Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam şehirlerinin medeni olmasının yolu camilerden geçiyor.
Şehirlerimiz camilerle süslenmeli, camisi olmayan mahalle kalmamalı. İstanbul'un süsü minareleri, kubbeleridir" dedi. Türkiye'de 32 binden fazla mahalle, 90 bine yakın da cami bulunuyor.
Türkiye’de en fazla cami olan ilçelerden biri olan İstanbul Ümraniye’nin Altınşehir Mahallesi’ndeki Hacı Reşit Kakı Camii Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaşın katılımıyla açıldı.
Caminin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dikkat çeken açıklamalar yaptı:
“Cami medeniyetimizin en önemli unsurudur. İslam şehirlerinin medeni olmasının yolu camilerden geçiyor. Bir şehrin aydınlanmış bir şehir olabilmesi için orada cami olması lazım.
Üç insanın amel defteri kapanmaz birisi cami, okul, kuran kursu yatıran, ikincisi hayırlı evlat yetiştiren anne, babalar üçüncüsü ise ilminden istifade edilen alimler.
Şehirlerimiz camilerle süslenmeli, camisi olmayan mahalle kalmamalı. İstanbulun süsü minareleri, kubbeleridir. Minareleri, kubbeleri görünmez hale getirin İstanbulu atın bir kenara hiçbir şeye yaramaz.
Minaresiz, camisiz şehir ruhsuz bir şehirdir. İstanbul’un üzerinden uçakla geçerken eğer cam kenarında oturuyorsak İstanbul’un ruhunu minareleri, kubbeleri görüyoruz. Cenabı hak bizi camilerden mahrum bırakmasın. Camilerin içini de inşa etmeyi nasip eylesin”
CAMİLERİMİZİ GENÇLERİMİZLE SÜSLEMELİYİZ
Prof. Dr. Erbaş, “Mahallemizin gençleri çocukları burada olacak hocalarımız onları bekliyor. Camilerimizi gençlerimizle çocuklarımızla süslemeliyiz. Ellerinden tutup onları camiye getirmeliyiz. Eğer okuldaysalar bu doğru değil ezan okunduğu zaman gençlerimiz gitsin.
Cuma günleri 2 saat kadar izinleri var. O yaşlarda alışsınlar. Hocalarımız bütün camilerde namaz öncesi ve sonrası kuran, tefsir dersleri veriyor. Verilen emekler boşa gitmesin. Camilerimiz sadece ezan okunup namaz kılındıktan sonra kapısı kapanan yerler olmasın. İçini okul haline getirelim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, cumanız kabul olsun” diye konuştu.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55