Eğitim-Sen İskenderun Şubesi ve Arsuz temsilciliği düzenlediği birlik ve dayanışma yemeğinde üyeleri ve eğitim camiasıyla bir araya geldi.
Beyaz Saray Restoranda gerçekleştirilen geceye, sendika üyelerinin ve eğitimcilerin yanı sıra, İskenderun ve Arsuz CHP ilçe yönetimi ile belediye meclisi üyeleri, HDP, ÖDP ile Emek Partisi İskenderun, Erzin ve Dörtyol ilçe yöneticileri, Eğitim-İş İskenderun Şubesi, Eğitim Sen’in Hatay ve Samandağ şube yönetimleri ile Arsuz, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçe temsilcilik yönetimleri, TMMOB bileşenlerini oluşturan odaların yönetimi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun yönetimi, TKP İskenderun Yöneticileri, İHD şube yönetimi, İskenderun, Karaağaç ve Payas ADD şube yöneticileri, Malatya Çulhalılar Derneği yöneticileri ve İSÇEİD yönetimi katılım gösterdi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş, düzenledikleri dayanışma gecesine katılanlara teşekkür etti. Karadaş, “Hepiniz yemeğimize hoş geldiniz. Bizi onurlandıran bütün kurumlara, şahsiyetlere teşekkür ediyorum. Aramızda OHAL KHK’leri ile hukuksuzca kamudan ihraç edilmiş arkadaşlarımız var. Onlar bizim onurumuz, onlara da hoş geldiniz diyorum. Bugün iktidarca büyük oranda tırpanlanan cumhuriyet, demokrasi, özgürlük, adalet ve laiklik vazgeçemeyeceğimiz değerlerimizin başında gelir. Gerek ülkemizde gerekse Ortadoğu’da son sekiz yıldır yaşanan süreç özellikle demokrasi ve laikliğin, ülkelerin birleştirici harcı olarak iç barışta hayati önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Halkımızın büyük mücadeleleri sonucundaki bu kazanımlarına sahip çıkarken bu vesileyle de Mustafa Kemal’i bir kez daha anıyoruz” diye konuştu.
Ülkenin Cumhuriyet tarihinin en derin krizini yaşadığı tespitinde bulunan Karadaş, “Durumu tarif etmek için birkaç rakam vermek isterim; AKP iktidara geldiğinde dış borç 130 milyar dolardı. Şu an 500 milyar dolara yaklaşmış durumda. 2001 kriz zamanında halkın bankalara olan borcu 6 milyar lira iken, bugün 520 milyar liraya yükselmiştir. Sorun ve sıkıntılar sadece ekonomide yaşanmıyor. Ülke tek adam rejimi ile resmen açık cezaevi haline gelmiş durumda. Eğitim; yerle yeksan. Bilimden, laiklikten yana ne varsa bu iktidar döneminde hedefe kondu ve bu konuda oldukça büyük yol alındı. Çocuklarımız, öğrencilerimiz ırkçı-gerici bir zihniyetin kuşatması altında. Dış politika iflas etti. Bütün dünya ile kavgalıyız. Böylesi bir dönem yaşanırken birleşmeyeceksek, ne zaman birleşeceğiz? Halk zaten 7 Haziranda bu iktidara cevabını verdi. Yerel seçimlerde cevabını verdi. Yerel seçimler ve özellikle yenilenen İstanbul seçimleri halkın manifestosudur” dedi.
Konuşmasının sonunda ortak talepleri ve ortak programlarını da anlatan Karadaş; “1.Krizin yükünü, krizi ortaya çıkaran büyük sermaye ve iktidara yandaş sermaye ödesin. 2.Temel tüketim maddelerine yapılan zamlar geri alınsın, temel tüketim maddeleri, belirlenen fiyatın dışında satılmasın. 3.İşten çıkarmalar yasaklansın. 4.Yaşanan zamlara karşılık emekçilere ek zam verilsin. 5.İflas eden fabrikalar kapatılmasın, kamulaştırılsın. Böylece çalışanları işsiz kalmasın. Ayrıca Kıdem tazminatına dokunulmasın. Küçük esnafın borçları silinsin. 6.Tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlığı kaldırmak için üreticiler desteklensin. 7.KHK’lar iptal edilsin, ihraçlar geri alınsın 8.Basın özgürlüğü vazgeçemeyeceğimiz kırmızı çizgimizdir. İş için, ekmek için, demokrasi için, adalet için 23 Kasım’da Ankara’da gerçekleştireceğimiz mitinge herkesi davet ediyorum! Gerek yaşanan ekonomik kriz nedeniyle emeğimizin değersizleştirilmesine ve satın alma gücümüzün azalmasına, gerekse mesleğimizin itibarsızlaştırılmasına karşı hep birlikte mücadeleye davet ediyorum. Biz birlikte güçlüyüz. Ancak birleşerek kazanabiliriz” dedi.
Eğitim-Sen Arsuz temsilcisi Meltem Yegül, birlik ve dayanışma gecesine katılan herkese teşekkür etti, ayrıca emekli öğretmenlere plaket takdimi yapıldı. Yapılan konuşmaların ve plaket takdiminin ardından sahne alan Sanatçı Ali Ekber Eren davetlilere coşkulu anlar yaşattı. Grup Sıla da İskenderunlu eğitimcilerin özel gecesinde bol-bol alkış aldı.
9549,89%1,94
34,53% 0,17
36,00% -0,63
3009,75% 1,62
5006,70% 1,01