CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSMAİLAĞA CEMAATİ'NE KIYAK

Cemaat ve vakıflara kıyak üstüne kıyak yapılmaya devam ediliyor. Son olarak İsmailağa Cemaati’ne, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir özel ayrıcalık tanındı.

GÜNDEM 11.04.2023 10:11:00 0
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

İsmailağa Cemaati’nin devletten izinsiz yardım toplamasına izin verildi. Erenköy Cemaati’nin vakfı ile AKP’lilerin vakıfları da vergiden muaf tutuldu.İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluşlar” listesine İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı da eklendi. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun 6’ncı Maddesi’ne göre kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamıyorlar. 

Ancak, İsmailağa’ya İçişleri Bakanlığı’nın önerisi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile izinsiz para toplama hakkı verdi. Bu sayede İsmailağa Cemaati üyeleri devletten izin almayıp diledikleri gibi para toplayabilecek.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre İzin yardım toplama hakkı verilen dernek ve vakıflar arasında, Deniz Feneri Derneği, Diyanet Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), gerici Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de yer alıyor. Ayrıca, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve İlim Yayma Vakfı da izin almadan yardım toplama hakkı verilen kuruluşlar listesinde. AKP yöneticilerinin dernek ve vakıflarının da bulunduğu listede Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) gibi dernekler ise yer almıyor.

Vergiden de muaf

Erdoğan, seçim öncesi bazı vakıfları da vergiden muaf tuttu. Erenköy Cemaati’ne bağlı Hace Musa Topbaş Vakfı’na 21 Mart’ta vergi muafiyeti hakkı tanındı. Vakfa adı verilen Hace Musa Topbaş, Erenköy Cemaati’nin önceki lideri. Cemaatin şimdiki lideri ise oğlu Osman Nuri Topbaş.

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı da 3 Nisan’da vergiden muaf tutuldu. Bu vakfın yöneticileri arasında AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, eski Üsküdar Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Kara, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi AKP’li Osman Aydın, eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sedat Ecin, eski AKP Milletvekili Adnan Boynukara yer alıyor. Ayrıca AKP’den milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Hakkı Şanlı ile Türk Telekom yöneticisi Mehmet Beytur gibi bürokratlar da bu vakfın yönetiminde.

İskeleye çöktüler

İktidara yakın birçok ismin yönetiminde yer aldığı Türkiye Tasarım Vakfı da 21 Mart’ta vergiden muaf tutuldu. ‘Beşli Çete’den Kalyon Holding’in sahibi Orhan Cemal Kalyoncu’nun oğlu Mehmet Kalyoncu, TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Güveli, TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erbay ve yandaş Yeni Şafak’ın yazarı Ali Saydam gibi çok sayıda dikkat çeken isim de vakfın yönetiminde.

Ayrıca İBB’nin Kuzguncuk İskelesi’nin üst kısmını Türkiye Tasarım Vakfı kullanıyor. İBB’nin ilçe belediyelerden sorumlusu Tonguç Çoban, tarihi bir nitelik taşıyan Kuzguncuk İskelesi’nin AKP’li İBB yönetimi tarafından Şehir Hatları’na kiraya verildiğini, Şehir Hatları’nın da burayı Türkiye Tasarım Vakfı’na aylık 2 bin 200 liraya kiraladığını belirtmişti. Vakıf tarihi iskeleyi tahliye etmezken İBB ile vakıf arasındaki mahkeme süreci de devam ediyor.

 

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,90% 0,05
  • EURO

    41,06% 0,14
  • GRAM ALTIN

    3766,88% 0,98
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 1,51

ERDOĞAN 10 HÜKÜMLÜYÜ AFFETTİ: ARALARINDA HİZBULLAHÇILAR DA VAR!

ÖZEL, LE MONDE'A KONUŞTU: BU BİR SİVİL DARBE GİRİŞİMİDİR

DAVUTOĞLU İLE GÖKÇEK ARASINDA 'YOLSUZLUK' POLEMİĞİ

ÖZGÜR ÖZEL; TUTUKLU GENÇLER YARIN İLK İŞ SİLİVRİ'DEYİM!

ÖZGÜR ÖZEL TRABZON'DA…

İSTANBULLULAR MALTEPE'YE AKTI: ADAYIMI BIRAK, SANDIĞI GETİR

ERDOĞAN'DAN HAFİZE GAYE ERKAN'A YENİ GÖREV

YAPAY ZEKA ŞİRKETİ XAI, SOSYAL MEDYA PLATFORMU X'İ (TWİTTER) SATIN ALDI

CHP, İPTAL TALEBİYLE AYM'YE BAŞVURDU:

İBB SORUŞTURMASINDAKİ 'TANIK'LARDAN BİRİ AKP'NİN ADAYI ÇIKTI

TBB BAŞKANVEKİLİ ZEYDAN KARALAR OLDU

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EBRU ÖZDEMİR TUTUKLANDI

CHP'Lİ EMRE: KİMİN VİCDANINA SIĞAR

CHP'NİN BOYKOTYAP SİTESİNE MAHKEMEDEN ENGEL!

İMAMOĞLU SİLİVRİ’DEN NY TİMES’A YAZDI: BEN, CUMHURBAŞKANI’NIN ANA RAKİBİYİM, TUTUKLANDIM

ŞİŞLİ DE YURTTAŞLAR KENT LOKANTASI'NIN ÖNÜNE HALK SOFRASI KURDU!

ODTÜ'YE POLİS BASKINI: 9 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI!

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI GÖZALTINA ALINDI…

BEŞİKTAŞ, DERBİDE YARIN GALATASARAY'I AĞIRLAYACAK

TCMB 2 ŞİRKETE FAALİYET İZNİ VERDİ

ULUDAĞ’DA KERVANSARAY OTEL'DE YANGIN: 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

KONDA: TOPLUMUN YÜZDE 73'Ü, İMAMOĞLU PROTESTOLARINI HAKLI BULUYOR

SEKİZ GAZETECİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI!

İSTANBUL’DA İMAMOĞLU PROTESTOLARI! ON BİNLER YİNE SOKAKTA

MAHİR POLAT HASTANEYE KALDIRILDI

GRAND KARTAL OTEL'İN SAHİBİNİN EŞİ VE 2 KIZI TUTUKLANDI

1879 GÖZALTI, 260 TUTUKLU, 468 ADLİ KONTROL....

İMAMOĞLU: AND OLSUN Kİ HEM BU DÜNYADA HEM DE MAHŞERDE HESAP SORACAĞIM

ÖZGÜR ÖZEL "VİCDANLARA ŞİKAYET EDERİZ" DEDİ…

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'MEZAR' YANITI…

Yükleniyor


ERDOĞAN 10 HÜKÜMLÜYÜ AFFETTİ: ARALARINDA HİZBULLAHÇILAR DA VAR!

ÖZEL, LE MONDE'A KONUŞTU: BU BİR SİVİL DARBE GİRİŞİMİDİR

DAVUTOĞLU İLE GÖKÇEK ARASINDA 'YOLSUZLUK' POLEMİĞİ

ÖZGÜR ÖZEL; TUTUKLU GENÇLER YARIN İLK İŞ SİLİVRİ'DEYİM!

ÖZGÜR ÖZEL TRABZON'DA…

İSTANBULLULAR MALTEPE'YE AKTI: ADAYIMI BIRAK, SANDIĞI GETİR

ERDOĞAN'DAN HAFİZE GAYE ERKAN'A YENİ GÖREV

  • Pazar 20.8 ° / 8.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.8 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Salı 25 ° / 9.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
10.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
11.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
12.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
17.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35