İSTE’de kuluçka merkezi açıldı

İSTE’de kuluçka merkezi açıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, üniversitenin en önemli unsurunun girişimcilik olduğunu söyledi.

Merkez kampüste düzenlenen törene, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı ve Danışmanları, Öğretim Üyesi ve Elemanları, Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Ekrem Tekin, , Bahçeşehir Koleji Kurucu, Müdür ve Öğrencileri, İSTE Öğrenci Toplulukları üyeleri ile öğrenciler katıldı.  

İSTE’nin ön kuluçka merkezi Kuvözün açılışında konuşan, Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, hizmete alınan birimin İskenderun ve üniversite için önemli olduğunu söyledi.Dereli “Biz bir İnovasyon Fabrikası kuruyoruz. Yeter ki isteyin, yeter ki deneyin. İyi fikirler her zaman kazanır. İyi bir projenin başarısız olduğu görülmemiştir. Biraz sabır gerekir. Bu AR-GE de böyledir. AR-GE de sabırlı olan kazanır “dedi.

Bir projenin hayata geçmesini sağlayan üç şeyin kreaktif düşünce(fikir), inovasyon ve girişimcilik olduğuna konuşmasında vurgulayan Dereli Şöyle devam etti:

“ 24 saat çalışmalarına devam edebilecek öğrenciler, öğretmenlerinden mentörlük hizmeti alabilecekler. Ön kuluçka da başarılı olanlar kuluçkaya geçecekler. Burada başarılı olan öğrencilerde şirketler kurabilecekler. Ülkemizin beklentilerini karşılayarak, elektrikli araçlar, İHA lar yaparak savunma sanayine katkıda bulunarak beklentileri karşılayabilecekler.”