Tarih: 14.02.2019 12:29

MÜLAKAT ADAMCILIK VE TORPİLDİR!

Facebook Twitter Linked-in

EĞİTİMSEN Hatay şube yürütme kurulu adına örgütlenme sekreteri Hizam HASIRCI  basın açıklamasında, 15 Temmuz sonrasında tüm kamuda olduğu gibi eğitim alanında da sözlü sınav/mülakat üzerinden kullanılarak sözleşmeli öğretmen atamaları yapılmaya başlanmıştır. Öğretmen atamalarında mülakat uygulamasında ısrar, liyakatin adım adım terk edilerek, yerine sadakatin gelmesine neden olmuştur. 15 Temmuz 2016 sonrasında tek bir kadrolu öğretmen ataması yapılmazken, 2019 itibariyle sözleşmeli öğretmen sayısı 79 bindir.

MEB, öğretmen atamalarında mülakat kriteri olarak KPSS’den alınan puanın 50 puan ve üzeri yaparak eski düzenlemeyi değiştirmiş, öğretmen atamalarında siyasi torpil ve kayırmacılığı ön plana çıkarmıştır. İktidara eleştirel ve muhalif yaklaşanlar, farklı kimlik ve mezheplerden olanlar elenirken, öğretmen atamalarının öğretmenlik meslek ilkelerine göre değil, iktidarın siyasal çizgisine göre belirlenmesinin önü açılmıştır. Sözleşmeli olarak atanan çok sayıda öğretmenin sözleşmesi ‘güvenlik soruşturması’ gerekçe gösterilerek iptal edilmiştir.

KPSS BİRİNCİSİNİ MÜLAKKATTA ELEMEK AHLAKİ DEĞİLDİR.

Deniz Eren Demir adlı öğretmen, fizik alanında 88.295 puanla Türkiye 1’incisi oldu. ÖSYM de Türkiye 1’incisi olduğuna dair belgeyi kendisine iletti. Fizik birincisi Demir, mesleğini yapmak için sözleşmeli öğretmenlik sınavına girdi. Ancak, Mülakat sınavında tüm sorulara doğru cevap vermesinr rağmen 54 puan alarak başarısız kabul edildi” dedi.

Burda anladığımız şu;Önemli olan KPSS puanınız değil Akp’den veya yandaş sendikadan gelen listede olup olmadığınızdır. İnsanlar sınava girerken ‘Yazılı sınavı geç, sözlüyü hallederiz’, şeklinde verilen sözlerle sınava giriliyor. Bu yüzden mülakatların hiçbir ölçütü yok. AKP ve yol arkadaşı yandaş sendika kendisine muhalif olabilecek herkesi kamudan uzaklaştırırken kendi yandaşlarını kamuya alıyor.Bu durum yetmiyor,mülakat aşamasını geçmeyi başaranların daha sonra güvenlik soruşturması aşamasında elenmektedir.Nereye baksanız gayri ahlaki bir durum, hak yemek ve adamcılık almış başını gidiyor.

TORPİL’İN BELGESİ MAHKEME KARARLARIYLA GİZLENEMEZ:

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek puan alan adayları eleyip, ALES’te sonuncu, genel değerlendirmede sondan ikinci olan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun akrabası Şeyda Çavuşoğlu’nu yüksek lisansa kabul etti. Üniversite yönetiminin bu tutumu “torpil’in belgesidir.’’Çavuşoğlu’nun, toplamda 45 puanla 5 kişilik asil listede olduğu programın yedek listesinde ise 51-54 puan toplayabilen adaylar bulunuyor. 58-60 arası puan toplayan çok sayıda aday ise, kendisine yedek listede dahi yer bulamadı. Üniversite yönetimi önce internet sitesinde puanlara ve sonuçlara ilişkin duyurulan listeyi yayından kaldırdı. Listenin eksisozluk.com’da yayımlanmasının ardından üniversite rektörlüğü bu kez mahkemeye başvurdu. Alanya 1. Sulh Ceza Hâkimliği 16 Ocak 2019 tarihinde listeye erişim yasağı getirdi.

Tüm adaylar arasında, ALES’te sonuncu olan ve yabancı dil sınavından da 100 üzerinden 22.5 alabilen Çavuşoğlu'nun yüksek lisansa kabulü diğer adayların hakkının gasp edilmesidir.

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER SORUNUNA ISRARLA ÇÖZÜM ÜRETİLMEMİŞTİR

MEB’in resmi verilerine göre ülke çapında görev yapan 920 bin 524 öğretmenin yüzde 66’sı (607 bin 604) son 16 yıl içinde atanmıştır. MEB bünyesinde görev yapan Buna karşın, 17 yıl içinde KPSS’ye giren her 100 öğretmenden sadece 16’sı öğretmen olarak atanırken, geriye kalan 84 işsiz öğretmen ya tekrar sınava girmek ya da başka alanlarda çalışmak zorunda bırakılması kabul edilebilir bir durum değildir. Sorumluluk yükseköğretimde gerekli planlamayı yapmayan ve öğretmen açığı olmasına rağmen gereksinim oranında atama yapmayanlardadır.

Ataması yapılmayan öğretmenlerin zorunlu olarak meslekleri dışında işler yapmaya zorlanması ve meslekleri ile ilgisi olmayan alanlarda çalışmak zorunda bırakılması Türkiye’nin ayıbıdır ve bu ayıba en kısa sürede son verilmelidir.

Atama bekleyen öğretmen intihar etti!

20 bin öğretmenin atamasının yapıldığı söylense de ataması yapılmayan öğretmenler sorunu sürüyor.Umudu elinden alınmış onlarca meslektaşımız maalesef intihar etti. Son olarak Çorum'da ataması yapılmayan bir öğretmen intihar etti. Çorum’da, İngilizce öğretmeni Halil Mustafa Bozkurt, yalnız yaşadığı bağ evinde kendisini tavana iple asarak yaşamına son verdi. Olay, önceki gün Çorum’daki Çomar Barajı yakınlarında meydana geldi.Halk Eğitim Merkezi’nde İngilizce öğretmenliği yapan Halil Mustafa Bozkurt’tan haber alamayan arkadaşları, öğretmenin bazı günler dinlenmek için gittiği bağ evine bakmaya karar verdi.Eve giden arkadaşları Halil Mustafa Bozkurt’u tavana iple asılı halde buldu.Yarım milyona ulaşan ataması yapılmayan öğretmenler sorunun çözümüne ilişkin; iktidar tarafından ısrarla ve bilinçli bir şekilde gerekli adım atılmamaktadır.Özel okul sahiplerine, dini yapılara bütçe ve kamu kaynakları sınırsızca aktarılırken, öğretmen atamalarında bütçe yetersizliği gerekçe olarak sunulmaktadır. Artık yeter diyoruz!”

Yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkan adayları ve siyasi partilerin peşinde koşan sendikacılar ya esas görevinizi yapın yada koltuk işgali yapmaktan vazgeçip istifa edin.

Bu ülkede vicdan sahibi olan sivil toplum kuruluşlarını,siyasi partileri,demokratik kitle örgütlerini,sendikaları ve bütün halkımızı yaşanan bu haksız ve hukuksuzluklara karşı gelmeye davet ediyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —