BAYRAM ŞEKERİ Mİ DAĞITIYORSUNUZ?

BAYRAM ŞEKERİ Mİ DAĞITIYORSUNUZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs önlemleri kapsamında yaşlılar ve emekliler hakkındaki açıklamalarını değerlendiren Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs önlemleri kapsamında yaşlılar ve emekliler hakkındaki açıklamalarını değerlendiren Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş, emekli maaşlarının en az 2 bin 500 lira olması gerektiğini söyleyerek, “Bayram şekeri mi dağıtıyorsunuz? Önemli olan emeklinin insanca yaşayacak bir ücrete kavuşup, kolonya ve maskesini kendisi almasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs önlemleri kapsamında en düşük emekli maaşının bin 500 lira olduğunu, bayram ikramiyelerinin Nisan ayı başında ödeneceğini söyledi ve 65 yaş ve üzerindekilere kolonya ve maske dağıtılacağını açıkladı. Erdoğan’ın emekliler ve yaşlılar hakkındaki açıklamalarını değerlendiren Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş, emekli maaşlarının en az 2 bin 500 lira olması gerektiğini vurgulayarak, “Ekonomik kriz zaten emekliyi vurmuş ve bir de koronavirüs gelmiş. Bu bir çözüm değil. Emeklinin eline en az 2 bin 500 lira geçmeli” dedi.

‘EMEKLİ KOLONYA VE MASKESİNİ KENDİSİ ALSIN’

Yaşlılara dağıtılacak kolonya ve maske hakkında “Bayram şekeri mi dağıtıyorsunuz?” diyen Hürkardeş, şunları söyledi: “Önemli olan emeklinin insanca yaşayacak bir ücrete kavuşup, kolonya ve maskesini kendisi almasıdır. Böyle bir çözüm mü olur? Komik bir durum ve insan aklıyla dalga geçmek.”

‘ÇALIŞMAK ZORUNDA OLAN EMEKLİLER ÜCRETLİ İZİNLİ SAYILSIN’

Hürkardeş emeklilere ve yaşlılara yapılaması gerekenleri şöyle açıkladı: “Emeklilerden teşhis, tedavi ve ilaç payı alınmasın. Koruyucu hekimlik uygulamasına geçilsin. Evden çıkmaması söylenilen yaşlıların sağlıklı beslene bilmesi için Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimler gerekenleri yapsın. Gıda destekleri emekli ve yaşlıların evlerine gitsin. Emeklilerin ulaşımları için steril özel araçlar ayarlansın. Yetersiz emekli maaşı nedeniyle çalışmak zorunda olan emekliler ücretli izinli sayılsın.”