DEVA PARTİSİ'NDEN 2 MİLLETVEKİLİ BİRDEN PARTİDEN AYRILDI

DEVA PARTİSİ

İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, DEVA Partisi'nden istifa etti. Vekillerin CHP'ye katılması bekleniyor.

DEVA Partisi'nden İstanbul milletvekili Evrim Rızvanoğlu ve Tekirdağ milletvekili Cem Avşar, partilerinden istifa ettiklerini duyurdu.Halk TV yazarı İsmail Saymaz, istifa eden iki ismin CHP'ye daha yakın olduğunu söyledi. Rızvabnoğlu ve Avşar'ın CHP'ye katılması bekleniyor.
Rızvanoğlu, "Biliyorum, bu kararım bazı dostlarımı üzecek. Ancak siyaset, sadece kurumsal değil, aynı zamanda bireysel bir yolculuk. Türkiye’nin derinleşen sorunları karşısında zamanla benim siyasi yaklaşımımda da farklılaşmalar oldu. Bu nedenle, hem kendim hem de partim açısından daha sağlıklı bir sürecin önünü açmak adına bu kararı aldım." diyerek istifa kararını duyurdu.

"OLUŞAN MESAFE NEDENİYLE"

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar ise, partisinin politik süreci ile kendi siyasi duruşu arasında bir mesafe oluştuğunu belirterek bu kararı aldığını açıkladı.

Avşar, "Geldiğimiz süreçte siyasi duruşumla DEVA Partisinin politik süreci arasında oluşan mesafe nedeniyle, yoldaşlık hukukunu gözeterek yaptığım uzun bir değerlendirme süreci ardından partiden ayrılma kararı aldım" dedi.