM Parti Mardin Milletvekili Mithat Sancar yer aldı. AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala ile MİT Başkanı İbrahim Kalın da Erdoğan'ın yanında hazır bulundu.

GÖRÜŞMEYE DAİR DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA

DEM Parti Basın Bürosu tarafından görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"DEM Parti İmralı Heyeti üyelerimiz Pervin Buldan ve Mithat Sancar, bugün Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Beştepe’de görüştü. Heyetimiz, sürecin geldiği yeni aşama ve bundan sonra yapılacaklar konusunda görüş ve önerilerini aktardı. Görüşmede, sürecin ilerlemesi konusunda karşılıklı iradenin devam ettiği vurgulandı."

SON GÖRÜŞME 3 AY ÖNCEYDİ

DEM Parti heyeti yaklaşık 3 ay önce 10 Nisan 2025'te AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

Bu görüşmede DEM Parti heyetinde Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder yer almıştı. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede Milli İstihbarat Başkanı (MİT) İbrahim Kalın ve AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala da yer almıştı.

HEYETTEN GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLAMA

DEM Parti İmralı Heyeti, Erdoğan ile görüşme öncesinde basın açıklamalarda bulundu. İlk sözü alan Pervin Buldan, şunları kaydetti:

"Sırrı başkanımızı bir kez daha analım, büyük emekleri vardı. Tarihi bir görüşme bizim açımızdan çünkü süreç yeni bir aşamaya giriyor artık. Bu yeni aşamada istişarelere ihtiyaç var bu nedenle bugün sayın Cumhurbaşkanı'yla bütün bunları konuşacağız, tartışacağız. Gerekli adımların atılması açısından bir istişarenin sağlanması önemlidir. Dolayısıyla hayırlı ve verimli bir toplantı olamsını temenni ediyoruz. Bu görüşmeye biz çok anlam biçiyoruz, hepimize hayırlı olsun."

"YENİ AŞAMANIN GEREKLİLİKLERİ KONUSUNU İSTİŞARE EDECEĞİZ"

Ardından söz alan Mithat Sancar şöyle devam etti: "Sürecin yeni bir aşamaya geldiği biliniyor. Bu yeni aşamanın özellikleri ve sonrasının gereklilikleri konusunu istişare edeceğiz. Görüşlerimizi aktaracağız, kendilerini dinleyeceğiz. Sırrı kardeşimizin anısını bir kez daha hayırla ve minnetle yad etmek istiyorum, büyük emekleri oldu. O emeklerin sonuca varması için biz de üzerimize düşeni yapacağız."

Sancar, 12 askerin metan gazına maruz kalarak hayatını kaybetmesiyle ilgili, "Dün zaten açıklamamızda da belirttik, gerçekten derin üzüntü yaşadık. Biz dün görüşmedeyken bu haber geldi. Hepimizi, Öcalan'ı da bizleri de derinden üzdü. Bu tür acıların yaşanmaması için zaten bu yolu ilerletmek gibi görevimiz var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Bu acıların biteceği günlerin yakın olduğuna inancımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz" dedi.

"BARIŞIN İLERLEMESİ GEREKİYOR"

Pervin Buldan ise, "Ben de özellikle şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçekten çok üzücü bir haber aldık, bugün sayının 12'ye ulaştığını duyduk. İşte barışın kıymeti burada belli oluyor. Barış sürecinin ne kadar kıymetli olduğunu biz bu tür durumlarda daha iyi anlayabiliyoruz. Bundan sonra hiçbir insanımızın yaşamını yitirmemesi için barışın ilerlemesi gerekiyor" diye konuştu.

DEM HEYETİ, DÜN ÖCALAN'LA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Beştepe'deki görüşme öncesinde dün İmralı Adası'na giderek PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştü. DEM Parti İmralı Heyeti ile Öcalan görüşmesi 2,5 saat sürdü.

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Öcalan ile görüşen İmralı Heyeti adına DEM Parti'den açıklama yapıldı. Görüşme sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün heyet olarak İmralı Cezaevinde Sayın Abdullah Öcalan ile iki buçuk saat süren oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Öcalan sağlık ve moral olarak gayet iyiydi. Görüşmemizde sürecin yeni bir aşamaya geçmekte olduğunu vurguladı. Atılacak yeni adımlarla birlikte sürecin gereklerini yerine getirme hususunda herkese, hepimize sorumluluklar düştüğünü ifade etti. 

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN ÖCALAN'DAN MESAJ

Heyet üyelerimizin Sayın Cumhurbaşkanı ile gerçekleştireceği görüşmeye büyük önem verdiğini belirterek, bu görüşmenin tarihi nitelikte olduğunu dile getirdi. Benzer biçimde TBMM’de kurulacak olan komisyonun da barış ve çözüm yönünde büyük bir rol oynayacağını vurguladı. Bu sürecin bütünlüklü olarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecine yapacağı katkıya duyduğu umudun, güvenin ve inancın son derece güçlü olduğunu gördük.

Bugün Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında metan gazı zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybeden askerler olduğu bilgisini görüşme esnasında aldık. Bu olay Sayın Öcalan’da ve hepimizde derin bir üzüntü yaratmıştır. Bu vesileyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileklerimizi sunuyoruz."

