DONALD TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

ABD başkan adayı Doland Trump Pensilvanya'da düzenlediği mitingde konuşma yaparken silahlı saldırıya uğradı.

DÜNYA 14.07.2024 12:21:00 0
DONALD TRUMP

Sağ kulağından yaralanan Trump hastaneye kaldırıldı. Uzun namlulu silah kullanan saldırganın ateşiyle mitinge katılan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı. Miting alanında görevli ABD Gizli Servis personeli saldırganı öldürdü. Trump hastaneye kaldırılmasının ardından yaptığı ilk açıklamada hayatını kaybeden taraftarının ailesine başsağlığı diledi, "ülkemizde böyle bir olayın olması inanılmaz" dedi.

Önceki ABD Başkanı ve kasım ayında yapılacak seçimlerde ABD Başkanı Joe Biden ile yarışacak olan Donald Trump suikast girişiminden yaralı kurtuldu. Pensilvanya eyaletinde düzenlediği bir miting sırasında kürsüde konuşurken uzun namlulu silah kullanan bir saldırgan tarafından hedef alınan Trump, sağ kulağından yaralandı. Trump'ın, silah seslerinin duyulmaya başladığında anda konuşmasını keserek kulağını tutuğu görüldü. ABD başkan adayı ani bir refleksle yere eğilirken miting alanında görevli ABD Gizli Servis elemanları Trump'ın üzerine kapaklandı. Birkaç el silah sesinin daha duyulduğu o anlarda Trump'ın etrafında kalkan oluşturan görevliler, ABD başkan adayını kürsüden uzaklaştırdı. Bu sırada Trump ayağa kalkarak birkaç kez sağ yumruğunu kaldırdı ve sıkılı yumruğunu sallayarak kalabalığa iyi olduğu gösterdi. Trump'ın hem saldırının şokunu yaşayan seçmenine moral vermeyi amaçlayan hem de suikast girişimine karşı meydan okuma olarak yorumlanan bu anları AP fotomuhabiri Evan Vucci tarafından fotoğraflandı.

İki kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı

Trump'a ateş açan saldırganın yakınlardaki bir çatıda bulunduğu, Trump'ı tüfekle hedef aldığı belirtildi. Saldırganın ateşiyle mitinge katılanlardan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı. Miting alanında görevli güvenlik personeli arasında yer alan anti keskin nişancı timinin saldırganı vurarak öldürdüğü açıklandı. İngiltere yayın kuruluşu BCC televizyonuna röportaj veren bir görgü tanığı, saldırganın elinde tüfeğiyle çatıda olduğunu miting öncesi bölgedeki polise söylediklerini ancak görevlilerin bu uyarıları dikkate almadığını iddia etti. 

Trump'tan ilk açıklama

Trump sosyal medyadan yaptığı ilk açıklamasında, önce ABD Gizli Servisine ve mitingde görevli emniyet personeline teşekkür etti. Hayatını kaybeden seçmeninin ailesine başsağlığı dileyen Trump, ağır yaralı taraftarı için de sağlık dileklerini ifade etti. Trump şunları yazdı: "Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleşmesi inanılmaz. Şu anda ölen saldırgan hakkında hiçbir şey bilinmiyor. Sağ kulağımın üst kısmını delen kurşunla vuruldum. Bir vızıltı sesi, silah sesleri duyduğumdan ve merminin deriyi parçaladığını anında hissettiğimden bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım. Çok fazla kanama oldu, o zaman ne olduğunu anladım. Tanrı Amerika'yı korusun"

Biden: İyi durumda olduğuna minnettarım

ABD Başkanı Joe Biden, rakibinin uğradığı silahlı saldırı nedeniyle ilk açıklamasını sosyal medyada yaptı. "Onun güvende olduğunu ve iyi durumda olduğunu duyduğuma minnettarım" diyen Biden, "Daha fazla bilgi beklerken kendisi, ailesi ve mitingde bulunan herkes için dua ediyorum" ifadelerini kullandı. Gizli Servis'e de teşekkür eden Biden, "Amerika'da bu tür şiddete yer yok. Bunu kınamak için tek millet olarak birlik olmalıyız" diye yazdı.

 

Anahtar Kelimeler: DONALD TRUMP' SUİKAST GİRİŞİMİ
  • BIST 100

    9955,41%0,07
  • DOLAR

    39,85% 0,11
  • EURO

    46,99% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4269,51% 0,99
  • Ç. ALTIN

    6644,83% 0,00

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

HATAY’DA ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI: 1800 KİŞİ KURTARILDI

VALİ MASATLI: "CAN KAYBI YOK, ANCAK TEHLİKE SÜRÜYOR"

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY DAVASI TEPKİSİ…

TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

İKTİDARIN KALEMLERİ DÖNDÜ: AHMET HAKAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

FETÖ GÖLGESİNDE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI..

CHP’DE DERİN KULİS: CEYLAN’A TELEFONLA DİZAYN TEKLİFİ!

SADECE 2 EV KURTULDU, BÖLGE TAMAMEN KÜL OLDU: FELAKET ŞEHİR ŞEHİR YAYILIYOR

CHP'NİN DUAYEN BAŞKANI'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR SÖZLER!

NARİN CİNAYETİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK RAPOR HİNDİSTAN'DAN

TÜRKİYE YANGINLA MÜCADELE EDİYOR

ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN PARLAMENTER SİSTEM SÖZÜ: ÇÜNKÜ MİLLET BÖYLE İSTİYOR

Yükleniyor


İRAN MECLİSİ ONAYLADI: ULUSLARARASI ATOM ENERJİSİ AJANSI'YLA İŞBİRLİĞİ ASKIYA ALINIYOR

ORTADOĞU'DA ÇATIŞMALARDA 10'UNCU GÜN: ABD DE ARTIK CEPHEDE

ABD İRAN’DAKİ NÜKLEER TESİSLERİ VURDU, ÇOK SAYIDA ÜLKEDEN TEPKİ GELDİ…

WSJ: TRUMP İRAN'A HAREKAT PLANINI ONAYLADI ANCAK "VUR EMRİ" VERMEDİ

ÇATIŞMALARDA 5. GÜN: İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI BAŞLATAN İRAN'DAN "SALDIRILAR YOĞUNLAŞACAK" MESAJI

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ESKİ ABD BAŞKANI JOE BİDEN'A KANSER TEŞHİSİ KONULDU

  • Salı 35.6 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Perşembe 35.4 ° / 19.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2