Teknouzay Bilim Şenliği 

Üniversitemiz TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye’de desteklenmeye hak kazanan 50 proje arasında bulunan Teknouzay Bilim Şenliği 2’ye ev sahipliği yaptı.

EĞİTİM 13.06.2019 11:28:08 0
Teknouzay Bilim Şenliği 

11-12 Haziran tarihlerinde Hatay Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İskenderun Teknik Üniversitesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi’nin destekleriyle düzenlenen etkinlik, Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilen programla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hatay Bilim Sanat Merkezi Müdürü Halil Alabeyoğlu iki gün sürecek olan projenin amacının, bilim kültürünün ve bilim iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yayılması olduğunu söyledi.

Halil Alabeyoğlu: ”Bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak, çocukları ve gençleri uzay bilimleri temelinde tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, alanında uzman olan bilim insanlarıyla her yaştan ve kesimden katılım gösterecek insanı bilim çatısı altında buluşturup kaynaştırmak sağlanmış olacaktır.

Şenlik süresince katılımcılar için ilgi çekici sergiler, atölyeler, laboratuvar çalışmaları, tematik oyunlar, konferanslar, teleskoplar ile gökyüzü gözlemi, sahne şovları, gösteriler, söyleşiler gibi etkileşimli uygulamalar düzenlenecektir. Projede uzayda tarım, moleküler biyoloji, uydu ve roket sistemleri, sanal gerçeklik, gezegenimizdeki kayaç yapıları, nanoteknoloji ve güneş pilleri, evrendeki gök cisimleri, Türkiye’de astronomi gibi uzay ve teknolojiye dair birçok konu gerek konferanslarla gerekse atölyelerle katılımcılara sunulacaktır.” dedi.

Halil Alabeyoğlu’ndan sonra kürsüye gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya konuşmasına Bilim Şenliğine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Rektör Kaya: “Bilim Şenliğinin amacı gençlerimize bilimi anlatmak, bilimi sevdirmenin yolunu açmak ve bilimin yaşam tarzı haline gelmesini sağlamaktır. Bu memleketin geleceği, yetişmiş kaliteli insanların omuzlarında olacaktır.

Bilindiği gibi Türkiye’nin dört bir tarafında terör ve savaş var, bizim güçlü olmamız lazım. Bilimin güçlü olduğu yerde kötülükler yenilir. Bu durumda gerçek yatırım yapılması gereken, dört elle sarılmamız gereken en önemli değer bilimdir.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından atölyelerin bulunduğu stantların açılış kurdelesi kesildi. Atölyelerin bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, stantlarda sergilenen materyaller hakkında öğrencilerden bilgiler aldı.
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10824,55%-1,15
  • DOLAR

    40,79% 0,05
  • EURO

    47,63% -0,27
  • GRAM ALTIN

    4381,70% -0,40
  • Ç. ALTIN

    7053,04% -0,34

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL: MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI YAPIYORSUNUZ

CHP'DEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AÇIKLAMASI...

İDDİA: AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞANLARA "CHP'DEN İSTİFA EDİN" BASKISI

TAKSİM’İN 1 MAYIS HAKKI YENİDEN ONAYLANDI

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI İHBARINA GİDEN ARAZÖZ DEVRİLDİ: 1 İŞÇİ ÖLDÜ, 4 YARALI

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 'ADAYLIK' AÇIKLAMASI: GEREKİRSE BAŞKA BİR İSİM ÖNE ÇIKAR

CHP’DE DEPREM: 4 BELEDİYE BAŞKANI BİRDEN GİDİYOR!

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ VE BAŞKAN YARDIMCISI GÜLSÜM ÖZER İSTİFA ETTİ

BUCA’DA MİNİBÜS YANGINI ORMANI ATEŞE VERDİ: İZMİR’DEN DUMANLAR YÜKSELDİ

"AV. EPÖZDEMİR SORUŞTURMASI" AKP İÇİNDE TARTIŞMA YARATTI: ŞAMİL TAYYAR'DAN BİR AÇIKLAMA DAHA

ÖNTÜRK:HATAY'DA İKİ BARAJIN DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYEDE

ÇANAKKALE YANIYOR: BİNALAR ALEVLER ARASINDA KALDI, ONLARCA KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

103'Ü ÇOCUK: GAZZE'DE AÇLIKTAN ÖLENLERİN SAYISI 227'YE YÜKSELDİ!

EKREM İMAMOĞLU: ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Yükleniyor


BAKAN TEKİN’DEN NET MESAJ: “LGS İPTAL EDİLMEYECEK!

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI

HBB’DEN ÜCRETSİZ ONLİNE EĞİTİM DESTEĞİNE DEVAM

MURAT EMİR’DEN BAKAN TEKİN’E SERT CEVAP…

YÜKSELİŞ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İNGİLTERE YAZ OKULUNDA DİL VE KÜLTÜRLE BULUŞUYOR

YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDE UNUTULMAZ MEZUNİYET GECESİ!

  • Cuma 36.8 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 34 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
2.Galatasaray 1 1 0 0 3 3
3.Göztepe 1 1 0 0 3 3
4.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
5.Samsunspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0
10.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kocaelispor 1 0 1 0 -1 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0