DEM HEYETİ İKİNCİ KEZ İMRALI'YA GİDİYOR
DEM HEYETİ İKİNCİ KEZ İMRALI'YA GİDİYOR
DEM Parti heyeti, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere bugün ikinci kez İmralı Adası'na gidecek.DEM Parti heyeti, PKK lideri Abdullah Öcalan ile ikinci kez görüşmek için bugün İmralı Adası'na gidiyor.Heyette bir önceki görüşmede de yer alan DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Van Milletvekili Pervin Buldan bulunuyor.
Heyet, PKK lideri Abdullah Öcalan ile ikinci kez görüşmek için 20 Ocak'ta başvuruda bulunmuştu.Adalet Bakanlığı'na yazılı olarak yapılan başvuru Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder tarafından gerçekleştirilmişti.
DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 28 Aralık'ta İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmüştü.Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapmıştı.
Buldan ve Önder'in yazılı açıklamasında Abdullah Öcalan'ın açıklamalarına yer verilmişti.Abdullah Öcalan, açıklamasında, "Sayın Bahçeli’nin ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim" demişti.
Öcalan, "Heyet bu yaklaşımımı gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacaktır. Bunlar ışığında gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım" ifadelerini kullanmıştı.
Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk'ten oluşan DEM Parti heyeti, yılbaşından sonra siyasi partilerle temasa başlamıştı.2 Ocak'ta TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşen DEM Parti heyeti, daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmişti.
Heyet, 6 Ocak'ta AKP TBMM Grubu ile görüşmüştü. DEM Parti heyeti 7 Ocak'ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelmişti.Heyet ayrıca Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi ve DEVA Partisi ile görüşmüştü.DEM Parti heyeti ayrıca eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı da ziyaret etmişti.
-
BIST 100
16233,40%1,14
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,47% -0,06
-
GRAM ALTIN
6483,15% 1,69
-
Ç. ALTIN
10892,48% 1,20
İlgili Haberler
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI
YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ
BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU
Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”
GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
Yükleniyor
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
CHP’DE SÜRPRİZ DÖNÜŞ: EMİNE ÜLKER TARHAN YILLAR SONRA KÜRSÜDE
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
BENZİN VE MOTORİNDE DALGA: POMPA FİYATLARI ALTÜST
- Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




