DEVLET BAHÇELİ MEYDANI'NIN İSMİ 'ATATÜRK' YAPILDI, MHP ÜYELER KÜPLERE BİNDİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda, Salihli Devlet Bahçeli Kent Meydanı'nın isminin Atatürk Kent Meydanı olarak değiştirilmesi üzerine, CHP ve MHP'li meclis üyeleri arasında tartışma çıktı.

GÜNDEM 14.11.2024 00:07:00 0
DEVLET BAHÇELİ MEYDANI

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başkanlığında yapıldı. Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu tarafından, Salihli'deki Devlet Bahçeli Kent Meydanı'nın isminin Atatürk Kent Meydanı olarak değiştirilmesi için önerge verildi.

Öneriye MHP ve AKP'li grup başkanvekilleri tepki gösterdi. Önerinin, gündeme alınmasının kabul edilmesi üzerine MHP ve AKP Grubu meclisi terk etti. Yapılan oylama sonrasında Devlet Bahçeli Kent Meydanı isminin Atatürk Kent Meydanı olarak değiştirilmesi kabul edildi.

Önergenin kabul edilmesi sonrasında CHP ve MHP'li üyeler arasında yaşanan tartışma belediye binasının önünde devam etti. Belediye binası önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri, Başkan Zeyrek'e yönelik protestoda bulundu. Polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, şunları söyledi:

"Türk dünyasının lideri saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin ismini kent meydanından kaldırılıp yerine Atatürk Kent Meydanı olarak isim değişikliği sunulmuştur. Her zaman olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı Atatürk'ün maskesi altına sığınıp Sayın Genel Başkan'ımızı Manisa nezdinde Atatürk'le karşı karşıya getirme çabaları vardır. 

DEM ittifakında hep beraber yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin gelmiş olduğu nokta budur. Almış olduğumuz grup kararlarımızla birlikte hem AK Parti grubumuz hem Milliyetçi Hareket Partisi grubumuzla içeriden çıkılmıştır. Gelinen son noktada da Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu oyunu burada bozulmuştur. Bozulmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygımız çok büyüktür. 

Herhangi bir meydana isminin verilmesiyle alakalı hiçbir sıkıntımız yoktur. Türk büyüklerinin isimlerinin meydanlara verilmesi her dönemde olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi'nin daha öncesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde hem Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in hem de Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski Genel Başkanı Bülent Ecevit'in ismi tarafımızca korunmuştur.

 Bu konuda da hassasiyetin belirlenmesi noktasında içeriye çağrımız vardır. Bu tutumunuz hem Manisa'mızı hem de diğer illerimizi şaibeye sokacaktır. Bu karardan kesinlikle dönülmesini bekliyoruz. Biz buradayız. Bırakın Devlet Bahçeli'nin ismini D harfine bile dokunulması halinde olacaklardan mesul değiliz."

Kaynak: ANKA

 

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

AY-YILDIZLI ZAFER: 12 DEV ADAM AVRUPA FİNALİNDE!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

“SEYDİŞEHİR'DE OYUMUZU GERİ VER” SLOGANLARIYLA BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

“CHP’DEN SEÇİLDİ, AKP’YE GEÇTİ: USTAOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA!”

ÖZEL’DEN DAVA ÖNCESİ UYARI: CHP’Yİ YARGI ELİYLE DİZAYN ETTİRMEYİZ!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERVET MULLAOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA: “CHP TESLİM ALINAMAZ!”

KAYYUM GERGİNLİĞİ: BERKAY GEZGİN YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI!

ÖZEL'DEN BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A 'SOKAK' YANITI!

“KURULTAY DAVASI ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU KONUŞMADI: SIRTINI DÖNÜP GİTTİ

KONYA’DA BEKLENMEDİK GELİŞME: CHP VE YRP’Lİ BAŞKANLAR AKP’YE GEÇTİ

OPERASYON SONRASI HABERTÜRK’TEN İLK MESAJ: AKIŞ BOZULMAYACAK

ABLUKA ALTINDAKİ CHP İL BİNASI'NDA HAREKETLİ DAKİKALAR: 'KAYYUM'DAN ÖNCE ONLAR GİTTİ

CHP İSTANBUL KONGRESİ ESASTAN RET ALDI, KAYYUM DİRENİŞTE

CHP İSTANBUL KAYYUMUNA ESASTAN RET:KAYYUMUN YETKİSİ SONA ERDİ

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

HATAY’A HAKARET EDEN ŞOFÖR İÇİN İNCELEME

POLİTİKA FAİZİ İÇİN KRİTİK GÜN:TCMB FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK

ENGİNYURT FLASH HABER'İ HATIRLATTI “ARAŞTIRMADAN BU DEVİR NASIL YAPILDI?”

AYM KARARI TARTIŞMA YARATTI: ÇALIK CEZAEVİNDE TUTULACAK

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

  • Pazar 34.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı