Özel Arsuz Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü, bölgedeki tüm okul müdürlerinin katıldığı, eğitim adına çok önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. 2023 Eğitim Vizyonu konferansını eğitim duayeni Prof. Dr. Servet Özdemir verdi. Prof. Dr. Servet Özdemir’in verdiği Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonu konferansına, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürleri ve idareciler katıldı.
Özel Arsuz Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen ile Genel Müdür Aykut Davut Öktem başta olmak üzere, tüm idareciler organizasyonun başarısıyla büyük takdir topladılar. Konferans öncesi Müzik Öğretmenleri Yeliz Özonur ile Habib Gök, konferansa katılanlara muhteşem bir müzik ziyafeti sundular.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Hatay’da ilk kez düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu toplantısının önemine dikkat çekerken, vizyonun 3 yıl içerisinde uygulanacağını söyledi. Kemal Karahan konuşmasında, vizyon belgesinin öznesinin insan olduğuna dikkat çekerek, eğitimde başarının temelini de okul müdürüne dayandırdığına vurgu yaptı. Kemal Karahan, konferansı düzenleyen Özel Arsuz Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen’e tüm eğitim camiası adına teşekkür etti.
Prof. Dr. Servet Özdemir konferansa Kadir Has’la bir anısını anlatarak başladı. Neşet Ertaş’ın ‘Güzel seven ölür ama çürümez’ sözünü eğitim hayırseverlerine ‘Eğitim hayırseveri ölür ama çürümez’ şeklinde uyarlayarak Eğitim Hayırseveri Kadir Has’a söylediğini aktardı ve bu sözle Özel Arsuz Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen’in de toplum nezdindeki değerini hatırlattı.
Milli eğitimin kangren haline gelmiş sorunlarından ders çıkarmanın önemine dikkat çekerek devam eden Prof. Dr. Servet Özdemir, Türkiye’nin çok önemli bir değişimin ortasında olduğuna vurgu yaptı ve 2023 eğitim vizyon belgesinin bir yüzleşme, ayna tutma belgesi olduğunun altını çizdi.
Türkiye’de kitap okuma oranının toplam eğitimci sayısıyla kıyaslandığında çok az olduğunu belirten Prof. Dr. Servet Özdemir, çocukların üçte birinin okuduğunu anlamadığını ve de Fen ve Matematik’te soruların yarısını yapamadığını hatırlattı.
Özdemir, eğitim sisteminin bütüncül bir bakış açısıyla yeniden incelenerek, yeniden bir eğitim tarifi yaparken de, kimseyi taklit etmeden, kopyalamadan, Türk kültürünün tavrını yansıtan bir sistemin zorunluluk olduğuna dikkat çekti.İnsan kaynakları geliştirilmeden, çeşitlendirilmeden, özgürlük ortamı sağlamadan başarının yakalanmasının mümkün olmayacağını belirten Prof. Dr. Servet Özdemir, eğitimin bir doldur boşalt sistemi değil, eğitimin bir düşünme ve değerlendirme sistemi olduğunu hatırlattı.