DİYANET, İZMİR’E İNŞA ETTİRDİĞİ DİNİ İHTİSAS MERKEZİ İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI
Yurttaşa, “akşam pazarı” önerisinde bulunan Diyanet, İzmir’e inşa ettirdiği dini ihtisas merkezi için kesenin ağzını açtı. Başkanlığa, 23 bin metrekare alanda yapımı süren tesis için 279,1 milyon TL kaynak aktarıldı.
Yurttaşın alım gücünü altüst eden ekonomik krize karşı, “Akşam pazarı” önerisinde bulunan Diyanet’in İzmir’de yapımına devam edilen Dini Yüksek İhtisas Merkezi için ayrılan bütçe açığa çıktı.
Toplam 23 bin metrekare alana inşa edilen merkez için 2022’de 18 milyon TL harcandığı, 2023’te 67,3 milyon TL daha harcanacağı öğrenilirken 2025’e kadar tesis için öngörülen toplam harcamanın 279,1 milyon TL olduğu belirtildi.
2023’TE 67,3 MİLYON TL
BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik krizi yok sayan astronomik harcamaları nedeniyle tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı’nca inşa edilen İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi için harcanacak toplam para dudak uçuklattı. 2022 yılında yapımına başlanan ve 2025 yılına kadar tamamlanması planlanan 23 bin 122 metrekarelik tesis için merkezi bütçeden Diyanet’e 279 milyon 185 bin TL ayrıldığı öğrenildi. İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin temelinin atıldığı 2022 yılında yapılan harcama kayıtlara, 18 milyon TL olarak geçti. 2023 yılında inşasına hız verileceği öğrenilen ihtisas merkezi için Diyanet İşleri Başkanlığı’na 67 milyon 300 bin TL kaynak aktarıldı. 2023 yılının sonuna kadar 85 milyon 300 bin TL harcama öngörülen tesisin tamamlandığında kamunun kasasından çıkacak toplam paranın ise 279 milyon 185 bin TL olacağı bildirildi.
ELAZIĞ’A DEV KÜLLİYE
İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi için 279,1 milyon TL’yi gözden çıkaran Diyanet, Elazığ’a inşa ettirdiği Harput Diyanet Külliyesi için de kesenin ağzını açtı. 2018-2021 döneminde 89 milyon 249 bin TL harcanan külliye için 2022 yılında 3 milyon TL’lik ek harcama gerçekleştirildi.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
Yükleniyor
MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA
VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!
GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


