3,3 MİLYON KİŞİ BORCUNU ÖDEYEMEDİ!

CHP’li Demirtaş’ın sorusunu yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yılın ilk dokuz ayında 3 milyon 356 bin abone hakkında elektrik borcunu ödeyemediği için işlem yapıldığını açıkladı.

EKONOMİ 16.12.2019 16:05:52 0
3,3 MİLYON KİŞİ BORCUNU ÖDEYEMEDİ!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yılın ilk dokuz ayında borcunu ödeyemediği için 3 milyon 356 bin elektrik abonesi ile 710 bin 364 doğalgaz abonesi hakkında işlem yapıldığını açıkladı. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan fahiş zamlara dikkat çekti.

Bakan Dönmez’e “Kış aylarında da elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?” diye soran Demirtaş, son 1 yıl içinde elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyemeyen abone sayılarının da açıklanmasını istedi.

Soruyu yanıtlayan Bakan Dönmez, “2019 Ocak-2019 Eylül arasındaki 9 aylık dönemde borcunu ödeyemediği için hakkında işlem yapılan elektrik abonesi sayısı 3 milyon 365 bin 784, doğalgaz abonesi sayısı 710 bin 364’tür” dedi.

YENİ ZAMLAR KAPIDA

Dönmez, “Elektrik ve doğalgaza yeni bir zam daha yapacak mısınız?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Enerji fiyatları enflasyondan, döviz kurlarından ve petrol fiyatlarından önemli oranda etkilenmektedir. Bu parametrelerde yaşanan gelişmeler ile yatırımlara ve işletme gereklerine bağlı olarak, zaman zaman fiyat ayarlamalarına gidilebilmektedir. Bu kapsamda, düzenlemeye tabi olan tarifelerde mevzuatta belirlenen usul, esas ve dönemlerde olan ayarlamalar yapılmaktadır.”

Bu yanıtı değerlendiren CHP’li Demirtaş, “Kış koşullarının kendisini hissettirdiği bir döneme giriyoruz. Biz yapılan zamların geri alınması gerektiğini söylerken Sayın Bakanın açıklaması yeni zamların habercisi gibi” dedi.

SEÇİM BİTTİ, SÖZLER UNUTULDU

Hükümetin yerel seçimlerden önce elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağı sözünü verdiğini ama 6 ayda yurttaşların insafsız zamlarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Demirtaş şöyle konuştu:

“Enerji Bakanı, geçen mart ayında yerel seçimler öncesinde ‘Hem doğalgazda hem de elektrikte önümüzdeki dönemde herhangi bir tarife değişikliği olmayacak, vatandaşımıza hayırlı uğurlu olsun’ dedi ve böyle bir müjde verdi. AKP’nin birçok yöneticisi de benzer yönde açıklamalar yaptı. Seçimler bitti, ne oldu? Vatandaşa hayırlı ve uğurlu oldu mu? Maalesef olmadı. Elektrik ve doğalgazda zam yağmuru başladı, fahiş ve insafsız zamlar yapıldı.

Seçimden sonra yapılan zamlar yüzde 30’u buldu, son bir yılda yaptığınız zamlar ise yüzde 56’yı buldu. Seçimler bitti, sözler unutuldu. Zamlar yağmur gibi başladı. İşçinin, emeklinin, memurun maaşlarına yüzde 6 zam yapıp elektriğe, doğalgaza yüzde 56 zam yapmak insafsızlık değil de nedir?”

Ekonomik krizin vurduğu dar gelirliye, bu zamlarla bir darbeyi de Enerji Bakanlığı’nın vurduğunu belirten Demirtaş, “Peki sonuç ne oldu? Bu yılın ilk dokuz ayında 3 milyon 365 bin abone elektrik borcunu ödeyemedi. Aynı dönemde, 710 bin 364 abone hakkında da doğalgaz borcunu ödeyemedikleri için işlem yapıldı.

Üstüne üstlük, Enerji Bakanı doğalgazın ucuz olduğunu, fiyatların olması gerekenden daha az olduğunu savunmuş. Dalga geçer gibi… Sayın Bakana sormak lazım; enflasyondan, dövizdeki artıştan işçinin, memurun maaşı kuşa dönüyor. Acaba AKP’li yöneticilerin bundan haberi var mı?” diye sordu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10933,70%0,58
  • DOLAR

    40,88% 0,04
  • EURO

    47,73% -0,25
  • GRAM ALTIN

    4381,89% -0,02
  • Ç. ALTIN

    7051,98% -0,04

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ YASA YOLDA: 7 MADDELİK DÜZENLEME GELİYOR!"

ARTVİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE “SİYASİ BAĞLANTILI” ATAMA İDDİASI!

HÜKÜMETTEN MEMURLARA SON TEKLİF: 1000 TL ARTIŞ, %11-7 VE %4-4 ZAM!

“ÇERÇİOĞLU KRİZİ: MEĞER HER ŞEY İZMİR HAYALİYLE BAŞLAMIŞ”

“YARGIDA BÜYÜK HESAPLAŞMA: EPÖZDEMİR DOSYASI BÜYÜYOR”

FENERBAHÇE'NİN EFSANE BAŞKANI ALİ ŞEN YOĞUN BAKIMDA

İBB SPOR KULÜBÜ BAŞKANI FATİH KELEŞ’TEN CEZAEVİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMA: “KUMPASIN KURBANIYIM”

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

Yükleniyor


MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

FAİZLER DİBE VURDU: 1 MİLYON TL'NİN GETİRİSİ 33 BİN TL ALTINA DÜŞTÜ

TEMMUZ AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

2026’DA BÜYÜK VERGİ KABUSU: EMLAK VERGİSİNDE BİN KAT ARTIŞ

FAİZ İNDİRİMİ SÜRPRİZİ: POLİTİKA FAİZİ %43’E DÜŞTÜ!

ERDOĞAN İMZAYI ATTI, ÖTV ARTTI: ARAÇ FİYATLARI TIRMANIYOR!

MEHMET ŞİMŞEK'İN YENİ İŞ BULDUĞUNU AÇIKLADI…

  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.2 ° / 20.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
10.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0