Tarih: 12.09.2019 17:38

SAYP BAŞLIYOR!

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) lisansüstü programlara kayıtlı öğrenciler tarafından yapılacak veya halen yapılmakta olan lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) tez çalışmalarının; Ülkemizin orta ve uzun vadeli araştırma ve geliştirme stratejileri doğrultusunda ve Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) belirlediği öncelikle alanlarda gerçekleştirilecek şekilde, “güdümlü projeler” olarak yapılandırılması amacıyla, Sanayi için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) yürütülmesi hedefiyle; Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş (TUSAŞ/TAI), ROKETSAN Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. ve ASELSAN Elektronik Sanayii ve Ticaret A.Ş ile “mutabakat metni” imzalandı.


SAYP kapsamında; lisansüstü eğitim alan öğrencilerimiz, işbirliği yapılan savunma sanayi kuruluşlarında (ROKETSAN, ASELSAN, TUSAŞ/TAI) kabul edilen projeler üzerinde çalışabilecekler. Araştırmacılar, vakitlerinin bir bölümünü İSTE’de, diğer bölümünü ise ilgili sanayi kuruluşunda geçirebilecekler.
Araştırmacıların lisansüstü tez konuları, SSB’nin yönlendirdiği alanlarda, İSTE öğretim üyeleri ve ilgili sanayi kuruluşlarının yetkilileri tarafından ve ortak olarak belirlenecek, SSB tarafından onaylanacak ve yönetilecek.


İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bu mutabakatı iskenderun ve üniversitemiz için önemsiyorum.''sanayi için araştırmacı yetiştirme programı''’nın (SAYP) hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.
Bu vesile ile, bu programın başlatılması sürecinde büyük emek sarf eden Rektör Yardımcımız ve Mühendislik & Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tolga Depci ile yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi M. Hakan Demir ve Dr. Öğretim Üyesi Ersin Bahçeci’ye teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —