ALTINI GETİR TAHVİLİ GÖTÜR

Ziraat Bankası Adana 2.Bolge Yöneticiliği Satış ve Performans Müdürü Mesut Köşker ve İskenderun Şube Müdürü Fatih Ay, İskenderun’da Hazine Müsteşarlığı Altın Tahvili taleplerinin 26 Mart 2018 tarihinde başlayacağını söyledi.

EKONOMİ 25.03.2018 14:03:10 0
ALTINI GETİR TAHVİLİ GÖTÜR

Ziraat Bankası Adana 2.Bolge Yöneticiliği Satış ve Performans Müdürü Mesut Köşker, Hazine Müsteşarlığı’nın yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmak adına başlattığı altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı konusunda açıklamalarda bulundu.

26-30 MART TARİHLERİ ARASINDA TALEP TOPLANACAK

Mesut Köşker altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının talep toplama işleminin İskenderun'da eksperler gözetiminde gerçekleştirileceğini belirtti.

VERGİ KESİNTİSİ OLMAYACAK

Köşker, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının 2 yıl vadeli olacağını kaydederken, yıllık yüzde 2,40 getiri oranına sahip olduğuna dikkat çekerek,ayrıca herhangi bir komisyon ücreti veya vergi kesintisinin yapılmayacağına vurgu yaptı.

6 AYDA BİR NAKİT ÇEKİLEBİLECEK

Öte yandan, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası yatırımcılarına her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli olarak TL cinsinden kupon veya kira bedeli ödenecek.

ALTIN TAHVİLİ VE ALTINA DAYALI KİRA SERTİFİKASI DETAYLARI

Ziraat Bankası Adana 2.Bolge Yöneticiliği Satış ve Performans Müdürü Mesut Köşker altin tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracına ilişkin yaptığı detaylı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Altın tahvili, Hazine Müsteşarlığı’nca teslim alınan hurda altın karşılığı çıkartılacak, yatırımcısına 6 ayda bir kupon faiz getirisi kazandıracak. Devlet iç borçlanma senedi, altına dayalı kira sertifikası aynı yöntemle yatırımcısına 6 ayda bir kira getirisi kazandıracak faizsiz tahvillerdir.

NE ZAMAN TALEP TOPLANACAK?

Hazine Müsteşarlığınca finansman araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla Ekim ayı boyunca, belirlenen Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla, Türkiye genelinde etaplar halinde altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talep toplama işlemleri ve ihracı gerçekleştirilecektir.

İskenderun Şubemizce 26-30 Mart tarihleri arası talep toplama işlemleri gerçekleştirilecektir.

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için talep toplama döneminde sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecektir. Hurda altınlar kabul edilirken eksperler darphane tarafından basılan altınları adet olarak, diğer altınları tartarak herhangi bir ıskontoya tabi tutmadan değerini hesaplayacaktır. Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın ve ayrıca Reşat altınlar eksperler tarafından kabul edilmeyecektir.

YILLIK GETİRİ ORANI NE KADAR OLACAK?

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının vadesi 2 yıl olup, yatırımcısına her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli olarak TL cinsinden kupun/kira bedeli ödenecektir. Söz konusu 6 aylık getiri oranı yüzde 1,2 (yıllık yüzde 2,40) olarak belirlenmiş olup senedin vadesi boyunca sabit kalacaktır.

VERGİ KESİNTİSİ YAPILACAK MI?

Açılan hesaplardan müşteriden hesap işletim ücreti ya da MKK komisyonu kesilmeyecektir. İhraçla sağlanan getiriler gelir vergisinden muaf tutulacaktır. Müşteriler vade tarihinden önce isterlerse altın tahvili veya altına dayalı kira sertifikasını bir başka gerçek kişiye satabilir veya devredebilir. Müşterilerin vade tarihinden önce altın altın tahvilini veya altına dayalı kira sertifikasını bir başka gerçek kişiye satmak veya devretmek istemesi durumunda, alıcı adına bankamızda yatırım hesabı açılması ve şubemizde işlemin gerçekleştirilmesi yeterli olacaktır.

Ayrıca yatırımcılar vadeden önce istedikleri tarihte senetleri Ziraat Bankası’na satabilir ve karşılığını işlemiş faizi/kira getirisi ile birlikte Türk Lirası cinsinden alabilir.

İhraç tarihini takip eden ilk 3 ay içerisinde (90’ıncı takvim günü dahil) senetlerin bankaya satılmak istenmesi durumunda, yüzde 1,50 oranında iskonto oranı uygulanacak, ihraç tarihini takip eden 3 aylık süre sonrasında (91’inci takvim günü ve sonrası) herhangi bir iskonto uygulanmayacaktır.

VADE SONUNDA ALTINLAR GERİ ALINABİLECEK Mİ?

Vade sonunda müşterilerimiz altınlarını talep etmeleri halinde tercihlerine göre 1 kg’lık külçe altın olarak veya Darphane tarafından basılan çeyreklik cumhuriyet ziynet altını olarak da teslim alabileceklerdir.

Türkiye genelinde yapılacak talep toplama işlemlerine ilişkin bilgilere, Hazine Müsteşarlığı (www.hazine.gov.tr.) ve Ziraat Bankası (www.ziraat.com.tr) internet sayfalarından ulaşabilecek olup, bu çerçevede altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracının ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

İRAN GERİLİMİ DÜŞTÜ, MOTORİN ZAMMI RAFA KALKTI

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

BENZİN YİNE ZAMLANIYOR: YENİ HAFTAYA YİNE ZAMLA UYANIYORUZ

KONTAK KAPATTIRAN REKOR: 10 GÜNDE 5 ZAM! DEPOYU DOLDURMAK ARTIK SERVET DEĞERİNDE!

ZAM YAĞMURU DİNMİYOR: MOTORİN REKOR SEVİYEYE YÜRÜYOR

MECLİS’TEN GEÇTİ: EMEKLİYE 20 BİN TL, ADAY MEMURA YENİ DÜZEN, SKUTERE BAKANLIK PENÇESİ!

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12