CUMHUR İTTİFAKI'NIN HBB BAŞKAN ADAYI ÖNTÜRK, PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı'nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, 6 Şubat depremlerinde en çok yıkımın yaşandığı Antakya'nın yeniden ayağa kaldırılmasının öncelikleri olduğunu belirtti.

Hatay 4.03.2024 17:09:00 0
CUMHUR İTTİFAKI

Cumhur İttifakı'nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, 6 Şubat depremlerinde en çok yıkımın yaşandığı Antakya'nın yeniden ayağa kaldırılmasının öncelikleri olduğunu belirtti.
AK Parti adayı Öntürk, Hatay Merkez Salonu'nda düzenlenen "Hatay'da Yüzler Gülsün Diye" başlıklı toplantıda projelerini anlattı.
Büyükşehir Belediyesi yönetimini eleştiren Öntürk, "HATAY BU TABLOYU HAK ETMİYOR. Hataylılar, yapay zekayla tespit edilen belediye başkanı yerine yapan zekayla şehrine hizmet etmeyi şereflerin en büyüğü sayan, ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışına sahip, şeffaf, iş bilen ve çalışkan kadrolar bekliyor." diye konuştu.
Hatay’ı yeniden ayağa kaldıracak vizyona, birikime ve enerjiye sahip olduğunu kaydeden Öntürk, 15 ilçede gerek Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak, gerekse de kamu ile işbirliği içinde bulunarak gerçekleştirilecek projeleri şu ifadelerle aktardı; “Şu anda şehrimizin yeniden ayağa kalkması için Hükümetimiz tüm imkânları seferber etmiş durumdadır. Bir yandan inşa ettiğimiz toplu konutlarımız ve köy evlerimiz ilk sahipleriyle buluşurken, bir yandan da hastanelerimiz, okullarımız, kamu binalarımız inşa edilip hizmet vermeye başladı. Bir yandan temiz ve sağlıklı içme suyuna erişim için İller Bankası ve DSİ tarafından yapılan şebeke yenileme, kuyu açma, isale hattı çalışmaları devam ederken, diğer yandan altyapı, sahil tahkimatı ve yol çalışmaları devam ediyor. Tüm bu projelerin asıl ilham kaynağı, Hatay’ımızın ihtiyaçlarına cevap vermek olduğu kadar; yönetmeye talip olduğumuz belediyeye kanunun yüklediği sorumluluklardır. Projeleri inceleyebilmeniz için, “hataydayuzlergulsundiye.com” web sitesine yükledik” ifadelerini kullandı.

Öntürk ilçeleri modern hale getirecek olan projelerini ise şöyle sıraladı;
Altyapı master planını master imar planı ile örtüştüreceğiz. Elektrik, telefon, internet hizmetlerinin yer altı tünellerinden sunulmasını koordine edeceğiz.

Su depolarını bilgisayarlı otomasyon sistemi ile kontrol ederek anlık denetleyeceğiz. Yeni gölet ve barajlar inşa ederek yeni su kaynakları oluşturacağız. Tarımsal sulama ile ilgili DSİ ile iş birliği yaparak içme suyundan bağımsız kaynaklar oluşturacağız. HATSU marifetiyle 50 yıllık su planlaması yapacağız. Köylerdeki içme suyu şebekelerini gözden geçirerek, yeni kuyular açıp, depo eksikliklerini gidereceğiz. Barajlar yapacağız!
Bentler kurarak uygun yerlerde 300 bin ile 500 bin metreküp arası su elde edebileceğimiz küçük baraj yapıları oluşturacağız.

Asi nehri ve çevresi ile ilgili Antakya’mızın hafızasını koruyacağız. Asi Nehrini kente yeniden kazandıracağız.
Asi Nehrine gelen suyun gerisinde oluşturacağımız rezervuar alanı ve arıtma tesislerinin deşarj suları ile nehir içerisinde yapacağımız setlemeler, yaz aylarında eksilen debi problemini çözecek, kışın oluşacak olası taşkınları da kontrol altına almamızı sağlayacaktır.

