Tarih: 26.06.2024 17:58

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Facebook Twitter Linked-in

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı'ndaki görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı'ndaki görüşme saat 16.05'te başladı. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

Erdoğan ile Bahçeli görüşmesi siyasette normalleşme açıklamalarının ardından geldi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında Cumhur İttifakı'yla ilgili mesajlar vermişti.
Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Yol arkadaşımız ittifak ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi ile omuz omuza yürüyoruz. Yapılan saldırılara eyvallah demeyiz. Bu saldırılara müsamaha göstermeyiz ve geçit vermeyiz. Bitleri kanlanan FETÖ'nün tetikçi kalemleriyle nereye varılmak istendiğini çok iyi biliyoruz.

Gerek Sayın Bahçeli gerekse şahsım yapılan saldırıları açık şekilde görüyoruz. Bunların meselesi MHP'den ziyade Türkiye'nin güvencesi olan Cumhur İttifakı'dır, bu tuzağa düşmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kurulan Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır. Biz CHP'nin eski kötü alışkanlıklarından vazgeçmesini istiyoruz."

NORMALLEŞME GERİLİMİNİN ARDINDAN İLK GÖRÜŞME

AKP ile CHP arasında 8 yıl sonra mayıs ayında başlayan ve siyasette normalleşme olarak adlandırılan görüşmeler yeni tartışmalara neden olmuştu.İki partinin yanı sıra başta MHP, İYİ Parti ve DEM Parti olmak üzerine süreçle ilgili değerlendirmeler siyasi partilerden üst üste geldi. Ancak Devlet Bahçeli'nin "AK Parti ile CHP ittifakı MHP'nin dileğidir" çıkışı ve devamındaki sözleri Cumhur İttifakı ile ilgili tartışmaları beraberinde getirdi.

Erdoğan ve Bahçeli, siyasette normalleşme tartışmalarının olduğu dönemde ilk kez yüz yüze görüşüyor.İki lider seçim sonrası 29 Nisan 2024 ve 10 Mayıs 2024'te görüşmüştü.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —