DÜNYANIN İNTERNETİ ÇÖKTÜ!

Teknoloji şirketi Microsoft’un bulut sisteminde yaşanan arıza küresel krize neden oldu...

DÜNYA 19.07.2024 11:18:00 0
DÜNYANIN İNTERNETİ ÇÖKTÜ!

Havalimanları, bankalar, hastaneler gibi çok sayıda kilit merkezin internet üzerinden sunduğu hizmetlerde kesintiler yaşanıyor. Türkiye’de de THY’nin biletleme ve rezervasyon sistemlerinde sorun yaşanıyor. İngiltere’nin önemli televizyon haber kanallarından Sky News ise yayına giremediğini duyurdu.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft’un sistemlerinde yaşanan arıza dünya üzerinde pek çok şirketi vurdu. Microsoft, bulut hizmetlerinde yaşanan kesinti nedeniyle havalimanları, bankalar, hastaneler gibi çok sayıda şirketin internet üzerinden sunduğu hizmetlerde aksamalar yaşanıyor.

Yaşanan kesinti nedeniyle, birçok uçuşun iptal edilmesine neden oldu. Reuters, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda bir kesinti yaşandığını belirtti.ABD’nin Alaska eyaletindeki yetkililer birçok 911 çağrı merkezinin düzgün çalışmadığını söyledi.

TÜRK HAVAYOLLARI’NDA ARIZA

Türk Hava Yolları (THY) da sabah erken saatlerde bilgi sistemlerindeki arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon sistemlerinde meydana gelen sorunun giderilmesi için çalışma yapıldığını duyurdu.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

SKY NEWS YAYINA GİREMEDİ

Sky News UK, cuma sabahı yayında olmadığını duyurdu. Spor sunucusu Jacquie Beltrao, X platformunda “Açıkça yayında değiliz – deniyoruz” dedi.

MELBOURNE HAVALİMANI’NE CHECK-İN İŞLEMLERİ DURDU
Melbourne Havalimanı ise bazı havayolu şirketlerinin check-in işlemlerinin etkilendiğini belirterek, yolculara “check-in için biraz daha fazla zaman ayırmaları” tavsiyesinde bulundu.

BİRLEŞİK KRALLIK’TA TREN ŞİRKETLERİ ETKİLENDİ
Birleşik Krallık’taki büyük bir tren şirketi, yolculara “yaygın IT sorunları” nedeniyle aksaklıklar yaşanabileceği uyarısında bulundu. Govia Thameslink Railway’in dört markası – Southern, Thameslink, Gatwick Express ve Great Northern – sosyal medyada şu açıklamayı yaptı: “Tüm ağımızda yaygın IT sorunları yaşıyoruz. IT ekiplerimiz sorunun kaynağını belirlemek için aktif olarak çalışıyor. Belirli lokasyonlarda sürücü çizelgelerine erişim sağlayamıyoruz, bu da özellikle Thameslink ve Great Northern ağlarında kısa sürede iptallere yol açabilir. Ayrıca, gerçek zamanlı müşteri bilgi platformlarımız da etkilenmiş durumda.”

SORUNUN KAYNAĞI
Crowdstrike siber güvenlik şirketi mavi ekran hatalarının birçok lokasyonda gözlendiğini ve sorunun şu anda araştırıldığını bildirdi. Şirket, sorunun Falcon Sensor ürününe bağlı olduğunu ve mühendislik ekiplerinin sorunu çözmek için çalıştığını belirtti. Şirket daha sonra yaptığı açıklamada, mühendislerin sorunu bir içerik dağıtım problemi olarak belirlediklerini ve değişiklikleri geri aldıklarını duyurdu.

AVUSTURALYA’DA ACİL TOPLANTI
Avustralya’nın ulusal siber güvenlik koordinatörü Michelle McGuinness, hükümetin bu kesintinin üçüncü taraf bir yazılım platformundan kaynaklandığını düşündüğünü belirtti. McGuinness, “Avustralya genelinde birçok şirketi ve hizmeti etkileyen büyük çaplı bir teknik kesintiden haberdarım” dedi.
Avusturalya hükümeti yaşanan krizle ilgili acil toplantı kararı aldı.

MİCROSOFT’TAN AÇIKLAMA
Yaşanan krizle ilgili açıklama yapan Microsoft yetkilileri  kullanıcıların 365 bulut tabanlı uygulama hizmetlerine erişim sağlayamayabileceğini bildirdi.  X’te yayımlanan resmi Microsoft 365 hizmet güncellemesinde “kullanıcıların çeşitli Microsoft 365 uygulama ve hizmetlerine erişimini etkileyen bir sorunu araştırıyoruz” denildi.

