DOLAR HAFTAYA NASIL BAŞLADI?

DOLAR HAFTAYA NASIL BAŞLADI?

ABD-Çin ticaret savaşı endişeleriyle yükselen grafiğini sürdüren dolar/TL yeni haftanın ilk işlem gününe 5,83'ten başladı.

ABD-Çin ticaret savaşı endişeleriyle yükselen grafiğini sürdüren dolar/TL yeni haftanın ilk işlem gününe 5,83'ten başladı.
İkinci çeyrek büyüme rakamlarının ardından 5,81 civarında seyrediyor. Euro/TL ise 6,37 civarında işlem görüyor. Uzmanlar kurda 5,75 seviyesine kadar olabilecek bir çekilmenin düzeltme hareketi olarak görülmesi gerektiğini belirtirken, yukarıda ise 5,85 seviyesinin önemine dikkat çekiyor.
Ekonomistlerin 2019 yılı büyüme beklentilerinin ortalaması ise yüzde sıfır olarak gerçekleşmişti. Anket katılımcılarının 2019 yılı büyüme beklentisi en yüksek yüzde 0,7, en düşük yüzde eksi 0,8 olmuştu.  Türkiye ekonomisi, 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 2,6 küçülmüştü.

 

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?
 

Altının gram fiyatı, yeni haftanın ilk işlem gününe de primle başladı. Dolar/TL'de ve altının ons fiyatında yaşanan yükselişe paralel geçtiğimiz haftadan bu yana yükseliş trendini sürdüren gram altın, güne yüzde 0,47 yükselişle başlayaarak 286,43 liradan işlem görüyor.
Kapalıçarşı'da çeyrek altın 465,16 lira, Cumhuriyet altını 1.913 liradan satılıyor. Altının onsu ise önceki kapanışa göre yüzde 0,34 primle 1.525,68 dolardan alıcı buluyor. Piyasalar bugün açıklanacak olan ikinci çeyrek büyüme verisi ile salıgünkü enflasyon verisini izleyecek.
Uzmanlar, ticaret savaşlarına ilişkin belirsizliklere, jeopolitik ve siyasi risklerin eklenmesiyle güvenli liman olan görülen varlıklara olan talebi desteklediğini, aynı zamanda gelişmekte olan ülke para birimlerinde değer kayıplarına yol açtığını söyledi.