 

Anahtar Kelimeler: ERDOĞAN- PARTİ GÖRÜŞMESİ
  • BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

AKP’Lİ VEKİL EMEKLİ MAAŞINDAKİ KRİZİ “UZUN YAŞADINIZ” DİYEREK ÇÖZDÜ

ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN TUTUKLANDI!

VATANDAŞA 'AĞIR HASARLI' GEREKÇESİYLE YASAKLANAN TARİHİ BİNADA BAKAN İÇİN PROTOKOL TURU

E-İMZA SKANDALI BÜYÜYOR: BELEDİYE ADAYINA DİPLOMA VAADİ

İDDİALAR İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI, MÜLKİYET KAYITLARI AKP’LİYİ GÖSTERDİ

MHP’Lİ İL BAŞKANINDAN 20 BİN LİRALIK MAAŞ TARTIŞMASINDA TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

ADLİ TIP RAPORU GELDİ: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU İÇİN NEGATİF SONUÇ

DÜN MOTORİN, BUGÜN BENZİN: TABELA YİNE DEĞİŞTİ

SEMBOLİK AMA AĞIR: MACHADO’NUN NOBEL HAMLESİ BEYAZ SARAY’DA YANKILANDI

31 YILLIK DİPLOMA DAVASI SİLİVRİ’DE: İMAMOĞLU  YARGI ÖNÜNDE

KAÇAK BUNGALOVDAN HAPİS CEZASI ALAN AKP’Lİ BAŞKAN PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

AKARYAKITTA DURMA YOK: BENZİN FİYATLARI YENİDEN ARTIYOR

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA 6. DALGA: VOLEYBOLCU DERYA ÇAYIRGAN DAHİL 13 GÖZALTI!

AKP’Lİ MECLİS ÜYESİ EKREM BAKİ’DEN KÜRSÜDE İSTİFA RESTİ: BUGÜN RESMEN CHP SAFLARINDA!

300. GÜNDE BEŞİKTAŞ AYAKTA: "560 MİLYAR DEDİNİZ, 560 KURUŞU İSPAT EDEMEDİNİZ!

YAVAŞ;  “2050’YE YETECEK DENİLEN BARAJA DAMLA SU GELMİYOR”

YARGI KORİDORLARINDA DEHŞET: HAKİMİ SİLAHLA VURAN SAVCI İSTANBUL ADLİYESİ’NDE

ANTALYA BELEDİYESİ’NDE 400 MİLYONLUK 'ZİMMET' DEPREMİ: 14 GÖZALTI!

ARINÇ’TAN BİRİKMİŞ İTİRAZLAR: ERDOĞAN SONRASI, GEZİ, ADLİ TIP VE AKP İÇİ ÇÜRÜME

İNSAN HAKLARI MÜCADELESİNE AĞIR DARBE: AVUKAT ALİ AYDIN ÖLDÜRÜLDÜ

EMEKLİ MAAŞI POLEMİĞİ SÜRERKEN YENİŞEHİRLİOĞLU’NUN SÖZLERİ TARTIŞMA YARATTI

BELEDİYE PERSONELİ ARTIK TERZİLİK YAPIYOR: İSKOOP ATÖLYELERİNDE GÜNDE 600 PARÇA ÜRETİM!

UYUŞTURUCU, FUHUŞ, KUMAR İDDİASI: ÜNLÜLER GÖZALTINDA

ERDOĞAN’DAN “HALEP” MESAJI: TÜRKLER, ARAPLAR, KÜRTLER ARASINDAKİ KARDEŞLİĞİN BOZULMASINA İZİN VEREMEYİZ

TRUMP’TAN İRAN’LA TİCARET YAPAN ÜLKELERE TEHDİT: ABD İLE TİCARETTE YÜZDE 25 EK VERGİ

CEZAEVİNDEN HASTANEYE: MEHMET MURAT ÇALIK AMELİYATA ALINDI

KILIÇDAROĞLU “MAĞDUR”, İMAMOĞLU “SANIK”: CHP 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASI GÖRÜLÜYOR

BAHÇELİ’DEN KÜRESEL SAVAŞ ALARMI: “VENEZUELA TESTTİ, SIRA GRÖNLAND’DA”

EMEKLİLER KONUŞTU: “KİRACIYIZ DİYE ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR?”

BEBEK OTEL’DE YIKIM BAŞLADI

Yükleniyor


ESKİ FUTBOLCU ÜMİT KARAN TUTUKLANDI!

VATANDAŞA 'AĞIR HASARLI' GEREKÇESİYLE YASAKLANAN TARİHİ BİNADA BAKAN İÇİN PROTOKOL TURU

E-İMZA SKANDALI BÜYÜYOR: BELEDİYE ADAYINA DİPLOMA VAADİ

İDDİALAR İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI, MÜLKİYET KAYITLARI AKP’LİYİ GÖSTERDİ

MHP’Lİ İL BAŞKANINDAN 20 BİN LİRALIK MAAŞ TARTIŞMASINDA TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

ADLİ TIP RAPORU GELDİ: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU İÇİN NEGATİF SONUÇ

  • Cumartesi 6.9 ° / 3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 5.9 ° / 2.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 7.5 ° / 1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9