HİZMETLERİN ÇOĞU KURTARILDI
Microsoft sözcüsü, BBC’ye yaptığı açıklamada “hizmetlerin çoğunun günün erken saatlerinde kurtarıldığını” söyledi.
 

 

Anahtar Kelimeler: DÜNYANIN İNTERNETİ ÇÖKTÜ!
  • BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,95% 0,05
  • EURO

    48,94% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5402,73% 1,41
  • Ç. ALTIN

    8944,84% 0,00

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

AKP KÜÇÜKÇEKMECE İLÇE BAŞKANI NEJAT ÖZTÜRK GÖREVİNDEN AYRILDI

HACETTEPE’DE PALALI SALDIRI SONRASI 5 ÖĞRENCİYE TUTUKLAMA TALEBİ

CUMHURİYET BAYRAMI’NDA TARTIŞMALI TALİMAT: OKULLARDA ERDOĞAN MESAJI OKUTULACAK İDDİASI!

BERAT ALBAYRAK GERİ Mİ DÖNÜYOR? EN KRİTİK ATAMADA İMZASI VAR İDDİASI

PERDE ARKASINDA SKANDAL! TAMER KARADAĞLI’YA DEVLET TİYATROSU’NDAN AĞIR SUÇLAMALAR

SINDIRGI'DA 6.1'LİK DEPREM! YERLİKAYA: 507 ÇAĞRI ALINDI, 30’U HASARLA İLGİLİ

PAPA TÜRKİYE'YE GELİYOR: PROGRAMI AÇIKLANDI

SANSÜR İDDİALARININ GÖLGESİNDE TELE1’İN YOUTUBE HESABI GERİ DÖNDÜ!

EUROFİGHTER ANLAŞMASI İMZALANDI: TÜRKİYE, KATAR, UMMAN VE İNGİLTERE’DEN 44 SAVAŞ UÇAĞI ALIYOR!

İSTANBUL SENİN SORUŞTURMASINDA 6 TUTUKLAMA

SINDIRGI’DA 6.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM! İSTANBUL DAHİL BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

“BİR OY, BİR HARF, BİR KOLTUK: BAYRAMPAŞA AKP’DE!

KILIÇDAROĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU: “PALAVRA! PARTİYİ TERK ETMİYORUZ!”

MERSİN'DE DEPREM OLDU!

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ÖNÜNDE SİLAH SESLERİ: “KENDİMİ ÖLDÜRMEK İÇİN KAÇTIM”

CASUSLUK SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDILAR: İMAMOĞLU VE YANARDAĞ KARARINA TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

POLİSLER EYLEM KARARI ALDI! TELEFONLARIMIZA BU UYGULAMAYI YÜKLEMEYECEĞİZ!

İMAMOĞLU’NDAN SAVUNMADA SERT ÇIKIŞ:CASUSLUK HAYATIMA HAKARETTİR!

CHP MİTİNGİNDE ‘NADİR ELEMENT’ MESAJI: “ESKİŞEHİR’İN REZERVLERİ TÜRKİYE’NİN UMUDU!

İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN DEPREM MEYDANA GELDİ

İMAMOĞLU VE YANARDAĞ ADLİYEDE! “ÇAĞLAYAN’DA HALKIN DESTEĞİ VAR”

PKK’NIN ÇEKİLME KARARINA AKP’DEN İLK AÇIKLAMA:SOMUT SONUÇLAR ALIYORUZ

AKP’DE “EL KOYMA” DEPREMİ: YENİ ŞAFAK VE TAYYAR, BAKANLIĞI HEDEF ALDI!

BABACAN: AKP’NİN KURULUŞ DEĞERLERİNİN ALTINA HÂLÂ İMZAMI ATARIM

HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

PKK: TÜRKİYE’DEKİ GÜÇLERİN TAMAMINI ÇEKİYORUZ

İMAMOĞLU CASUSLUK SORUŞTURMASINDA İFADE VERİYOR: CHP ÇAĞLAYAN’DA TOPLANDI

Yükleniyor


NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

TRUMP “TAM GÜÇ” YETKİSİ VERDİĞİNİ AÇIKLADI: ABD ORDUSU PORTLAND’A GİRİYOR!

“TRUMP’TAN DÜNYA’YA MESAJ: GAZZE’DE ANLAŞMA KAPIDA”

RUSYA’NIN KUZEYDOĞUSUNDA 7.8 ŞİDDETİNDE DEPREM

TRUMP YANLISI SAĞCI POLİTİKACI CHARLİE KİRK, KONUŞMA YAPTIĞI SIRADA VURULDU

ALMANYA’DAN VATANDAŞLARINA UYARI: İRAN’I TERK EDİN VE GİTMEKTEN KAÇININ

  • Çarşamba 26.3 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Perşembe 27.2 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Cuma 27.5 ° / 13.8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4