ERBAŞ’IN KORUMA SAYISI ARTTI
Kurum içinde cadı avı başlatan Diyanet, merkez yerleşkesine olağanüstü güvenlik tedbirleri getirdi. Koruma sayısını 6’ya çıkardığı bildirilen Erbaş’ın talimatıyla Diyanet’in makam katına parmak izli sistem yerleştirildi.
Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre: Diyanet İşleri Başkanlığı, kurumdaki lüks ve şatafatı ortaya koyan haberlerin ardından kurum içinde cadı avı başlattı. Yurtdışı görevlendirmelerini de kapsayan tüm evrakların kapalı devre sistem üzerinden imzaya gönderildiği bildirildi. Başkanlığın Ankara Bilkent’te yer alan merkez yerleşkesinde de güvenlik önlemleri artırıldı. Diyanet kaynakları, uygulamanın kurum içinde rahatsızlık yarattığını savundu.
YÖNETİCİLERİN GİRİŞİ ZOR
Audi A8 marka makam otomobili başta olmak üzere, kamuoyundan gizlenmeye çalışılan lüks harcamaların haber olmasının ardından Diyanet, merkez yerleşkesinin güvenlik tedbirlerini artırdı. İzin olmadan makam katına girişler imkânsız hale getirildi.
Edinilen bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı A Blok’ta yer alan Ali Erbaş’ın makam katının girişine parmak izi sistemi yerleştirildi. Kata yalnızca, parmak izi tanımlanan kişilerin geçişine izin verildiği belirtildi. Öte yandan makam girişine kartlı özel sistem de konulduğu, yöneticilerin de makam katına girerken özel kalemden onay aldığı kaydedildi.
Kurumun adının lüks ve şatafatla anılır hale gelmesinin personel arasında büyük rahatsızlık yarattığını söyleyen Diyanet İşleri Başkanlığı kaynakları, “Haberlerin ardından şeffaflık sağlamak yerine kurum içi güvenliği artırmak, ciddi tenkit ediliyor. Başkan elbette korunmalı. Ancak burası Diyanet İşleri Başkanlığı. En büyük korunmamız beyaz sarığımızdır. O sarık lekelenirse yüzlerce parmak izli sistem de yapsanız vicdanlarda yara aldıktan sonra yapılacak bir şey kalmayacaktır” dedi. Makam katına önceden vatandaşların da güvenlik kontrolünden geçtikten sonra girebildiğini söyleyen Diyanet personeli, “Parmak izli sistem çok incitici bir durum. Yöneticilerin dahi girişi çok güç hale getirildi. Bu durum yöneticiler arasında da ciddi rahatsızlık yarattı” diye konuştu.
KORUMA SAYISI ARTTI
Diyanet personeli, Ali Erbaş’ın yaz aylarına denk gelen hac döneminde sıcaklardan korunmak için kurulan Arafat çadırında dua ederken dahi korumasıyla yan yana durmasını eleştiriyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Mehmet Görmez’in Başkanlığı dönemindeki koruma sayısını üç kat artırması da tepki çekiyor. Ali Bardakoğlu döneminde bir, Mehmet Görmez döneminde iki olan Diyanet İşleri Başkanlığı başkanlık korumalarının sayısının Ali Erbaş döneminde altıya çıktığı bildirildi.
-
BIST 100
15975,48%-1,92
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,69% -0,47
-
GRAM ALTIN
7238,40% 0,46
-
Ç. ALTIN
11627,35% -1,17
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
TBMM’DE İRAN GÜNDEMİ: FİDAN VE GÜLER VEKİLLERİ BİLGİLENDİRİYOR
HASAN TAHSİN GÖKCAN’IN YERİNE İRFAN FİDAN: AYM’DE YENİ DÖNEM!
MANAVGAT’TA OPERASYON DALGASI: ESKİ BELEDİYE DÖNEMİNE YENİ GÖZALTILAR
Yükleniyor
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
İBB DAVASINDA DÖRDÜNCÜ GÜN: SAVUNMALAR SÜRÜYOR, BARİKAT TARTIŞMASI BÜYÜYOR
HALKBANK DAVASI NASIL DURDU? YAVUZYILMAZ ABD’NİN 10 ŞARTINI AÇIKLADI
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
- Cuma 12 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu


