Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. sponsorluğunda TURMEPA Derneği tarafından hibe edilen robotik kodlama atölyesi Hanife Uysal Ortaokulu’nda düzenlenen tören ile öğrencilerin kullanımına sunuldu.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit sponsorluğunda TURMEPA Derneği tarafından İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen “Geleceği Kodluyoruz” projesi kapsamında Hanife Uysal Ortaokulu’na hibe edilen robotik kodlama atölyesi açılış törenine TURMEPA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Şadan Kaptanoğlu, Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve davetliler katıldılar.
TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, denizleri gelecek kuşaklara temiz bırakmanın ancak yeni nesle deniz ve çevre sevgisini aşılamaktan geçtiğini, dernek olarak Türkiye genelinde düzenledikleri eğitim ve etkinliklerle her daim denizlerin temiz tutulmasının önemini vurgulamaya çalıştıklarını ifade etti. Deprem sonrasın bölgenin bir an önce normale dönmesi için yerel birimlerle işbirliği yaparak eğitim ve sosyal hayata katkı yapmayı hedeflediklerini belirterek “Robotik kodlama atölyemiz ile öğrencilerimizin geleceği kodlayarak ülkemize katma değer sağlayacak projelere imza atmalarını hedefledik” dedi.
Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit de TURMEPA tarafından proje teklifi geldiğinde hiç düşünmeden sponsor olduklarını, geleceğimiz olan öğrencilerimizin eğitim hayatına katkı sunmak için ellerinden geleni esirgemeyeceklerini ifade etti. Düzgit, tören sonrasında bir yıl olarak imzalanan sponsorluk anlaşmasının üç yıla çıkarılmasını rica etti.
Törende konuşan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de, önceki görev yerlerinde TURMEPA ile birçok projeye imza attıklarını ifade ederek “Çevreyi, denizleri, ekosistemi koruma bilinci oluşturmayı amaçlayan proje ile okulumuzda kurulan Robotik Kodlama ve Üretim Becerileri Atölyelerinde öğretmen ve öğrencilere eğitimler verilerek çocukların denizlerin korunmasına yönelik bilimsel projeler üretmeleri desteklenecek” dedi. İskenderun’da da böyle bir projenin hayata geçirilmiş olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Demiryürek, Şadan Kaptanoğlu ve Recep Düzgit’e ayrı ayrı teşekkür etti.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55