İTSO MECLİS TOPLANTISI

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısında bölge ekonomisine değer katan projeler ele alındı.

EKONOMİ 24.05.2019 19:28:17 0
İTSO MECLİS TOPLANTISI

İTSO Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında gerçekleştirilen Meclis toplantısında konuşan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ülke ve böle ekonomisindeki son gelişmeleri verilerle açıklayarak, “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkemizden 2018 yılında yaklaşık 167.9 milyar dolar ihracat yapılmış olup, aynı dönemde Hatay’dan 2.84 milyar dolarlık  ihracat yapılmıştır. Ülkemiz tarafından yapılan ihracatın yaklaşık   yüzde 1.7’si Hataylı firmalarca gerçekleştirilmiştir.

 Yine 2018 yılında   ülkemizde yaklaşık  223 milyar dolar ithalat yapılmış olup, bu süre zarfında  Hatay’ın ithalat tutarı  yaklaşık 4.07  milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Ülkemize yapılan ithalatın yaklaşık yüzde 1.83’lük bölümü  Hatay’daki firmalar tarafından yapılmıştır. Hatay 2018 yılında 2.84 milyar dolar tutarındaki ihracat ile ülke genelinde en fazla ihracat yapan 9. İl olurken, 4.7 milyar dolarlık ithalat ile  Türkiye genelinde en fazla ithalat yapan 7. İl olmuştur” dedi.

İTSO Başkanı Yılmaz, Ülke genelinde başlatılan enflasyonla mücadele konularına da değinerek; “İstihdam teşviki KOBİ Destek Nefes Kredisi ve diğer tüm devlet teşvikleri iş dünyası açısından Can suyu olmaktadır. Ancak alınan bu önlemler ve verilen devlet teşvikler sorunlarımızı yalnızca  kısa vadeli olarak çözmekte, kalıcı bir çözüm sunmamaktadır. Dolardaki dalgalanmalar faizlerin düşmemesi ve enflasyonun istenen düzeyde olmayışı ekonomimizde kararlı bir değişim ihtiyacını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Ülkemizde Yapısal reformların zaman kaybetmeden hayata geçirilmesinin yanı sıra  Avrupa Birliği ile olan bağlarımızın güçlenmesinin ülkemizin geleceği açısından önemli olacağına inanıyoruz” dedi.

İTSO Mayıs ayı meclisinde  2.Meslek komite Başkanı  ve Meclis üyesi  Levent Kılıççıoğlu söz alarak, Mermer Maden ve hazır beton sektörlerinde yaşanan sorunları anlattı ve çözümü noktasında görüşlerini ifade ederek, sorunların çözümü noktasında çalışma yapılması talebinde bulundu.İTSO Mayıs ayı Meclis toplantısında 3.Meslek Komite Başkanı ve Meclis üyesi Abid Erol da söz alarak görüş ve temennilerde bulundu.İTSO Yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu’da, İTSO tarafından hazırlanan 2019-2022 Stratejik planı hakkında Meclis üyelerine bilgiler verdi.

Sine vizyon destekli olarak Meclis üyelerine detaylı bilgiler veren İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu, “Stratejik Plan odamızın vizyonunu misyonunu geliştirmek için hazırlanmaktadır. 4 yılda ne yapacağız, nasıl gelişeceğimizi kendimizi nasıl geliştireceğimizin planlamasını yaptık. ” dedi. Yapılan konuşmalar, görüş ve önerilerin ardından İTSO tarafından hazırlanan 2019-2022 Stratejik plan ve diğer maddeler de oy birliğiyle kabul edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10843,43%0,17
  • DOLAR

    40,89% 0,16
  • EURO

    47,78% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4393,36% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7053,04% 0,00

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL: MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI YAPIYORSUNUZ

CHP'DEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AÇIKLAMASI...

İDDİA: AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞANLARA "CHP'DEN İSTİFA EDİN" BASKISI

TAKSİM’İN 1 MAYIS HAKKI YENİDEN ONAYLANDI

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI İHBARINA GİDEN ARAZÖZ DEVRİLDİ: 1 İŞÇİ ÖLDÜ, 4 YARALI

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 'ADAYLIK' AÇIKLAMASI: GEREKİRSE BAŞKA BİR İSİM ÖNE ÇIKAR

CHP’DE DEPREM: 4 BELEDİYE BAŞKANI BİRDEN GİDİYOR!

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ VE BAŞKAN YARDIMCISI GÜLSÜM ÖZER İSTİFA ETTİ

BUCA’DA MİNİBÜS YANGINI ORMANI ATEŞE VERDİ: İZMİR’DEN DUMANLAR YÜKSELDİ

"AV. EPÖZDEMİR SORUŞTURMASI" AKP İÇİNDE TARTIŞMA YARATTI: ŞAMİL TAYYAR'DAN BİR AÇIKLAMA DAHA

ÖNTÜRK:HATAY'DA İKİ BARAJIN DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYEDE

Yükleniyor


MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

FAİZLER DİBE VURDU: 1 MİLYON TL'NİN GETİRİSİ 33 BİN TL ALTINA DÜŞTÜ

TEMMUZ AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

2026’DA BÜYÜK VERGİ KABUSU: EMLAK VERGİSİNDE BİN KAT ARTIŞ

FAİZ İNDİRİMİ SÜRPRİZİ: POLİTİKA FAİZİ %43’E DÜŞTÜ!

ERDOĞAN İMZAYI ATTI, ÖTV ARTTI: ARAÇ FİYATLARI TIRMANIYOR!

MEHMET ŞİMŞEK'İN YENİ İŞ BULDUĞUNU AÇIKLADI…

  • Cuma 36.8 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 34 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
2.Galatasaray 1 1 0 0 3 3
3.Göztepe 1 1 0 0 3 3
4.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
5.Samsunspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0
10.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kocaelispor 1 0 1 0 -1 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0