Örnek köy modelimizdeki donatılar şu şekilde:
Konut, Meydan, Cami, Köy Konağı, Kültür Evi, Nikah Salonu, Muhtarlık, Kooperatif Satış Birimleri, Pazar Yeri, Sağlık Ocağı, İlköğretim Okulu, Lojman, 100 Baş İnek Ahırı, İpek Böceği Yetiştiriciliği, Kadın Kooperatif, Rekreasyon Alanı, Bungalov Konaklama, Spor Kompleksi, Fırın, Market, Köy Kahvesi, Otopark. Asfaltsız köy ve mahalle bırakmayacağız.

Tüm şehir içi yollarımızı master ulaşım planına göre 2 aşamada yapacağız. Büyükşehir yol ağındaki alt ve üst geçit gereksinimi olan noktaları tespit edecek ve ivedilikle inşasını tamamlayacağız.
Trafik sinyalizasyon sistemi ve uyarı levhalarını rehabilite edecek, yeni nesil sistemler kuracak, emniyet trafik şube müdürlüklerimizle iş birliği yapacak tek bir merkezden kontrol edilmesini sağlayacağız.
Açmayı ve yenilemeyi planladığımız bazı yollar:
Amanos Tüneli ve İskenderun-Antakya Otoyolunun / Belen Otobanı Tünelinin Büyükşehir yol ağında kalan güzergâhları yapacağız.
Samandağ Turizm Yolu (Çevlik-Antakya arası 30 km), Samandağ – Meydan Mahallesi Sahil Yolu (8 km), Kırıkhan Ambulans Yolu (2.6 km), Arsuz-Hatay Havalimanı yolu (38 km), Osmaniye-Erzin Yolu (12 km), Çevlik-Kale arası yol genişletme ve devamı Kale-Işıklı Yolu, Belen (Gedik)- İskenderun (Suçıkağı) arası yolun yapılması. Erzin- Dörtyol arası yolun ve donatılarının yapılması, Maraşboğazı-Kapısuyu arası Amanos Turizm Yolu. Yayladağı-Samandağ arası köy bağlantı yolları, Apaydın-Altınözü Yolu, Kırıkhan(Yalangoz)- Hassa (Aktepe) arası yol yapımı, Hassa OSB-Havalimanı Bağlantı Yolu, Ceylanlı-Sarıseki Yayla Turizmi Yolu, Hassa Çardak Dörtyol arası yayla yolu
 

Şehirlerarası otobüs terminallerini şehrin mevcut trafiğine yük olmayacak veya en az yük getirecek doğru noktalarda kuracağız.

Hatay’ımıza yakışır kompleks ve entegre hal tesisleri inşa edeceğiz.
 

Tezgâhların rahat kurulabildiği, yükleme ve tahliyenin rahat yapılabildiği mimari özelliklere sahip kompleksler inşa edeceğiz.
 

Turistik amaçlı sahil yapılaşması, deniz turizminin yanında inanç, yayla ve dağ sporları turizminin geliştirilmesi ve Hatay’ın kongre turizminin merkezi haline gelmesi için gayret edeceğiz. Kıyı yapılaşmalarına standart getireceğiz. Turizm yatırımları için uygun arsalar üreteceğiz. Şehir merkezindeki sahillerde mendirekler yaparak, plaj yapıları oluşturacağız. Böylece insanımızın şehir içinde ve yerleşim noktalarına yakın bölgelerde denize girmesini sağlayacağız. İlçelerde kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirileceği kültür merkezleri inşa edeceğiz. Türkiye’nin en büyük kitap fuarlarından birini Hatay’da kuracağız.

Hatay’ımızın ürün zenginliğini ve gastronomideki markalaşmasını sağlayacak, yılda 3 milyon ziyaretçiyi hedeflediğimiz bir merkezin projesini hayata geçireceğiz.

Hatay’ımızın ulusal ve uluslararası sektörlerde güçlenmesi ve tanınmasının yanında yıllık ziyaretçi sayısının artması için kompleks bir fuar projesi yapacağız.

İskenderun sahilinde Altyapı Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan acil eylem planı çerçevesinde sahilde bir çalışma başlattık. Sahil bandında bu yükseklikte tahkimat yapmamız mecburiydi. Adeta sahile bir perde duvar örmüş olduk. Bu tasarımla da bunu doğal bir eğimle yol seviyesini yükselterek yürüyüş yolu oluşturduk. Bazı yerlerde yürüyüş yolunu yukarı alarak arkasında içe doğru inen amfilerle topografyayı normalleştirdik. Yer yer denizi içeri alarak havuzlu meydanlar oluşturduk. Yapılacak tahkikatlarla güvenli bir sahil kullanımıyla birlikte, yapılacak tesislerin sağladığı güçlü donatılarla Samandağ’ımızın bambaşka bir vizyona kavuşmasını hedefliyoruz. Payas ve Dörtyol ilçelerimizin de sahillerini tamamlayacağız.

İş, istihdam ve üretimin arttırılması için organize sanayii bölgelerimizin kapasitelerinin artırılması, organize sanayii bölgelerinin kurulması için gereken imar planlamaları ile altyapı yatırımlarını yapacağız.
İhtisas OSB’leri ile Hatay ekonomisini güçlendireceğiz. Özellikle ayakkabı, mobilya, çelik ve gıda sektörleri için ayrı ayrı OSB’lerin planlamasını ve yatırımlarını hayata geçireceğiz.

Akıllı kent uygulamalarını hayata geçireceğiz. Hatay’a özel imar yönetmeliği. Kent merkezlerinde yığılmaların önüne geçecek yeni alt merkezler oluşturacağız. Deprem risklerinin bertaraf edilmesi amacıyla; Kentsel dönüşüm ve gecekondu önleme bölgeleri için yapılacak imar planlamaları ve uygulamaları için hızlı ve etkin kararlar alma yetkisine sahip; Emlak Konut, TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığının paydaşı olduğu yeni bir model ve bu modeli işletecek bir birimin kanunla kurulmasını ve çalışmasını temin edeceğiz.
 

  • BIST 100

    15068,58%1,03
  • DOLAR

    43,13% 0,02
  • EURO

    50,43% 0,43
  • GRAM ALTIN

    6357,38% 1,71
  • Ç. ALTIN

    10168,66% 0,00

MAHALLEDE "BEBEK" ÇATLAĞI: CEM KÜÇÜK VE MÜCAHİT BİRİNCİ BİRBİRİNE GİRDİ!

NETANYAHU İRAN’I KINADI: GAZZE TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ

17,5 MİLYON KİŞİNİN VERİLERİ ÇALINDI: INSTAGRAM TARİHİNİN EN BÜYÜK SIZINTILARINDAN BİRİYLE SARSILIYOR

MOTORİNE ZAMMIN ELİ KULAĞINDA: İNDİRİM DAHA SOĞUMADAN POMPA YİNE ZAM GÖRECEK

CHP 2026'YI "SEÇİM YILI" İLAN ETTİ, İLK HEDEF HATAY!

COVİD-19 AŞISI TARTIŞMALARINA BİLİMSEL NOKTA: ÖLÜM RİSKİ KİMDE DAHA YÜKSEK?

KADINLARDAN İKTİDARA MUHTIRA: "BİZE YAŞAM BORCUNUZ VAR, HESAP VERİN!"

BELEDİYELERİN ŞİRKET KURMA YETKİSİ CUMHURBAŞKANI ONAYINA BAĞLANIYOR

GALATASARAY’A FİNAL DARBESİ: SÜPER KUPA FENERBAHÇE’NİN

DEV FİNAL ÖNCESİ İLK 11’LER AÇIKLANDI: BÜYÜK SÜRPRİZ

ERSOY–ATEŞ TARTIŞMASINA AHMET HAKAN DA GİRDİ

OKULDA "EMNİYET" AYRICALIĞI İDDİASI: ÇAKARLI ARAÇ EŞE, POLİS MEMURU ŞOFÖRLÜĞE!

DERBİ ÖNCESİ FENERBAHÇE’YE ŞOK: 3 YILDIZ FİNALDE YOK

TUTUKLU BAŞKAN KONUŞTU: İMAMOĞLU USULSÜZLÜK YAPANLARI GÖREVDEN AL DEDİ

RIZA AKPOLAT DOSYASINDA YENİ PERDE: BOĞAZ'DAKİ KAÇAK YAPILAR İÇİN İKİNCİ TUTUKLAMA TALEBİ!

AKP’YE GEÇİYOR DENİLDİ, AHMET AKIN UMRE’DEN YALANLADI

KANUN TEKLİFİ MECLİS’TE: 4 MİLYON EMEKLİ İÇİN 20 BİN TL DÜZENLEMESİ

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ’NDE YENİ DÖNEM: BAŞHEKİMLİK KOLTUĞUNA ADEM SARI OTURDU!

HATAY'DA SAĞANAK VURDU, BELEDİYE SAHAYA İNDİ: MAHSUR KALAN ARAÇLAR VE VATANDAŞLAR KURTARILDI!

SAMANDAĞ’DA KORKUNÇ OLAY: ABLASI BAŞINDAN VURDU, KÜMESTEN CEPHANELİK ÇIKTI!

ATEŞKES MASADA, SİLAH SAHADA: HALEP’TE SDG’YE “TERK ET” BASKISI

SAVUNMA YARGILANIYOR: İSTANBUL BAROSU DAVASINDA KARAR GÜNÜ

MECLİS’TE SKANDAL "ALEVİ" SÖZLERİ: AKP’Lİ USTA'DAN TOPLUMU BÖLEN ÇIKIŞ!

ERZİNCAN’DA 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLÜMDEN DÖNDÜ: BOCAVİRÜS GERÇEĞİ YENİDEN GÜNDEMDE

DİYANET’İN YENİ YIL "GELENEĞİ" DEĞİŞMEDİ: 2026’NIN İLK İHALESİ YİNE İHLAS’A GİTTİ!

BEYKOZ MİTİNGİ SONRASI İLK HAMLE: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E DAVA

SURİYE’DE OPERASYONLAR BAŞLADI, HAKAN FİDAN’DAN SERT MESAJLAR

MUHALEFETTEN MECLİS’TE TARİHİ "DİRENİŞ" SÖZÜ: TRAFİK CEZASINI DURDURUN, EMEKLİYE MAAŞ VERİN!

TBMM’DE SKANDAL: KAMERA GÖRÜNTÜLERİ “TEMAS YOLUYLA SARKINTILIĞI” ORTAYA KOYDU

TÜRKİYE GENELİNDE DOĞA ALARMI: 63 İLDE SARI KODLU 'TAM KUŞATMA' BAŞLADI!

Yükleniyor


HATAY'DA SAĞANAK VURDU, BELEDİYE SAHAYA İNDİ: MAHSUR KALAN ARAÇLAR VE VATANDAŞLAR KURTARILDI!

HASTANEDE GÜVENLİK ALARMI: HATAY’DA ASILSIZ İHBAR PANİK YARATTI

HATAY’DA DEPREMZEDELERE TOKİ MAĞDURİYETİ: MÜLKİYET HAKLARI YOK SAYILIYOR

HATAY 6 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ: BAKANLIK’TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

HBB’DEN ÖĞRENCİ VE VATANDAŞA GÜNLÜK HAYATI KOLAYLAŞTIRAN SOSYAL DESTEK

DEPREM SONRASI SAĞLIK TABLOSU: AKP’Lİ ÖZEL’DEN HATAY İÇİN NET MESAJ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

  • Pazartesi 13.2 ° / 6.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 9.6 ° / 2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 11 ° / 0.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9