DEMİRTAŞ, OLCAY KILAVUZ'A KARŞI AÇTIĞI DAVAYI KAZANDI

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’e yönelik suikastta adı geçen MHP'li Olcay Kılavuz ve eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'a karşı açtığı hakaret davalarını kazandı.

GÜNDEM 11.01.2023 11:57:00 0
DEMİRTAŞ, OLCAY KILAVUZ

Edirne Cezaevi’nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son olarak adı eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinde geçen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’a karşı açtığı tazminat davalarını kazandı. Demirtaş’ın avukatı Hadi Cin, Demirtaş’a hakaret eden, hedef gösteren çok sayıda kişi için de davaların sürdüğünü söyledi.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre Hadi Cin, MHP'li Olcay Kılavuz’un Meclis konuşmalarında, sosyal medyada, kapalı ve açık toplantılarda Demirtaş’a hakaret ettiğini söyleyerek, “Söz konusu Demirtaş olunca Olcay Kılavuz isimli MHP milletvekili direkt küfürlü konuşuyor. Bir milletvekilinin bu acziyet içinde olması, topluma kötü örnek olması sık rastlanılan bir durum değildir. Kendisi hakkında her hakaret için ayrı ayrı suç duyurusu ve tazminat davası açtık. İlk tazminat davamızı kazandık, dokunulmazlığı devam ettiği için henüz hakkında ceza davası yok ama dokunulmazlığı biter bitmez sanık sandalyesine oturacak. Ayrıca iki tazminat davası da devam ediyor, her ikisini de kazanacağımızdan eminim” dedi.

Cin, AKP’nin eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık’a karşı açtıkları tazminat davasını da kazandıklarını, dokunulmazlığı bitince hakkında ceza davası açıldığını ve Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıp ceza aldığını söyledi.

KAPLAN, SOYLU, YÖNTER: DAVALAR DEVAM EDİYOR

Cin’in verdiği bilgiye göre, Demirtaş’ı hedef gösteren ve hakaret eden çok sayıda isim hakkında tazminat davası ve soruşturmalar da devam ediyor. Hakkında dava açılan ve suç duyurusu yapılan isimlerden bazıları şöyle: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Hilal Kaplan, Youtuber Büşra Dede.

AİHM’İN KESİNLEŞMİŞ KARARI BULUNMAKTA”

Cin şöyle devam etti:
“Bu isimler Sayın Demirtaş hakkında her fırsatta hakaretlerde bulunuyor ve kendi kitlelerini de küfür ve hakaret etmeye teşvik ediyor. Bu kişiler kendilerinden hesap sorulmayacağından o kadar eminler ki ağızlarının hiçbir ayarı yok ancak yargı ne kadar taraflı olursa olsun veya ne kadar baskı altında olursa olsun aldığımız sonuçlar da gösteriyor ki bazı ifadelerin hukuken korunması mümkün değil. Nitekim Erdoğan'a 'katil' veya 'terörist' diyen hemen herkese ceza verilmiştir. Dava ve suç duyurularımızda bu emsal kararları sunuyoruz, örneğin Roboski Katliamı için, sorumlu tutma anlamında dahi olsa Erdoğan'a bu sözlerin söylenmesinin korunmadığı ve cezalandırıldığı çok sayıda karar var. Her ne kadar hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz çoğu kişi müvekkilimizin Kobani protestoları nedeniyle tutuklu olduğunu söyleyip hakaretlerini haklı göstermeye çalışsa da Kobani protestolarında insanların ölmesinden müvekkilin sorumlu tutulmayacağına dair dünyadaki en yüksek mahkeme olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kesinleşmiş kararı bulunmakta. Dava ve suç duyurularımızdan sonuç alınıncaya kadar tüm yargı yollarına başvurulmaktadır ve başvurulacaktır.”

“KİMSENİN BU KİRLİ TEZGAHA DÜŞMEMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ”
Cin son olarak şunları söyledi:
“Bazı siyasetçiler, bazı kesimleri sosyal medyada hedef alarak kendilerine hakaret edilmesini sağlayıp ardından yüz binlerce vatandaş hakkında tazminat davası açarak bunu bir gelir kapısını haline getirmiş. Oysa bizim amacımız bu kirli dilin önlenmesidir, toplumda nefreti pompalayan sorumsuzca sözlerin siyasi tartışma seviyesi haline gelmesine dur demektir. Zaten bu nedenle verdiğimiz hukuk mücadelesini sık sık basına duyurup kimsenin bu kirli tezgaha düşmemesi için çaba gösteriyoruz.”

 

  • BIST 100

    10484,77%-1,35
  • DOLAR

    42,33% 0,19
  • EURO

    49,30% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5516,99% -2,45
  • Ç. ALTIN

    9210,19% -3,00

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

ERHÜRMAN ANKARA’DA KONUŞTU: RUM TARAFI BİZİ YOK SAYDIKÇA KRİZ DERİNLEŞİR!

TÜRK YANGIN UÇAĞI HIRVATİSTAN’DA DÜŞTÜ: BAKIM İÇİN GİTTİ, KARA HABERLE DÖNDÜ!

DİLOVASI’NDA ÖLEN KADINLARIN ÇALIŞTIĞI FABRİKANIN PATRONU TANIDIK ÇIKTI!

SİLİVRİ’DE KAOS: İBB DAVASI ADALET SİSTEMİNİ TIKADI!

İSTANBUL YİNE SALLANDI! MERKEZ ÜSSÜ SİLİVRİ!

MHP’Lİ BAŞKANDAN SKANDAL HAREKET! KAN PARASINI BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KARŞILAMIŞ!

AZİZ İHSAN AKTAŞ CİNSEL TACİZDEN SABIKALI ÇIKTI

GÖKYÜZÜNDEKİ FACİA: 20 ŞEHİDİN SIRRI KARA KUTUDA!

İMAMOĞLU: MAHKEME TRT’DE YAYINLANSIN… HERKES İZLESİN, GERÇEĞİ GÖRSÜN!

İMAMOĞLU DOSYASINDA ÇELİŞKİLER: MASAK “TESPİT YOK” DEDİ, SAVCILIK SUÇ BULDU

SİYASETTE DEPREM ETKİSİ: AKP’Lİ VEKİLİN AĞABEYİ “RÜŞVETTEN” ŞÜPHELİ!

NAGEHAN ALÇI'DAN DEMİRTAŞ İDDİASI: GÜVENDİĞİM KAYNAKLARDAN ALDIĞIM BİLGİYE GÖRE…

 TSK’DE YÜREK YAKAN FACİA! 20 ŞEHİT, 1 ULUSUN ACI GÜNÜ

MAHKEMEDEN AHMET ÖZER İÇİN TAHLİYE KARARI!

ÖZEL’DEN AKP’YE: “UYUŞTURUCU DA, YOLSUZLUK DA, SİZDEN BESLENİYOR!

CHP İL BİNASINA EL KOYMA TALEBİ! İMAMOĞLU’NA SUÇ ÖRGÜTÜ KURMA VE 143 SUÇLAMA

BİR AYDA İKİNCİ TEMAS: KOÇ VE GÜRLEK’TEN GÜNDEMİ SARSAN BULUŞMA!

Yükleniyor


CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

  • Cuma 20.1 ° / 14.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7