ÇERKEZOĞLU BERAAT ETTİ

ÇERKEZOĞLU BERAAT ETTİ

'Türkiye Nereye Gidiyor' konulu panelde yaptığı konuşma nedeniyle hakim karşısına çıkan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, tüm suçlamalardan beraat etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, halkı kin ve düşmanlığa sevketmek ve cumhurbaşkanına hakaret etmek suçlamalarıyla yargılandığı davadan beraat etti. 
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu mahkeme sonrası açıklamalarda bulundu.
Çerkezoğlu şunları söyledi:
“Yargılama boyunca her zaman doğru bildiklerimizi söylemekten geri durmayacağımızı ifade ettik. Bu ülkede işçi sınıfına, emekçilere kölece yaşam koşullarını yaratmaya çalışanlara karşı her zaman doğru bildiklerimizi söyleyeceğiz. 
Hiç kimse bizden bu yaşanan olumsuz koşullar karşısında bu haksızlığa, hukuksuzluğa karşı sessiz kalmamızı, hiç kimse bizden bu ülkede milyonlarca işçiyi açlık sınırı altında bir askeri ücrete mahkum edenlere karşı sessimizi çıkarmamamızı, hiç kimse bizden madenden kömür tozu solurken  ücretini ve tazminatlarını alamadığı için tepkisini dile getirmek isteyen işçilerin önüne TOMA’ları yığanlara karşı sessiz kalmamızı, hiç kimse bizden her türlü zenginliğimizi bir avuç sermayeye peşkeş çekenler için sessiz kalmamızı beklemesin. Biz Diskliler olarak bu ülkeden yoksullara, işsizlere, işçilere bir sözümüz var. 
Bizim Diskliler olarak bu ülkede Türkiye işçi sınıfına bir sözümüz var. Çünkü biz Diskliler bugün bu mücadelenin bedelini yaşamıyla ödemiş olan Kemal Türkler'in 12 Eylül mahkemelerinde idamla yargılanırken 'Siz ancak benim ceketimi asarsınız' diyen Abdullah Baştürk'ün emanetini taşıyoruz. Kimse biz DİSK'lilerden sessiz kalmamızı beklemesin.Doğru bildiğimizi söylemekten ve bunun mücadelesinin örgütlemekten bir gün bile geri durmayacağız.”