YENİ TİCARİ DÜNYAYA HAZIRLANMANIN 6 YOLU 

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ACTİONCOAH İşletme Koçu Sibel Kınak tarafından ‘Yeni Ticari Dünyaya Hazırlanmanın 6 Adımı’ konulu seminer yoğun ilgi gördü.

EKONOMİ 15.12.2018 10:00:43 0
YENİ TİCARİ DÜNYAYA HAZIRLANMANIN 6 YOLU 

Seminerin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter; ”Hızla globalleşen dünyada, sosyal siyasal ve kültürel alanlarda yep yeni değişimler ve oluşumlar çağını yakalamaktayız. Küreselleşen dünyanın zorlu rekabet koşullarına rağmen ayakta kalmaya ve büyümeye çalışan işletmelerin değişen dünya koşullarına yerini almaya çalışan ülkelere kadar bütün sistemler değişim sürecine girmiştir. Bu süreçte ise firmalar, eski geleneksel biçimlerinden sıyrılarak, teknolojik boyutlarına, etkinliklerine ve güçlerini arttırmak zorunda kalmıştır. Endüstri 4.0’ın, yapay zekanın ve bunlara benzer bir çok üst teknoloji ürünlerinin hayatımızda her alanına girdiği günümüzde ARGE ve inivasyon odaklı ticari anlayışın firmalarımızca belirlenmesini ve hayata geçirilmesini önemsemekteyiz.” Dedi.


   Seminere konuşmacı olarak katılan ACTİONCOAH İşletme Koçu Sibel Kınak  Yeni ticari dünyaya hazırlanmanın 6 adımı’ konusunda katılımcılara sine vizyon destekli olarak bilgiler vererek şöyle konuştu: “Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde işletmelerin ayakta kalabilmesi ve diğer firmalarla rekabet edebilmesi için daha çok çalışmalı, üretim yapmalı, endüstri 4.0’ı takip etmeli, sosyal medya ve iletişim dünyası ile yakın temasta olmalıdır.  Artık bilgisayar çağında yaşıyoruz ve teknoloji ilerledikçe mesafeler kısalıyor. İş dünyasının  eğitilmesi aracılığıyla  dünya refahının artmasını temenni ediyoruz. Bu tanımı açacak olursak; Türkiye’de  toplam işletme sayısı 3 milyon 222 bin. Bu rakam içinde  250 işçiden az çalışanı olan işletmeler bizim KOBİ segmenti olarak hedef kitlemiz. Bu  açıdan baktığımızda  KOBİ’lerin sayısı toplam işletmelerin yüzde 99’u Avrupa’da Kobilerin toplam istihdamın yüzde 78’i Avrupa’da. Türk ekonomisi içindeki payları ise  yüzde 55 dir. Ekonomimizde hiç de küçümsenmeyecek bir paya sahip olan Kobi’lerimizin Koçluk metodoloji ile tanıştıktan sonra ciro ve karlarının artacağını düşünürsek, öncelikle Kobilerimizin refah seviyesi artacak, sonrasında Türkiye ekonomisi bu gelişmeden olumlu yönde  etkilenecek. Dolayısı ile  dünya refahına da katkımız olacak.”


İşletmeler için teknolojinin hızla gelişmesiyle ticari hayatlarında da değişimlerin artık kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan İşletme Koçu Sibel Kınak; “Artık günümüz   bilgi çağı, bu çağda ağır rekabet koşulları, nesil farklılıkları, Elektronik ticaret önemli yer tutmaya başladı.  Tüm bu gelişmeler ışığında artık dünya küçüldü, pazarlar genişledi. İşletmelerimiz bu gelişime ayak uydurabilmeleri için artık teknolojiyi hızla kullanmaya başladı. Artık ticaretlerin büyük bölümü internet yoluyla yapılıyor. Firmalarda faaliyetlerini internet üzerinde müşterilerine ve kamuoyuna duyurmaya çalışıyorlar. Bu bakımdan sosyal medya kullanımında da inanılmaz artışlar gözlenmektedir. Tüm bu teknolojik gelişmeler ışığında kazanan takım olmanın altı adımları şu şekilde sıralayabiliriz. Güçlü liderlik, Ortak hedef, oyun kurallarının netliği, Aksiyon planı, Risk almanın teşvik edilmesi, yüzde 100 dahil olma ve dahil etme.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. 
 Seminer sonunda İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, ACTİONCOAH İşletme Koçu Sibel Kınak’a katılımlarından ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

MOTORİN 55 TL’Yİ GEÇTİ: AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI

TCMB’DEN SÜRPRİZ YOK: FAİZ %39,5’E DÜŞTÜ

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

EKONOMİDE YENİ ROTA: 2026’DA BÜYÜME YÜZDE 3,8, GELİR 77 TRİLYON TL!

TÜİK VE ENAG VERİLERİ ARASINDAKİ UÇURUM ALIM GÜCÜ KAYBINI BÜYÜTTÜ: FARK BİNLERCE LİRA!

  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7