İstilacı Yabancı Türler Konferansı

İstilacı Yabancı Türler Konferansı

İSTE (İskenderun Teknik Üniversitesi) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Özcan Romanya’da gerçekleştirilen Akdeniz’de yayılım gösteren yeni türlerin tartışıldığı ‘İstilacı Yabancı Türler Konferansı’na katıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Özcan, 26-28 Eylül 2018 tarihlerinde Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen 'ESENIAS and DIAS Scientific Conference'na (İstilacı Yabancı Türler için Doğu ve Güney Avrupa Ağı ile Tuna Bölgesi İstilacı Yabancı Türler Ağı) konferansında birikimlerini paylaştı.  

Prof. Dr. Özcan konferansta egzotik bir karides türü olan Aztek karidesi, Penaeus aztecus'un Akdeniz'deki dağılımı üzerine bir sunum yaptı. Ayrıca üç gün süren konferansta birçok yabancı tür üzerine sunumlar gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Özcan konferans boyunca yabancı uzmanlar ile ileriye dönük İskenderun Teknik Üniversitesi ile birlikte yapılabilecek işbirliği fırsatları hakkında da görüşmeler yaptığını ifade etti.Konferansın ve görüşmelerin olumlu ve verimli geçtiğini belirten Prof. Dr. Özcan, “Umarım bunların verimini 2019 yıllında almaya başlarız” dedi.