DEVA PARTİLİ 13 İLÇE BAŞKANI PARTİSİNDEN İSTİFA EDEREK CHP'YE KATILDI

İstanbul’da DEVA Partisi’nin 13 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti.

SİYASET 25.10.2023 18:57:00 0
DEVA PARTİLİ 13 İLÇE BAŞKANI PARTİSİNDEN İSTİFA EDEREK CHP

İstanbul'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile geçtiğimiz günlerde 'gizli' görüşme gerçekleştirdikleri ortaya çıkan DEVA Partili isimlere CHP'ye geçmelerine karşılık Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahirman'a belediye başkanlığı verileceği öne sürülmüştü.İstanbul’da DEVA Partisi’nin 13 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti.

Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) Esenyurt, Zeytinburnu, Sancaktepe, Bahçelievler, Esenler, Sultanbeyli, Fatih, Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenyurt, Beylikdüzü ve Silivri ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Büyükçekmece’de bulunan bir otelde toplanan ilçe başkanları adına DEVA Partisi Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman konuştu. Kahriman, partinin kuruluşu sırasında emek harcadıklarını ifade ederek, "Biz yola çıktığımız zaman bu ülkenin geleceği için 81 ilimizde 85 milyon nüfusun herkesin derdine deva olacağız dedik. Ama gelinen noktaya bakıyoruz, 15 vekilin derdine deva olundu. Adalet, hak, hukuk ve emek dedik ama bütün arkadaşlarımızın emeği maalesef 15 vekil için kullanıldı. Partimizde seçime girmeden önce sayın genel başkanımızın bizatihi açıklaması var, ’kendi logomuz ile seçime gireceğiz’. Cuma günü reklamları verildi, maalesef ki cumartesi günü Millet İttifakı ile beraber Cumhuriyet Halk Partisi listeleri ile girilme kararı alındı. Peki bu kararı verecektiniz, Türkiye’nin 81 ilinde bin 600 arkadaşımız vekil olmak için başvuru yapmıştı. Başvuru yaparken partimize güvenerek başvuru yaptı. Bu arkadaşlarımız ile istişare etmeden arkadaşlarımızın başvurusunu göz önünde bulundurmadan bir anlık karar ile maalesef 5 kişi oturup karar verildi” dedi.

Konuşmasının devamın DEVA Partisi’nden İstanbul’dan milletvekili olan isimlere de sitemde bulunan Kahriman, "Biz emek verdik, teşkilat emek verdi, akabinde bu arkadaşlarımız kendilerini vekil yaptılar. İstanbul’da seçilen 5 tane vekil, inanın bölgedeki arkadaşlarımıza teşkilat mensubu arkadaşlarımıza teşekküre bile gelmediler. Partiyi sürekli küçülttüler, maalesef partiyi bu hale getirdiler. Türkiye’ye siyasi parti kuruyorsan kendine ve ekibine güveniyorsan kendi logon ile seçime gireceksin. Eğer bu yüreğiniz yoksa, topluma güven vermiyorsanız başarılı olamazsınız, kusura bakmayın. Nitekim gelinen nokta DEVA Partisi olarak değil bir dernek haline geldi. Ben ve arkadaşlarım bundan sonraki süreçte ülkemizin, çocuklarımız geleceği için adalet ve özgürlük için mücadele edeceğiz, asla pes etmeyeceğiz. En kısa sürede ben ve arkadaşlarım Türkiye’de bu ekip tarih yazacaktır” diye konuştu.

Gazeteci Şaban Sevinç de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, DEVA Partisi'nden istifa eden ilçe başkanlarının CHP'nin 4 Kasım'da yapacağı kurultayının ardından partiye katılacağını duyurdu.
Sevinç'in paylaşımı şöyle:

"Kılıçdaroğlu-Babacan ilişkisi… 15 vekil verdi, 13 ilçe başkanı aldı Kılıçdaroğlu, CHP listelerinden 15 milletvekili verdiği Deva Partisi’nin İstanbul’daki 13 ilçe başkanını CHP’ye transfer etti. Deva’lılar 4 Kasım’daki kurultayın ardından CHP’ye katılacak. İlçe başkanlarının bu sabah yaptığı Deva’dan istifa açıklaması."

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partili 13 ilçe başkanı ile geçtiğimiz hafta sıou gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıkmıştı.Görüşmede, 13 ilçe başkanının partisinde istifa etmesine karşılık DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman'a belediye başkanlığı verileceği öne sürülmüştü.

 

  • BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5172,82% 0,14
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

“İSKENDERUN’DA GÜZELLİĞİN EN DOĞRU ADRESİ: BUSE ŞİRİNOĞLU GÜZELLİK MERKEZİ”

DÜNYA BU GELİŞMEYİ KONUŞUYOR: NETENYAHU ÖZÜR DİLEDİ

NEJAT İŞLER’İN OSMAN GÖKÇEK ÇIKIŞI MAGAZİN MUHABİRİYLE KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

AHMET TÜRK'TEN 'GÖREVE İADE' SORUSUNA YANIT...

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2