MAHİRELLER PROJE TANITIM TOPLANTISI

EKONOMİ 18.09.2019 15:14:01 0
MAHİRELLER PROJE TANITIM TOPLANTISI

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen  Mahireller Projesi mesleki yeterlilik ve belgelendirme farkındalık toplantısı yoğun ilgi gördü. Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Mahireller projesi 25.12.2017 tarihinden bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ortaklığıyla yürütülmektedir. Avrupa Birliğinin finansa ettiği ve 15 milyon   Avroluk bütçeli proje kapsamında Türk vatandaşlarımızın ve geçici koruma altındaki Suriye’li misafirlerimizin mevcut mesleki becerilerinin belgelendirilmesi ve bu sayede istihdam edinilebildiklerinin attırılması amaçlanmaktadır.

2 yıl süreceği hedeflenen Mahireller projesi  Türkiye’deki geçici koruma altındaki Suriyeli nüfusunun yoğunlaştığı Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa illerinde  bu illerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğiyle uygulanmaktadır. Projenin Hatay ayağının İlimizde ve odamızda  yapılması sanayi ve demir ticaretinin merkezi konumunda olan şehrimiz, üyelerimiz ve projenin verimliliği açısından önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Oda üyelerimizin söz konusu projeden faydalanmaları adına İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden gelen destek vereceğiz” dedi.

Mahireller Projesi mesleki yeterlilik ve belgelendirme farkındalık toplantısında söz alan Antakya Ticaret  ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı  Hikmet Çinçin de söz alarak proje ile ilgili bilgiler verdi. 
Mahireller Projesi yerel Oda Koordinatörü  Samet Fırat Soydemir de sine vizyon destekli olarak Mahireller Projesinin bölgemiz için avantajlarını ve projeden faydalanacak Türk ve mülteci konumundaki Suriyelilerin meslek edinmeleri ve alınması gerekli mesleki yeterlilik belgeler ile ilgili teknik bilgiler verdi. 

Mahireller  Projesi mesleki yeterlilik ve belgelendirme farkındalık toplantısına konuşmacı olarak katılan ve son olarak kürsüye çıkan TOBB MEYBEM A.Ş. Genel müdürü Ahmet Saygın Baban, “Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 15 milyon Avro bütçeye sahip olan projenin temel amacı Türk ve geçici koruma altında bulunan Suriyeli vatandaşlarımızı istihdam edilebilirliklerini mevcut mesleki becerilerinin belgelendirilmesi suretiyle  artırmaktır.

Proje kapsamındaki illerde faaliyet gösteren firmaların beceri talepleri ve bu illerde yaşayan  Türk ve Suriyeli vatandaşlarımızın mevcut mesleki becerilerinin analiz edilmesi hedeflenmektedir.  TOBB MEYBEM olarak 2019 yılı sonuna kadar sınav ve başvuru ücretini  TOBB MEYBEM  olarak karşılıyoruz. Projeden çalışan veya iş arayan  geçici koruma altındaki Suriyeliler, vatandaşlarımız arasından mevcut çalışanlar, iş arayanlar veya iş gücü piyasasına  girmeye hazırlanan  mesleki ve teknik eğitim öğrencileri hedeflenmektedir.

Projenin hedefleri arasında ise yine ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü kolaylıkla bulma, nitelikli iş gücü sayesinde  daha verimli bir iş yeri, mevcut çalışanlarınızı ücretsiz olarak belgelendirme imkanı, geçici koruma altındaki Suriyelilerin  iş alım süreçleri ve yasal prosedürler hakkında bilgi sahibi olma fırsatı, iş veren maaş teşviklerinden faydalanarak nitelikli  iş gücü istihdam edebilmede kolaylık sağlanması hedeflenmektedir” dedi.TOBB MEYBEM olarak yerelde Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte Mesleki Yeterlilik belgelendirme sınavlarına devam ettiklerini belirten TOBB MEYBEM A.Ş. Genel müdürü Ahmet Saygın Baban; “Mahireller projesi de bu kapsamda yer almaktadır.

Mesleki yeterlilik belgesini ehliyet olarak tanımlıyoruz.  Araç kullanmak için ehliyet almak ne kadar zorunlu ise, Emlakçılık, motorlu kara taşıtları, inşaat, sanayi sektörleri başta olmak üzere 117 iş kolunda,  tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde belge alma zorunluğu getirilmiştir. Bu amaçla  Türkiye genelinde tüm illerimizde çalışmalar yürütmekteyiz.  Projenin Ülkemiz ve Hatay için de hayırlı olmasını temenni ediyor, katılımlarınız için teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 Mahireller Projesi mesleki yeterlilik ve belgelendirme farkındalık toplantısında ayrıca, Mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanan Miktad Yılmaz, Osman Bayram, Ramazan Tonbul, Hikmet Kara, Ayhan Gençoğlu, Adem Oduncu, İrfan Yalçın, Bülent Taşyürek, Mehmet Mustafa Yılmaz, Murat Kahvecioğlu, Ali Çitanak  Engin Yeşilgün ve Rafi Sümbültepe’ye  belgelerini İskenderun Belediye Başkan yardımcısı Kemal Nadir Ünal,  İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO  Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, TOBB MEYBEM A.Ş.Genel müdürü Ahmet Saygın Baban, SGK İl Müdürü Hamit Bal, KOSGEB İl müdürü  Hayrettin Çevik, takdim ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

İRAN GERİLİMİ DÜŞTÜ, MOTORİN ZAMMI RAFA KALKTI

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

BENZİN YİNE ZAMLANIYOR: YENİ HAFTAYA YİNE ZAMLA UYANIYORUZ

KONTAK KAPATTIRAN REKOR: 10 GÜNDE 5 ZAM! DEPOYU DOLDURMAK ARTIK SERVET DEĞERİNDE!

ZAM YAĞMURU DİNMİYOR: MOTORİN REKOR SEVİYEYE YÜRÜYOR

MECLİS’TEN GEÇTİ: EMEKLİYE 20 BİN TL, ADAY MEMURA YENİ DÜZEN, SKUTERE BAKANLIK PENÇESİ!

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12