YATIRIM AVANTAJLARI VE DEVLET TEŞVİKLERİ 

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Binnur Yetik Proje ve Eğitim Danışmanlık Ltd.Şti. ile ortaklaşa düzenlenen toplantıda,  İsviçre’de yatırım avantajları, ülke tanıtımı ve devlet teşvikleri   anlatıldı.

EKONOMİ 17.06.2019 14:09:55 0
YATIRIM AVANTAJLARI VE DEVLET TEŞVİKLERİ 

Tim Swiss Bossuness şirket yetkilisi İlknur  Timur ve  Binnur Yetik  Proje ve  Eğitim Danışmanlığı  Yönetim Ticaret Ltd.Şti. müdürü  Binnur Yetik tarafından İTSO yönetimi, Meclis üyeleri  ve İTSO üyelerine İsviçre’de yatırım avantajları ile İsviçre özelinde ülke tanıtımı ve ihracatta devlet teşvikleri konularında  bilgiler verildi. Panelin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter;  “Bilindiği üzere İsviçre’de kişi başına düşen gelirin yüksek olduğu, bankacılık ve finans sektöründe dünya genelinde marka olmuş uluslararası arenada önemli bir konuma sahip ülkedir. İleri teknoloji ürün üretimi, bilgiye dayalı imalat, nitelikli iş gücü ve gelişmiş alt yapı olanaklarıyla dünyada rekabet gücü en yüksek ülkeler arasında yer almaktadır.

Ülkemiz ile İsviçre arasında dış ticaret hakkında bilgi vermek gerekirse Türkiye İstatistik Kurumundan alınan verilere göre, 2018 yılında ülkemizden İsviçre’ye 1 milyar 733 milyon 463  bin 131 dolarlık ihracat yapılırken, ülkemize İsviçre’den 2 milyar 816 milyon 559 bin 972   dolarlık ithalat yapılmıştır. Dünya genelinde adından başarıyla söz edilen İsviçre ile ülkemiz arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülkeye de önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu günkü toplantımızda dış ticaretin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. 

Tim Swiss Bossuness şirket yetkilisi İlknur  Timur, Türkiye ile İsviçre arasında ticaretin artma için çaba sarf ettiklerini belirterek, bölgede faaliyette bulunun işletmeleri İsviçre’ye yatırım yapmaya davet etti.
 İsviçre’deki ticaretten ve yatırımlardan da söz eden Timur, İsviçre’nin yatırımcılara sunduğu avantajlara da değinerek, “ İsviçre Avrupa ülkelerinden en fazla yatırımcı çeken ülkelerden birisi olarak dikkat çekmektedir. İsviçre’de yatırımcılarımız için Güçlü rekabetçi ekonomi, ekonomik bağımsızlık, İstikrarlı ekonomi ve toplumsal yapı, Swiss Made etiketi, Avrupa’lı şirketlerle işbirliği, global pazarda cazip vergi rakamları, çifte vergilendirmeden muaf finans enstrümanlarının kullanımı, vize ve oturma izinleri Ar-Ge ve İnovasyon projeleri, bilimsel parklar, nitelikli ve sürdürülebilir elemanlara erişim kolaylığı, Teknopol yapı, kültürel uyum, bankacılıkta şeffaflık zengin ve karlı Pazar olması yatırımcılarımız için İsviçre’yi daha  cazip bir ülke haline getirmektedir . Bizlerde  Türkiye’den yatırım yapmak isteyen iş insanları arasında köprü vazifesi görerek onlara yardımcı olmaktayız. Türk şirketleri İsviçre’de ticaret hayatına başlamaları ile Prestij, güvenilirlik, kalite, marka bilinirliği ve yüksek kar elde etmektedir. Fırsatlar ülkesi olan İsviçre’ye yatırım için Türk girişimcilerimizi İsviçre’ye davet ediyoruz” dedi.

Binnur Yetik  Proje ve  Eğitim Danışmanlığı  Yönetim Ticaret Ltd.Şti. müdürü  Binnur Yetik te panelde söz alarak, İhracat destekleri, TC. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan ihracata yönelik devlet yatırımları, yurt dışına açılma sürecinde KOBİ’lere ve yatırımcılara destek Desteklerde ihracata hazırlık, pazarlama ve markalaşma konularında teknik bilgiler verdi.  Yetik konuşmasında; “Türkiye’de firmalarımız ekonomik anlamda ekonomik bağımsızlığının arttırılması ve küresel rekabette yerini alabilmesi için özellikle ürün markalarının küresel rekabete girmeden önce ürünlerinizin tescil altına alınmasını tavsiye ediyoruz.

 İşletmelerimizin ihracata girmeden önce  ihracat desteklerinden faydalanabilmesi için marka tescilini yaptırması zorunludur. Pazar araştırması ve pazara giriş hakkında Türkiye’de sınai veya ticari faaliyette bulunan şirketler ile işbirliği kuruluşlarına Pazar araştırması ve pazara giriş faaliyetlerine ilişkin desteklerde yer almaktadır. Bu destekler konusunda bizlerde yatırımcılarımıza yol göstermekte ve destek olmaktayız” dedi.

İsviçre’de yatırım avantajları, ülke tanıtımı ve devlet teşvikleri  toplantısına İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO yönetim kurulu üyeleri Selma Yılmaz, Raşit Özyurt, İTSO Meclis üyeleri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez ve İTSO üyeleri katıldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

DR. AYŞE UĞURLUYA “MEMURİYETTEN ÇIKARMA” CEZASI VERİLDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY GÖZALTINA ALINDI

ESİLA AYIK VE İKİ ÖĞRENCİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ESKİ URUGUAY DEVLET BAŞKANI JOSE MUJİCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Yükleniyor


MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

SİNOP’LU VATANDAŞLAR, EKONOMİDEN MEMNUN DEĞİLİZ…

BORSADAKİ KAYIP 40 GÜNDE 1,5 TRİLYON LİRA OLDU

S&P'DEN TÜRKİYE İÇİN YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

MEHMET ŞİMŞEK, IMF BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

  • Pazar 31.7 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59