Tarih: 24.09.2023 11:17

DEPREMLERDE AĞIR HASAR ALAN İSKENDERUN OTOGARI YIKILDI

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan İskenderun Otogarı yıkılması ve yeniden yapımı konusundaki yer belirsizliği gündemdeki yerini korurken, Antakya Otobüs Terminali’nde ise onarım çalışmaları tamamlanarak depremin izleri silindi.

Depremde asma tavanı ile duvarları da zarar gören, bazı bilet satış ofisleri kullanılamaz hale gelen Antakya otogarı, çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla eskisi gibi hizmet vermeye başlayacak.

Bu arada 6 Şubat Depremlerinde ağır hasar raporu verilen İskenderun Otogarı bir süredir yıkılmayı beklerken, mevcut hali kentte gelen ve kent dışına çıkacak vatandaşlar için büyük bir sıkıntıya neden oluyordu.

Bazı vatandaşlar, Otogarın sağlam olduğunu savunarak, yenisi yapılmadan yıkımının büyük bir sıkıntıya neden olacağına işaret ettiler. Ancak ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle İskenderun’da otogarının yıkımı yapıldı.

Diğer yandan Otobüs işletmecileri, Otogarın biran önce yapımıyla ilgili karar verilerek İskenderun'a yakışır bir bina inşa edilip, hayata geçirilmesini bekliyor.  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —