TÜRKİYE ÜZERİNDEN KAÇTI

Nissan ve Renault'nun eski genel müdürü Carlos Ghosn, hakkındaki dava devam ederken dün sürpriz bir kararla Japonya'dan Lübnan'a kaçtı. Ghosn'un Türkiye aktarmalı bir uçakla Lübnan'a sığındığı belirtildi.

DÜNYA 31.12.2019 12:38:03 0
TÜRKİYE ÜZERİNDEN KAÇTI

Bu yılın en büyük skandallarından biri Nissan Motor Co. ve Renault’un eski CEO’su Carlos Ghosn’un usulsüzlük iddialarıyla hakim karşısına çıkmasıydı. Japonya’da yargılanmasına devam edilen Lübnan doğumlu iş insanı Ghosn’un davasında sıcak bir gelişme yaşandı. Uluslararası haber ajansları ve medya kuruluşları Ghosn’un çok sevildiği Lübnan’a kaçtığını aktardı. Uluslararası ajans ve gazeteler, 2017 yılında Ghosn’un fotoğraflarının Lübnan’da pullara basıldığını hatırlattı. Çok kısa bir süre önce otomotiv sektörünün en önemli isimlerinden biri olan Ghosn 7 ay hapis cezası almış fakat yargı süreci devam etmekteydi.
Ghosn dün gece bir açıklama yaparak resmen kaçak durumuna düştüğünü doğruladı. Ghosn, “Ben şu an Lübnan’dayım ve Japonya’nın kirli adalet sisteminin esiri değilim. Adaletten kaçmadım, adaletsizlikten ve siyasi yargıdan kaçtım” açıklamasını yaptı.

 

ÖZEL JETLE PAZAR GECESİ GİTTİ
 

Gözaltından çıkarıldıktan sonra Tokyo’daki bir evde yaşamına devam eden Ghosn’un gelecek yıl yapılması planlanan duruşma sebebiyle ülkede kalması zorunluydu. Wall Street Journal, Ghosn’un Japonya’dan nasıl çıktığının henüz net olarak bilinmediğini aktarırken, “Konuyla ilgisi olan bir kişi Ghosn’un Lübnan’a Türkiye üzerinden gittiğini söyledi. Lübnan, mahkumların iadesini kabul etmiyor, dolayısıyla Ghosn’un da Japonya’ya dönmesi gerekmeyecek” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times, Ghosn’un Pazar akşamı Beyrut’a indiğini aktarırken, ünlü iş insanının özel bir jet ile ülkeye giriş yaptığını okurlarına duyurdu.

 

13.8 MİLYON DOLAR
 

Üç farklı suçlama ile 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ghosn’un çalıştığı şirketin bütçesini kendi çıkarları ve lüks yaşam standartları için kullandığı iddiasıyla açılan davada, ünlü iş insanını destekleyenler bir kumpas olduğunu öne sürmüştü.
19 Kasım 2018’de gözaltına alınan Ghosn, 4 ay boyunca hapiste kalmış ve 25 Nisan 2019’da kefaletle serbest bırakılmıştı. Japon makamlar Ghosn’un ülkeden kaçma riskinin olduğunu söyleyerek karara itiraz etse de ünlü iş insanı Tokyo’da yaşamaya devam etmişti. Tokyo’da gözetim altında tutulan Ghosn’u ziyaret edenler Wall Street Journal’a iş insanının orada nasıl yaşadığına dair bilgiler verdi. Ghosn’un yaşadıklarını anlatanlar, ünlü iş insanının avukatının ofisine gittiğini çünkü orada bilgisayara ve internete erişimi olduğunu söylerken, “Sık sık spor salonuna gidiyor ve Netflix izliyordu” yorumunu yaptı.
Nisan ayında hakim karşısına çıkması beklenen Ghosn’un hapis cezası almasına kesin gözüyle bakılıyordu. Zira resmi rakamlara göre ülkede suç işlediği kanıtlananların yüzde 99’u hapis cezası alıyor. Ülkeden kaçması ile birlikte Ghosn, 1.5 milyar Japon Yen’i yani yaklaşık 13.8 milyon dolarlık kefaleti de yakmış oldu.

