Tarih: 11.06.2019 22:28

Yolbulan’da Sözleşme Sevinci

Facebook Twitter Linked-in

İşçiye yıllık net 390 bin zam yapıldı.Fabrikada işçilerle bir araya gelen Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, sözleşmenin ilk yılı için ortalama saat ücretlerine %22’ye varan oranlarda  zam yapılırken, sosyal haklarda ve ikramiyede %30 oranında artışlar yapıldığını kaydetti.

 Başkan Güngör, sözleşmenin anlaşma ile bitmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek işçilere şunları söyledi: “Kapalı kapılar ardında hiçbir zaman sözleşme imzalamadık. Yedi ay süren görüşmelerimizi sonuçlandırdık. Evet metal sektöründe bir kriz var. Ama kimse bu krizin faturasını kimse emekçiye kesmesin. Zaman zaman masada tartışmalı anlar oldu.

Grev en son kararımız ama elli lira için greve çıkılmaz. Uzlaşarak bugün sözleşmemizi imzalamış bulunuyoruz. Öncelikle şunu söyleyeyim herkesin maaşına net 390 TL zam yapıldı. İkramiye birinci yıl 40 gün hayırlı uğurlu olsun.”

Başkan Güngör bu süreçte desteklerini eksik etmeyen başta Genel Başkan Yunus Değirmenci ve Genel Merkez Yöneticilerine, Yolbulan Metal A.Ş. Genel Müdürü Rıdvan Tırak’a, Mali İşler ve Finans Müdürü Mustafa Yolbulan’a ve Özçelik -İş Sendikası İskenderun Şube Yönetimi ve Temsilcilerine teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —