EKREM İMAMOĞLU "AKIN GÜRLEK" DAVASINDA SİLİVRİ'DE HAKİM KARŞISINA ÇIKTI: DAVA 16 HAZİRAN'A ERTELENDİ!

Ekrem İmamoğlu'na açılan Akın Gürlek davası, Silivri'deki Marmara Ceza Yerleşkesi 2 No'lu duruşma salonunda başladı. Dava 16 Haziran'a ertelendi.

GÜNDEM 11.04.2025 12:05:00 0
EKREM İMAMOĞLU

Görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik sözleri gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması bugün Silivri'de görüldü. Dava 16 Haziran'a ertelendi. İmamoğlu, Gürlek'e yönelik sözleri nedeniyle, "Tehdit ve terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Ekrem İmamoğlu'na açılan Akın Gürlek davası, Silivri'deki Marmara Ceza Yerleşkesi 2 No'lu duruşma salonunda başladı. Dava 16 Haziran'a ertelendi.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi içerisindeki 2 No'lu duruşma salonunda görülen duruşma saat 10.20'de başladı. Ekrem İmamoğlu, duruşma salonunda hazır bulundu.
Duruşmaya, Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, oğlu Selim İmamoğlu, milletvekilleri, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve çok sayıda izleyici ile taraf avukatları da katıldı.

DURUŞMADAN |

11.35 | Duruşmaya ara verildi. Dosyada "ara karar" verilmesi bekleniyor.
11.20 | Akın Gürlek'in Avukatı Abdullah Adır: "Müvekkilim terörle mücadele personelidir. Bak Başsavcı denilerek Ekrem İmamoğlıu kendisini hedef göstermiştir. Müvekkilimle tüm terör örgütlerinin derdi var. Terör mahkemelerine görevlendirilmiştir kendisi."
Adır'ın bu sözleri üzerine duruşma salonunda bulunan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, "Terör mahkemesi mi var bu ülkede ne diyorsun?" diyerek tepki gösterdi.
Mahkeme başkanı Tanal'ı "Müdahale etmeyin" diye uyardı.
11.18 | İmamoğlu’nun sanık kürsüsündeki ifadesi sona erdi.
10.34 | Kimlik tespiti sonrası duruşma başladı.

İmamoğlu'na "Sabıkanız var mı?" sorusu yöneltildi. İmamoğlu da "Sabıkam yok Allah'a şükür" şeklinde yanıt verdi.İmamoğlu, savunmasına "Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Umuyorum ki ülkemiz adına sağlıklı kararlar verilmesini umuyorum. Açıkçası bugün buradayım ve ben miçin buradayım diye de insani olarak kendime soruyorum ve bunun cevabını bulmakta zorlanıyorum" sözleriyle başladı.

İmamoğlu, "Vatandaşların vergisiyle çalışan TRT beni itibarsızlaştırmak için yalan ve iftirayla haber yapacağına bu duruşmayı yayınlasın. Bugün burada bulunurken bende yıllar öncesinde bu kampüs içerisinde ergenekon kumpas davasını takip etmiştim. 'İstanbul'u kazanan Türkiye’yi kazanır' iradesine karşı kazandığım için bugün tutukluyum" ifadelerini kullandı.İmamoğlu ayrıca, ülke çapında gerçekleşen protestolarda tutuklu bulunan herkesin tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

"BENİ TERÖRLE YAN YANA GETİRECEK KİŞİNİN ALNINI KARIŞLARIM"
İmamoğlu'nun sanık kürsüsündeki savunması özetle şöyle:

"16 milyon insanın, İstanbul’un belediye başkanıyım. Üzülerek ifade edeyim ki bir panelde konuşmamda başlayan bu sürecin altında yatan duygumun beni Silivri'ye taşıması kaygılarımın ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. O gün panelde duygularımı dile getirdim. Söylediklerimin neresi tehdit, neresi hakaret? İsteseniz de istemeseniz de sevseniz de sevmeseniz de ben sizin evlatlarınızı seviyorum. Her işin zorluğunun farkındayız. Biz helalleşerek yola çıktık. Ben bu konuşmayı yaptık sonra ne oldu hakimim? Yerime oturdum. Birkaç dakika geçti. Yetkililerden birisi telefonundan bana soruşturma başlatıldığını gösterdi. Soruşturmayı başlatan savcı bu konuşmayı canlı dinlemesine imkan olmadığına göre nasıl dinledi? Whatsapptan gönderilen bir ekran görüntüsünde bir web sitesinden alıntı yapılarak böyle bir haber var. Hemen 'soruşturma başlatın' talimatı mı verildi? Beni terörle yan yana getirecek kişinin alnını karışlarım. Ben bu memleketin evladıyım. Bana bakan Türk bayrağını görür, bana bakan Mustafa Kemal Atatürk'ü görür. Terörle beni yan yana getiren haddini bilecek."

10.25 | Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Hasan Fehmi Demir, duruşmanın Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nden Silivri’ye alınmasının duruşmanın aleniyeti ilkesine aykırı olduğunu, CMK 19/3 uyarınca bu kararın kaldırılmasını, yargılamanın olağan koşullarda yapılmasını talep etti.
Duruşma savcısı talebin reddini istedi. Mahkeme söz konusu talebi, "adliyenin fiziki koşulları ve güvenlik gerekçesiyle" redetti.
________________________________________
SİLİVRİ ÇEVRESİNDE POLİS ABLUKASI
Duruşma öncesi Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Araç girişleri kontrollü olarak sağlandı.

SORUŞTURMA HANGİ GEREKÇEYLE AÇILDI?

İmamoğlu, kritik soruşturmalarda görev alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in CHP'li belediyelere yönelik soruşturmalarının siyasi nitelikte olduğunu iddia etmişti.
İmamoğlu, 20 Ocak'ta CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın'ın ifade vermeye götürülmesinin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullanmıştı:
"Bak Başsavcı sana söylüyorum. Biz var ya, sana hiçbir faydamız olmaz senin zihnin çürümüş de, senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız, bunu unutma."

"Tehdit ve terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek" suçlamalarıyla yargılanan İmamoğlu'nun "7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması, kamu görevinden menedilmesi, seçme ve seçilme ehliyetinden yoksun bırakılması" talep ediliyor.

İHALE DAVASI DA BUGÜN GÖRÜLECEK

İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanı olarak görev yaptığı döneme ilişkin ihale davasında da bugün yargılanacak.2023'te İmamoğlu hakkında, İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı inceleme sonucu "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla dava açılmıştı,

Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren davada İmamoğlu'nun üç yıldan yedi yıla kadar hapisle cezalandırılması ve hakkında siyasi yasak getirilmesi talep ediliyor.İmamoğlu 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yapmıştı.
 

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12