DEM PARTİ İMRALI HEYETİ İLE NEÇİRVAN BARZANİ GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

DEM Parti İmralı heyeti ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani görüşmesi başladı.

GÜNDEM 17.02.2025 10:53:00 0
DEM PARTİ İMRALI HEYETİ İLE NEÇİRVAN BARZANİ GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti'nin PKK Lideri Abdullah Öcalan ile 28 Aralık 2024’te ve 22 Ocak’ta yapılan görüşmeler sonrası başlattığı ziyaretleri sürüyor.

Heyet, ziyaretler kapsamında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşmesi 10.00'da başladı.Görüşmede İmralı heyeti, Öcalan ile yapılan görüşmelere ilişkin bilgilendirmede bulunacak, Barzani’nin sürece ilişkin görüş, öneri ve düşüncelerini alacak.Görüşmenin ardından açıklama yapılması bekleniyor.

Heyette İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Asrın Hukuk Bürosu’ndan Özgür Erol ve İbrahim Bilmez, DEM Parti Dış İlişkiler Komisyonu Eşsözcüsü Berdan Öztürk, DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç yer alıyor.

İmralı Heyeti, ziyaretler kapsamında dün Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani ile görüştü. Görüşme 1 saat 45 dakika sürerken ardından ortak açıklama yapılmadı.Görüşme sonrası Mesut Barzani'nin Medya Ofisi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada Barzani'nin yeni sürecin, sorunların çözümü için "en doğru yol" olduğunu kaydettiği vurgulandı. Barzani, tüm tarafların, sürecin başarıyla sonuçlanması için çaba göstermesi gerektiğini belirttildi.Desteğini açıklayan Barzani, Türkiye'deki sürecin ilerlemesine katkıda bulunmaya hazır olduğunu ifade etti.

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 28 Aralık 2025'te İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmüştü.
Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapmıştı. Buldan ve Önder'in yazılı açıklamasında Abdullah Öcalan'ın açıklamalarına yer verilmişti.

Abdullah Öcalan, açıklamasında, "Sayın Bahçeli’nin ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim" demişti. Öcalan, "Heyet bu yaklaşımımı gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacaktır. Bunlar ışığında gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım" ifadelerini kullanmıştı.

Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk'ten oluşan DEM Parti heyeti, yılbaşından sonra siyasi partilerle temasa başlamıştı.

2 Ocak'ta TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşen DEM Parti heyeti, daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmişti. Heyet, 6 Ocak'ta AKP TBMM Grubu ile görüşmüştü. DEM Parti heyeti 7 Ocak'ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelmişti. Heyet ayrıca Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi ve DEVA Partisi ile görüşmüştü.

DEM Parti heyeti ayrıca eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı da ziyaret etmişti.

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyetin ikinci görüşmesi 22 Ocak'ta gerçekleşmişti. Görüşme 4 saat sürmüştü.

İmralı Heyeti, PKK lideri Abdullah Öcalan'la yaptığı ikinci görüşme sonrası, "Öcalan'ın sürece ilişkin çalışmalarını sürdürdüğüne" ilişkin kısa bir açıklama yapmıştı.
 

  • BIST 100

    16642,49%1,23
  • DOLAR

    43,49% 0,04
  • EURO

    51,31% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6873,87% 5,71
  • Ç. ALTIN

    11786,68% 3,61

MARAŞ’TA TARİHİ HESAPLAŞMA: "ORDUYU KIŞLADA TUTANLAR 35 BİN CANIN VEBALİNDEDİR!"

İSKENDERUN’DA GENÇ KADIN SOSYAL MEDYADA KANDIRILDI, TECAVÜZE UĞRADI

ŞİMŞEK’İN 20’LER MASALI TUTMADI: YIL ENFLASYONLA AÇILDI

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI: İLK DURUŞMADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI, TUTUKLULUKLAR İÇİN KRİTİK SÜREÇ

ESP’YE ŞAFAK OPERASYONU: EŞ GENEL BAŞKAN MURAT ÇEPNİ VE GAZETECİLER DAHİL ÇOK SAYIDA GÖZALTI

SİYASETTE YENİ DÖNEMİN ŞİFRESİ: ÖCALAN, DEMİRTAŞ, SURİYE VE TÜRKİYE

SİYASETTE YENİ DÖNEMİN ŞİFRESİ: ÖCALAN, DEMİRTAŞ, SURİYE VE TÜRKİYE

TOPUK SELAMIYLA GİRDİ, 26 GÜNDE ERDOĞAN’I RAHATSIZ ETTİ

EPSTEIN BELGELERİNDE TÜRK MEDYA PATRONU: “YARAMAZ AHMET” YAZIŞMALARI

İRAN GERİLİMİ DÜŞTÜ, MOTORİN ZAMMI RAFA KALKTI

KALE SİYASETİ BİTTİ: ÇORUM’DAN İKTİDARA TARİHİ MEYDAN OKUMA

 EMEKLİYE “İSVİÇRE’DE YAŞAMIYORSUN” DİYEN VEKİL, AYNI EMEKLİLER İÇİN 7 KEZ İMZA ATMIŞ

İMAMOĞLU İLE AYNI DOSYADAYDI: SORBONNE DİPLOMA İPTALİNİ KABUL ETMEDİ

ABD ADALETİ EPSTEIN DOSYALARINI AÇTI: TRUMP JÜRİ KOLTUĞUNDA GÖRÜLDÜ

MHP’Lİ İSİMDEN EMEKLİ ÇIKIŞI: “ANAM BİLE İSYAN EDİYOR”

HATAY İSKENDERUN VE İSTANBUL HAVALİMANI’NDA DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU

YAĞIŞIN ARDINDAN GELEN GÖÇÜK: PAYAS’TA ALTYAPI ALARMI

AKARYAKITTA ZAM TSUNAMİSİ: ÜÇ GÜN, ÜÇ ZAM...

EKRAN YÜZLERİ DOSYADA: UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI ÜNLÜLER DÜNYASINA UZANDI

BEBEK OTEL SORUŞTURMASINDA SAVCILIK DOSYASINA GİREN İFADE: POKER MASASI, DEFTER, OYUN TAKVİMİ VE ÜNLÜ İSİMLERE DAİR İDDİALAR

ŞARKICI FATİH ÜREK’İN HAYATINI KAYBETTİĞİ BİLDİRİLDİ: 3,5 AYLIK YOĞUN BAKIM SÜRECİ VE HASTANE AÇIKLAMASI

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI: İLK DURUŞMADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI, TUTUKLULUKLAR İÇİN KRİTİK SÜREÇ

ESP’YE ŞAFAK OPERASYONU: EŞ GENEL BAŞKAN MURAT ÇEPNİ VE GAZETECİLER DAHİL ÇOK SAYIDA GÖZALTI

SİYASETTE YENİ DÖNEMİN ŞİFRESİ: ÖCALAN, DEMİRTAŞ, SURİYE VE TÜRKİYE

SİYASETTE YENİ DÖNEMİN ŞİFRESİ: ÖCALAN, DEMİRTAŞ, SURİYE VE TÜRKİYE

EPSTEIN BELGELERİNDE TÜRK MEDYA PATRONU: “YARAMAZ AHMET” YAZIŞMALARI

KALE SİYASETİ BİTTİ: ÇORUM’DAN İKTİDARA TARİHİ MEYDAN OKUMA

  • Salı 12.8 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 16 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 15.2 ° / 5 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9