AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI AÇIKLANDI

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan 'Açlık-yoksulluk' araştırmasının ekim ayı sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Yapılan araşt?

EKONOMİ 7.11.2020 23:45:41 0
AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI AÇIKLANDI

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan ‘Açlık-yoksulluk’ araştırmasının ekim ayı sonuçları açıklandı.
Ekim ayında Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 494,7 TL, yoksulluk sınırının ise 7 bin 272,9 TL olarak tespit edildiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, şu ifadeleri kullandı;
*Yapılan araştırmaya göre ekim ayında eylül ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,95'lik bir artış yaşandı. Ekim ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 26,34 artışla kabak, yüzde 22,31 artışla salatalık, yüzde 19,68 artışla kavun, yüzde 16,74 artışla yumurta; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 30,94 azalışla limon, yüzde 13,17 azalışla patlıcan, yüzde 12,48 azalışla elma, yüzde 8,07 azalışla havuç madde fiyatlarında yaşandı.
*Aydınlanma madde fiyatında ise ekim ayında eylül ayına göre değişim yüzde 5,76'lık bir artış olarak gözlemlendi. Ekim ayında eylül ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,58'lik bir artış gözlenirken; ekim ayında eylül ayına göre barınma madde fiyatlarında yüzde 0,93'lük bir artış oldu.
4,6’LIK BİR ARTIŞ
Ekim ayında eylül ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 4,6'lık bir artış gözlendiğini vurgulayan Öner, açıklamalarına şu şekilde devam etti:
*Giyim madde fiyatlarında eylül ayına göre en göze çarpan değişimler yüzde 38,58 artışla erkek kazağı, yüzde 30,77 artışla kadın hırkası, yüzde 19,83 artışla bot madde fiyatlarında oldu.
*Bununla birlikte giyim madde fiyatlarında eylül ayına göre düşüş gözlemlenmedi. Ekim ayında eylül ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 1,05'lik bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,93 artışla derece, yüzde 1,64 artışla tansiyon aleti fiyatlarında olduğu tespit edildi.
*Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 1,45'lik bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında eylül ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 3,23 artışla makyaj malzemeleri madde fiyatlarında olduğu tespit edildi.
*Bununla birlikte kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında eylül ayına göre yüzde 1,62 azalışla sabun madde fiyatında düşüş gözlemlendi. Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 1,87'lik bir artış yaşandı.
*Çevre ve su madde fiyatlarında eylül ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 5,86 artışla pencere (PVC), yüzde 1,89 artışla musluk madde fiyatlarında olduğu gözlendi.
ULAŞIM MADDE FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANDI
Ekim ayında eylül ayına göre ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,78'lik bir artış olduğunu kaydeden Öner, sözlerini şöyle sürdürdü;
*Eylül ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 5,89 artışla araçların tamir ve bakımına ödenen ücretlerde olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında eylül ayına göre yüzde 5,4 azalışla vapur ücreti şehir hatları madde fiyatlarında düşüş gözlemlendi.
*Ekim ayında eylül ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,6'lIk bir artış olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Eylül ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 2,17 artışla telefon onarımı; yüzde 0,82 azalışla telefon görüşme ücreti madde fiyatlarında olduğu gözlendi.
*Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 0,58'lik bir artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında eylül ayına göre değişimin yüzde 7,63 artışla tablet, yüzde 7,03 artışla tiyatro madde fiyatlarında olduğu gözlendi.
*Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 24,42 azalışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 1,68 azalışla oyuncak fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

Yükleniyor


TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

OECD RAPORU KRİZİ TESCİLLEDİ: ENFLASYON DÜŞMÜYOR, 2027 VAADİ ÇÖKTÜ

BENZİN, MOTORİN, HAYAT… HEPSİ YOKUŞ AŞAĞI: ZAMLAR DURMUYOR!

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

  • Cumartesi 16.5 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Pazar 15.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.1 ° / 5.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8