 

EN SON GEÇEN HAFTA KONUŞTUM
 

Öte yandan yaşananların ardından Ghosn’un avukatı bir açıklama yaptı. Avukat, Ghosn’un firarını televizyondan öğrendiğini belirtirken, “Bunu televizyondan öğrendim. Ghosn’un yaptığı kabul edilebilir değil. Elimizde onun 3 pasaportu da var. Başka bir pasaport kullanmış olması gerek çünkü bunlar halen bizde” ifadesini kullandı.
Müvekkiliyle en son geçen hafta salı günü konuştuğunu söyleyen avukat, “Ghosn’un yaptığı kabul edilemez” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,06
  • EURO

    40,95% 0,00
  • GRAM ALTIN

    3807,60% 0,22
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

KILIÇDAROĞLU ADAYLIK SİNYALİ VERDİ, SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

İMAMOĞLU HAKKINDAKİ MASAK RAPORU: AKLAMA VE TERÖRE İLİŞKİN TESPİT YOK

VOLKAN KONAK İÇİN SON GÖREV MAÇKA'DA

CEM KÜÇÜK ÖNCE İHBAR ETTİ SONRA "İFADEYE ÇAĞIRILACAKLAR" DEDİ

AKP'Lİ KURMAYLARI RAHATSIZ EDEN GENEL BOYKOT BAŞLADI

MHP'Lİ FETİ YILDIZ’DAN BOYKOT AÇIKLAMASI: 2 SORUŞTURMA BİRLEŞTİRİLDİ

SİVAS'TA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 2 KİŞİ ÖLDÜ, 23 KİŞİ YARALANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HİSARCIKLIOĞLU’NA: SEN KİME HİZMET EDİYORSUN?

AKARYAKIT FİYATLARINA REKOR ZAM GELİYOR

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NDAN 'BOYKOT' ÇAĞRILARINA TEPKİ

BAKAN YERLİKAYA: BOYKOT ÇAĞRISI, EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIMIZA YÖNELİK BİR SABOTAJDIR

HATAY’DA JANDARMA PERSONELİ VE KIZ ARKADAŞI SAHİLDE ÖLÜ BULUNDU

HATAY'DA KUYUMCUDA 100 BİN TL'LİK ALTIN BİLEKLİK HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

HATAY’DA SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİLİN ÜZERİNDE ALKOL TÜKETEN ŞAHSIN KEYFİ PES DEDİRTTİ

İHRAÇ EDİLEN TEĞMENLERİN KOMUTANLARI TSK’YA GERİ DÖNMEK İÇİN DAVA AÇTI

EKREM İMAMOĞLU'DAN BOYKOT ÇAĞRISI: MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZI DAHİL OLMAYA DAVET EDİYORUM

SKANDAL İDDİA: GENÇLİĞE HİTABE'Yİ OKUYAN ÖĞRENCİLER OKULDAN ATILDI

SEVDA TÜRKÜSEV'İN 'İMAMOĞLU' PAYLAŞIMI GÜNDEM OLDU! SOSYAL MEDYA YIKILDI

BAHÇELİ'DEN 'SOKAK' AÇIKLAMASI

ALİ YERLİKAYA BAYRAM TATİLİNİN ACI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

VOLKAN KONAK'IN VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI: SAHNEDE AÇIKLADI

BAHÇELİ BU KEZ YENİ ANAYASA İÇİN ÇAĞRI YAPTI

ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-35 ŞANTAJI

MHP İLK KEZ DEM PARTİ İLE BAYRAMLAŞMASINDA 'İMAMOĞLU' DAMGA VURDU

KONSERDE FENALAŞAN VOLKAN KONAK YAŞAMINI YİTİRDİ

ERDOĞAN 10 HÜKÜMLÜYÜ AFFETTİ: ARALARINDA HİZBULLAHÇILAR DA VAR!

ÖZEL, LE MONDE'A KONUŞTU: BU BİR SİVİL DARBE GİRİŞİMİDİR

DAVUTOĞLU İLE GÖKÇEK ARASINDA 'YOLSUZLUK' POLEMİĞİ

ÖZGÜR ÖZEL; TUTUKLU GENÇLER YARIN İLK İŞ SİLİVRİ'DEYİM!

ÖZGÜR ÖZEL TRABZON'DA…

Yükleniyor


ALMANYA'DA 2 PARTİ ANLAŞTI: GÖÇMENLERE KARŞI SERT POLİTİKALAR GELİYOR

ALMANYA SANDIK BAŞINDA: AŞIRI SAĞIN GÖLGESİNDE ERKEN SEÇİM

ZELENSKİ, PUTİN İLE KARŞILIKLI GÖRÜŞMEYE HAZIR OLDUĞUNU AÇIKLADI

DONALD TRUMP, KONGRE'DEKİ TÖRENDE YEMİN EDEREK RESMEN ABD'NİN 47. BAŞKANI OLDU

ABD'NİN NEW ORLEANS ŞEHRİNDE YILBAŞI EĞLENCESİNE SALDIRI: EN AZ 10 ÖLÜ, 30 YARALI

TRUMP: MUSK VE RAMASWAMY HÜKÜMET VERİMLİLİĞİ BAKANLIĞI'NI YÖNETECEK

DONALD TRUMP, ABD'NİN 47. BAŞKANI OLARAK SEÇİLDİ

  • Perşembe 20 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.8 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39