Tarih: 06.08.2024 17:12

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki

Facebook Twitter Linked-in

(ANKARA) - İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden hedef almasına Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bakanlık açıklamasında Katz için ''Bahse konu şahıs, muhatap alınacak biri olma niteliğini çoktan yitirmiştir'' denildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın X hesabı üzerinden yaptığı Türçke bir paylaşımda, Türkiye’de Instagram'ın kısıtlanmasına değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alması üzerine Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında, ''İsrail Dışişleri Bakanı, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan, iftira ve yalan dolu, düzeysiz paylaşımlar yapmayı alışkanlık haline getirmiştir.  Bahse konu şahıs, muhatap alınacak biri olma niteliğini çoktan yitirmiştir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Filistinlilere en güçlü desteği vermeyi sürdürecektir'' denildi.

Ömer Çelik:  ''Katz, Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop'un fotokopisi''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Bözcüsü Ömer Çelik de İsrailli Dışişleri Bakanı'nın paylaşımına tepki gösterdi. Çelik X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ''Cumhurbaşkanımızın iradesi, çağdaş Nazilerin suçlarını yüzlerine okumaya devam ediyor… İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop’un fotokopisidir... O günkü Nazilerin sözü neyse, Katz’ın sözü de odur'' dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —