KDV Düzenlemesi Meclis'te

Hükümet, milyonlarca esnaf, yatırımcı, üretici ve ihracatçının gelirine doğrudan yansıyacak KDV paketini Meclis'e gönderdi. Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, reel sektörün 140 milyar lirayı aşan alacağının

EKONOMİ 28.02.2018 13:23:26 0
KDV Düzenlemesi Meclis


Hükümet, milyonlarca esnaf, yatırımcı, üretici ve ihracatçının gelirine doğrudan yansıyacak KDV paketini Meclis'e gönderdi. Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, reel sektörün 140 milyar lirayı aşan alacağının ödeneceği paketin ayrıntılarını anlattı.



KDV ALACAKLISINA SON: Tek bir mükellefin bile Maliye'de biriken KDV alacağı kalmayacak. Devreden KDV'ler belirli bir program dâhilinde iade edilecek. Mevcut uygulamada, işletmeler yaptıkları yatırımlar ve ödedikleri vergiler nedeniyle yeterli KDV miktarına ulaşamazlarsa alacakları tutar sonraki dönemlere devrediyor, devletten iade olarak talep edilemiyor. Devreden KDV'nin 12 ay içerisinde indirilememesi halinde mükellefe iadesi sağlanıyor. Bu süre 3 aya kadar indirilebilecek.

BEYAN SİSTEMİ: İşletme esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek erbabı, aylık KDV dahil hasılatları üzerinden alışları nedeniyle yüklendikleri KDV'nin tutarına bakmaksızın belirlenen bir oranda KDV beyanında bulunacak. Böylelikle küçük işletmeler kolayca KDV yükümlülüklerini yerine getirecek.

ESNAFA 2 AY ERTELEME: İşletme hesabı esasına göre defter tutan küçük işletmelere, aylık KDV beyannamelerine göre tahakkuk eden vergiyi, normal vade tarihini takip eden ikinci ayın sonuna kadar ödeme imkanı getiriliyor.

GECİKİRSE FAİZ ÖDENECEK: KDV iadeleri gecikirse üç ay sonra faiz ödenecek.

İNŞAATA DA DESTEK: Arsasını müteahhide verenler, bunun karşılığında sadece aldığı konut veya işyerleri için KDV ödeyecek.

HÂSILAT ESASLI VERGİLEME: Küçük esnafın, işletmelerin yükü hafifliyor. Hâsılat esaslı vergi sistemi uygulanacak. Küçük işletmeler satış hâsılatları üzerinden makul bir KDV ödeyecek. Hâsılatı belli tutarın altındaki işletmeler için Maliye Bakanlığı'na yetki verilecek.

HAYIR YAPANA İSTİSNA: Hayırseverlere KDV muafiyeti geliyor. Okul, sağlık tesisi, öğrenci yurdu, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, ibadethane inşasında satın alınan mal ve hizmetler KDV'den istisna tutulacak.

SMM'YE GÖREV: KDV iadeleri için özel birim kurulacak. Serbest Mali Müşavirler (SMM) de KDV raporu düzenleyebilecek.

GÜMRÜKSÜZ SATIŞ: Gümrüksüz satış mağazalarına ve bunların depolarına yapılan teslimler KDV ve özel tüketim vergisinden istisna tutulmak suretiyle, yerli işletmeler aleyhine oluşan rekabet eşitsizliği gideriliyor.

SAĞLIK TURİZMİNE DESTEK: Yabancılara Türkiye'de sunulan sağlık hizmetleri için KDV istisnası sağlanıyor.

YERLİ ÜRETİCİYE TEŞVİK: Dâhili işleme rejimi kapsamında yurtdışından KDV'siz getirilen malların yurtiçinde üretimi teşvik edilecek. Yerli üreticinin cezalandırılması önlenecek. Özel okulların, üniversite ve yüksekokulların verdiği bedelsiz eğitim-öğretim hizmetleri indirim ve iadeye konu edilebilecek.

İSTİSNALARIN KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR: Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerine yönelik makine ve teçhizat alımları, teknoloji geliştirme bölgesinde üretilen oyun yazılımlarına KDV istisnası sağlanıyor. Gümrüklü sahalarda verilen ardiye, depolama ve terminal hizmetleri tam istisna kapsamına alınıyor. Konfeksiyon kırpıntılarının teslimleri katma değer vergisinden istisna tutuluyor.

İHRACATÇIYA HIZLI İADE: Mevcut sistemde ihracat işlemlerinde sadece ihraç edilen malın bünyesine giren yüklenilen KDV iade edilebiliyor. Artık yüklenilen KDV dışında olan diğer KDV de iade edilebilecek.İhracatçının KDV muafiyet kapsamı genişletiliyor. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16078,39%0,98
  • DOLAR

    44,47% 0,07
  • EURO

    51,83% 0,89
  • GRAM ALTIN

    6765,78% 1,40
  • Ç. ALTIN

    10940,23% 2,29

İlgili Haberler


ERDOĞAN’DAN MUHALEFETE YÜKLENDİ: SABRIMIZ EDEBDENDİR…

MOTORİNDEN SONRA LPG: FİYATLAR GECE YARISI SIÇRAYACAK

SELVİ: “KARAR ÇIKARSA CHP’Yİ FIRTINALI GÜNLER BEKLER”

AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI

TÜRKİYE DÜNYA KUPASI’NDA! İSKENDERUN SOKAKLARA TAŞTI

HATAY’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM: SULAMA KANALINDAN CESET ÇIKARILDI

53. DAKİKADA GELEN TARİH: TÜRKİYE DÜNYA KUPASI’NDA

BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ

ABB KONSER DAVASINDA KRİTİK KARAR! TÜM TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILDI

AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”

DÜNYA KUPASI İÇİN SON ADIM: TÜRKİYE SAHADA, İLK 11 BELLİ OLDU!

BURSA’DA SİYASİ DEPREM: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY GÖZALTINDA!

YARGITAY’DAN EMSAL KARAR: ERDOĞAN SLOGANLARINDA MAHKÛMİYET BOZULDU

SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA

“OPERASYON DEĞİL, ŞİKAYET SÜRECİ”: BEŞİKÇİOĞLU’NDAN NET MESAJ

GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI

BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA

CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

Yükleniyor

loading

TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI

EKONOMİDE KARAMSAR TABLO: ZAM VE KUR BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA DEV ZAM KAPIDA, DOSYA BAKANIN MASASINDA!

EŞEL MOBİL BİTTİ: MOTORİNE DEV ZAM KAPIDA, FİYATLAR UÇACAK

POMPADA ŞOK! MOTORİNE 5,18 TL ZAM: FİYATLAR 70’İ AŞTI

TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK

  • Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Perşembe 13.4 ° / 11.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 18 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17