Tarih: 11.08.2024 11:05

DEPREMDEN 1 MİLYON DAVA BEKLİYOR!

Facebook Twitter Linked-in

AFAD’ın, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kurum aleyhine 1 milyondan fazla dava açılacağını öngördüğü, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan avukat kadrosu talep ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre bakanlık talebi reddetti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na da deprem nedeniyle 1 milyondan fazla maddi ve manevi tazminat davası açılmasının beklendiği belirtildi.

1 AVUKATA 2 BİN 83 DOSYA

Hazine ve Maliye Bakanlığından avukat kadrosu talep eden AFAD, halihazırda kadrolu avukatlarına kişi başı -2 bin 83  dosya düştüğünü belirtti.  Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığının söz konusu talebe olumsuz yanıt verdiği ileri sürüldü.

Bunun üzerine AFAD’ın doğrudan temin yoluyla avukatlık hizmeti aldığı belirtildi. Bu yolla kurumda görevlendirilen avukatlara 15 Şubat 2024 tarihinden bu yana toplam 2 bin 500 dosya verildiği ifade edildi. Kurumun daha fazla avukat için yıl sonuna kadar yine doğrudan temin yoluna gideceği belirtildi. Kurumun 2023 yılı faaliyet raporunda, deprem nedeniyle kurum aleyhine açılın dava sayısının 3 bin olduğu belirtilmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının da 1 milyon maddi manevi tazminat davasını muhatap olmasının beklendiği ifade edildi.

 


Kaynak: Kısa Dalga

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —