CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 14 ÜNİVERSİTEYE YENİ REKTÖRLER ATADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 üniversiteye yeni rektör atadı ve YÖK üyeliğine yeni bir isim getirdi. Ayrıca, Türk-Japon Üniversitesi Konseyi üyeleri de değişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla 14 üniversiteye yeni rektörler atadı. Ayrıca, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine de yeni bir atama gerçekleştirildi. Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeleri de değiştirildi.
YENİ REKTÖRLERİN GÖREVİNE BAŞLADIĞI ÜNİVERSİTELER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı atamalara göre, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Şahin, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Tolga Tolunay, Avrasya Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mahir Kadakal, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmet Duruel, Siirt Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Nihat Şındak, Tarsus Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ali Özen, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Toros Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ömer Arıöz, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Ufuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Hakan Haliloğlu, ve Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmet Durman atandı.
YÖK ÜYELİĞİNE YENİ ATAMA
YÖK üyeliğine ise Doç. Dr. Huriye Reyhan Demircioğlu atandı. Ayrıca, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine yapılan değişiklikle, Dr. Yener Mehmet Sonuşen görevden alındı ve yerine Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, Prof. Dr. İsmail Yüksek, ve Prof. Dr. Mesut Güner atandı.
İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE REKTÖR DEGİŞİMİ
Prof. Dr.Mehmet Duruel, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı.1973 yılında Antakya’da doğan Mehmet DURUEL, Reyhanlı’da ilk ve ortaöğrenimini tamamladı. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne girdi ve 1995 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını 1998’de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sosyal Siyaset, doktorasını ise aynı enstitüde 2004’te Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında tamamladı.
Akademik kariyerine 1996 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde başlayan Duruel, aynı üniversitede Profesör, Yüksekokul Müdürü, Göç Araştırmaları Anabilim Dalı başkanı ve Rektör Danışmanı olarak görev yapmıştır. Sosyal politika, göç ve istihdam politikaları üzerine çok sayıda makale ve kitap bölümü yazmıştır. Bunun yanı sıra çeşitli ulusal ve uluslararası projelerde araştırmacı olarak yer almıştır.Ayrıca ÖSYM İlçe Sınav Koordinatörlüğü ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Resmi Arabuluculuk gibi idari görevlerde bulunmuştur.

-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler

İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!
ÜRETEN, DEĞER KATAN VE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN TÜM KADINLARIN YANINDAYIZ.
YIKIM BAŞLADI, BİNA BİR ANDA ÇÖKTÜ: İSKENDERUN’DA KORKU DOLU GECE
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
Yükleniyor
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI
İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!
ÜRETEN, DEĞER KATAN VE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN TÜM KADINLARIN YANINDAYIZ.
YIKIM BAŞLADI, BİNA BİR ANDA ÇÖKTÜ: İSKENDERUN’DA KORKU DOLU GECE
ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu



