EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELTİLİYOR, MAAŞLAR DEĞİŞİYOR İDDİASI

EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELTİLİYOR, MAAŞLAR DEĞİŞİYOR İDDİASI

Emekliyi açlığa mahkum eden AKP’nin şimdi de emeklilik sisteminde yeni değişiklikler için çalışmalara başladığı belirtildi.

Emekli yüksek enflasyonda açlığa mahkum edilirken, AKP hükûmetinin şimdi de emeklilik sisteminde yeni formül üzerinde çalışmalara başladığı belirtildi.

PRİM GÜN SAYISINA GÖRE MAAŞ
NTV’nin haberine göre yeni adımlarla birlikte prim gün sayısı yeniden belirlenecek. Herkes ödediği prim miktarına göre emekli maaşı alacak.

‘EN DÜŞÜK MAAŞLI EMEKLİYE ‘HAZİNE’ DARBESİ’
Habere göre masada yer alan formüllerden biri de en düşük emekli aylığı konusu. En düşük emekli aylığına bir limit getirilecek. Ayrıca bu maaşa uygulanan Hazine desteği sona erecek. Bunun yerine düşük emekli maaşı alanlara sosyal destekler destekler sağlanacak. Bu destekler yol-yakıt-gıda ve ulaşım adı altında yapılacak. Ayrıca nakit olarak kira yardımı da masada.

‘EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELTİLECEK’
Ekonomi Gazetesi’nin haberine göre ise emeklilik yaşı da yükselebilir. Yapılan çalışmaya göre 58 ve 60 olan emeklilik yaşı kadınlarda 60, erkeklerde 65’e yükseltilecek. Ancak bu durum, EYT ile getirilen hakları etkilemeyecek. Yeni düzenlemelerin 2025 bütçesi sonrası ele alınması bekleniyor.