LGS SONUÇLARI ÜZÜCÜ!

 LGS SONUÇLARI ÜZÜCÜ!

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık 81 il arasında, LGS başarısının Türkiye ortalamasıyla Hatay’ın 62’nci sırada yer almasının üzücü bir sonuç olduğunu açıkladı.

Türk Eğitim- Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Milli Eğitim’in LGS sınav sonuçlarını açıklandığına vurgu yaparak sonuçlara göre Hatay ili Türkiye genelinde 5,75 doğru cevap ortalaması ile Türkiye de 62’inci olduğunu söyledi.

Geçmişte aldığı başarılarla bilinen Hatay’ın son yıllarda aldığı bu sonuçların herkes gibi sendikacı ve eğitimci olarak kendilerini de üzdüğünü belirten Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık “Yıllardır Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Yetkililerini sürekli uyarmamıza rağmen gerekli önlemler alınmadı. Bu yüzden bu sonuçlar ortaya çıktı” dedi.

Özellikle 4+4+4 Sistem değişikliği ile birlikte yapılan değişikliklere paralel 2014 yılında çok sayıda okul müdür ve müdür yardımcısının görevden alınmasıyla Milli eğitimin hafızasının yok edildiğini savunan Yavuz Selim Yanık “Yeni yapılanmada ise Eğitimin paydaşlarının fikri alınmadan, kariyer, liyakat ölçülerine dikkat edilmeden tamamen siyasi kaygılarla hareket dildiği için düzgün bir sistem kurulamadı.

Okul dönüşümlerinin planlanmasının doğru yapılamadığından bazı okullarda yığılmalar oldu. Sınıflar kalabalık, tam gün eğitimine geçilemedi. Buna benzen onlarca sebep sayıla bilir. Fakat ana nedenler bunlar” diye konuştu.Bunun yanı sıra şimdide Proje okulları denilen nitelikli liselerde aynı yanlışlar yapılmaya devam edildiğini aktaran Yavuz Selim Yanık “Binlerce öğrencinin hayali olan Nitelikli Okulların yöneticileri hiçbir hak, hukuk gözetilmeden yapılıyor. Gün gelecek aynı tablo Üniversiteye geçiş sınavlarında yaşanacaktır.

Biz uyarmıştık demek istemiyoruz, fakat görünen tablo bunu işaret ediyor. Son söz Milli Eğitim Yöneticileri ve onları bu makamlara getiren irade bizleri dinlemek, anlamak zorundadır” şeklinde konuştu.