YATIRIM AVANTAJLARI VE DEVLET TEŞVİKLERİ 

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Binnur Yetik Proje ve Eğitim Danışmanlık Ltd.Şti. ile ortaklaşa düzenlenen toplantıda,  İsviçre’de yatırım avantajları, ülke tanıtımı ve devlet teşvikleri   anlatıldı.

EKONOMİ 17.06.2019 14:09:55 0
YATIRIM AVANTAJLARI VE DEVLET TEŞVİKLERİ 

Tim Swiss Bossuness şirket yetkilisi İlknur  Timur ve  Binnur Yetik  Proje ve  Eğitim Danışmanlığı  Yönetim Ticaret Ltd.Şti. müdürü  Binnur Yetik tarafından İTSO yönetimi, Meclis üyeleri  ve İTSO üyelerine İsviçre’de yatırım avantajları ile İsviçre özelinde ülke tanıtımı ve ihracatta devlet teşvikleri konularında  bilgiler verildi. Panelin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter;  “Bilindiği üzere İsviçre’de kişi başına düşen gelirin yüksek olduğu, bankacılık ve finans sektöründe dünya genelinde marka olmuş uluslararası arenada önemli bir konuma sahip ülkedir. İleri teknoloji ürün üretimi, bilgiye dayalı imalat, nitelikli iş gücü ve gelişmiş alt yapı olanaklarıyla dünyada rekabet gücü en yüksek ülkeler arasında yer almaktadır.

Ülkemiz ile İsviçre arasında dış ticaret hakkında bilgi vermek gerekirse Türkiye İstatistik Kurumundan alınan verilere göre, 2018 yılında ülkemizden İsviçre’ye 1 milyar 733 milyon 463  bin 131 dolarlık ihracat yapılırken, ülkemize İsviçre’den 2 milyar 816 milyon 559 bin 972   dolarlık ithalat yapılmıştır. Dünya genelinde adından başarıyla söz edilen İsviçre ile ülkemiz arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülkeye de önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu günkü toplantımızda dış ticaretin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. 

Tim Swiss Bossuness şirket yetkilisi İlknur  Timur, Türkiye ile İsviçre arasında ticaretin artma için çaba sarf ettiklerini belirterek, bölgede faaliyette bulunun işletmeleri İsviçre’ye yatırım yapmaya davet etti.
 İsviçre’deki ticaretten ve yatırımlardan da söz eden Timur, İsviçre’nin yatırımcılara sunduğu avantajlara da değinerek, “ İsviçre Avrupa ülkelerinden en fazla yatırımcı çeken ülkelerden birisi olarak dikkat çekmektedir. İsviçre’de yatırımcılarımız için Güçlü rekabetçi ekonomi, ekonomik bağımsızlık, İstikrarlı ekonomi ve toplumsal yapı, Swiss Made etiketi, Avrupa’lı şirketlerle işbirliği, global pazarda cazip vergi rakamları, çifte vergilendirmeden muaf finans enstrümanlarının kullanımı, vize ve oturma izinleri Ar-Ge ve İnovasyon projeleri, bilimsel parklar, nitelikli ve sürdürülebilir elemanlara erişim kolaylığı, Teknopol yapı, kültürel uyum, bankacılıkta şeffaflık zengin ve karlı Pazar olması yatırımcılarımız için İsviçre’yi daha  cazip bir ülke haline getirmektedir . Bizlerde  Türkiye’den yatırım yapmak isteyen iş insanları arasında köprü vazifesi görerek onlara yardımcı olmaktayız. Türk şirketleri İsviçre’de ticaret hayatına başlamaları ile Prestij, güvenilirlik, kalite, marka bilinirliği ve yüksek kar elde etmektedir. Fırsatlar ülkesi olan İsviçre’ye yatırım için Türk girişimcilerimizi İsviçre’ye davet ediyoruz” dedi.

Binnur Yetik  Proje ve  Eğitim Danışmanlığı  Yönetim Ticaret Ltd.Şti. müdürü  Binnur Yetik te panelde söz alarak, İhracat destekleri, TC. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan ihracata yönelik devlet yatırımları, yurt dışına açılma sürecinde KOBİ’lere ve yatırımcılara destek Desteklerde ihracata hazırlık, pazarlama ve markalaşma konularında teknik bilgiler verdi.  Yetik konuşmasında; “Türkiye’de firmalarımız ekonomik anlamda ekonomik bağımsızlığının arttırılması ve küresel rekabette yerini alabilmesi için özellikle ürün markalarının küresel rekabete girmeden önce ürünlerinizin tescil altına alınmasını tavsiye ediyoruz.

 İşletmelerimizin ihracata girmeden önce  ihracat desteklerinden faydalanabilmesi için marka tescilini yaptırması zorunludur. Pazar araştırması ve pazara giriş hakkında Türkiye’de sınai veya ticari faaliyette bulunan şirketler ile işbirliği kuruluşlarına Pazar araştırması ve pazara giriş faaliyetlerine ilişkin desteklerde yer almaktadır. Bu destekler konusunda bizlerde yatırımcılarımıza yol göstermekte ve destek olmaktayız” dedi.

İsviçre’de yatırım avantajları, ülke tanıtımı ve devlet teşvikleri  toplantısına İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO yönetim kurulu üyeleri Selma Yılmaz, Raşit Özyurt, İTSO Meclis üyeleri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez ve İTSO üyeleri katıldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

HATAY’DA ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI: 1800 KİŞİ KURTARILDI

VALİ MASATLI: "CAN KAYBI YOK, ANCAK TEHLİKE SÜRÜYOR"

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY DAVASI TEPKİSİ…

TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

İKTİDARIN KALEMLERİ DÖNDÜ: AHMET HAKAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

FETÖ GÖLGESİNDE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI..

Yükleniyor


MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

ÇATIŞMALARDA 9. GÜN: İSRAİL'İN SALDIRDIĞI İRAN'DA CAN KAYBI 430'A YÜKSELDİ

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELİYOR

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

ERDOĞAN, GEZİ'Yİ BİR KEZ DAHA EKONOMİK SORUNLARDAN VE ÇÖKÜŞTEN SORUMLU TUTTU

  • Salı 35.6 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Perşembe 35.4 ° / 19.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2